Activision-Blizzard повідомила про рекорд продажів гри Call Of Duty: Modern Warfare II в Steam

Серія шутерів Call Of Duty б'є рекорди продажів після рішення випустити Call Of Duty: Modern Warfare II в Steam для Азійсько-Тихоокеанського регіону. Це розширило базу гравців та дозволило компанії-розробнику встановити низку рекордів. На думку генерального директора Activision-Blizzard Боббі Котіка (Bobby Kotick), саме воно стало ключовим у досягненні надвисокого рівня популярності гри. Call Of Duty: Modern Warfare II не тільки принесла компанії мільярд доларів всього за десять днів після виходу, але й стала лідером продажів за всю історію серії.

Call of Duty

Доречі, Microsoft все ще розраховує придбати гіганта ігрової індустрії Activision Blizzard за 69 мільярдів доларів. На цю мить всі спроби завершення покупки розбиваються об рішення регуляторів які ставлять все нові та нові перепони в завершенні процесу купівлі. Microsoft обіцяє доступність серії на всіх ігрових платформах упродовж десяти років після того, як «Бліззарди» стануть її власністю.

Проте не всі вірять обіцянкам Microsoft, а найбільший спротив завершенню угоди викликає позиція компанії Sony щодо доступності серії Call Of Duty на приставках PlayStation. Оскільки серія Call Of Duty генерує величезний потік доходів, побоювання Sony позбутися їх виглядають досить реальними, зважаючи на те скільки разів в минулому Microsoft змінювала свої рішення.

Нагадаємо, перша гра серії Call Of Duty вийшла ще 29 жовтня 2003 року.

Джерело:
HotHardware

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Alphacool випустила СРО Eiswolf 2 для відеокарт GeForce RTX 4080 та RTX 4090

Компанія Alphacool доповнила лінійку систем рідинного охолодження Eiswolf 2 версіями для графічних прискорювачів GeForce RTX 4080 й RTX 4090. В асортименті вендора знайдуться СРО як для моделей на референсних платах, так і для відеокарт альтернативного дизайну, на кшталт MSI Suprim та Gigabyte AORUS Master.

AlphaCool Eiswolf 2

У нових системах охолодження Alphacool Eiswolf 2 використовується водоблок з мідною хромованою основою й акриловою кришкою, а на місці блоку випускних отворів розміщено модуль з вбудованою помпою DC-LT 2. Також варто відзначити 360-мм мідний радіатор товщиною 30 мм і шланги зі швидкознімними муфтами, які дозволяють в майбутньому розширити контур СРО. За обдув радіатора відповідають три 120-мм вентилятори (до 2500 об/хв) на підшипнику ковзання.

AlphaCool Eiswolf 2

Що стосується переліку сумісних відеокарт, він включає GeForce RTX 4080 з платою референсного дизайну, GeForce RTX 4090 Founders Edition, а також моделі у виконанні MSI, Gigabyte, Zotac, Palit та Gainward. Більш детальна інформація доступна на сайті виробника. Ціна готових СЖО Alphacool Eiswolf 2 складає 270 євро (без урахування податків та доставки).

AlphaCool Eiswolf 2

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Опубліковано системні вимоги Amnesia: The Bunker

Цієї весни студія Frictional Games планує випустити хорор Amnesia: The Bunker. Це продовження відомої серії, де кожна гра є самостійною історією. У новій частині ми будемо виживати та протистояти потойбічним сутностям у занедбаному бункері часів Першої світової війни.

Amnesia: The Bunker надійде у продаж 16 травня. У Steam вже опубліковані попередні системні вимоги гри, і за сучасними мірками вони дуже скромні. Для запуску не потрібний потужний ПК. Гра використовує свій рушій Frictional Games та працює під API OpenGL, що забезпечує сумісність навіть зі старими операційними системами Microsoft Windows. Розробники рекомендують графічного «динозавра» Nvidia GeForce GTX 680 або AMD Radeon RX 580. Ймовірно, для високої роздільної здатності знадобиться щось сучасніше та потужніше.

Мінімальна конфігурація:

  • ОС: Windows 7/8/10 64-bit;
  • процесор: Core i3 або AMD FX;
  • оперативна пам'ять: 4 ГБ;
  • відеокарта: GeForce GTX 460, Radeon HD 5750, Intel HD 630;
  • OpenGL 4.0;
  • 35 ГБ для встановлення.

Рекомендована конфігурація:

  • ОС: Windows 7/8/10 64-bit;
  • процесор: Core i5 або Ryzen 5;
  • оперативна пам'ять: 8 ГБ;
  • відеокарта: GeForce GTX 680, Radeon RX 580 або Intel Xe-HPG;
  • OpenGL 4.3;
  • 35 ГБ для встановлення.
Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Intel Core i9-13980HX та Core i9-13900HX посіли перші місця в рейтингу PassMark

З'явилися нові результати тестування флагманських мобільних процесорів Intel Raptor Lake. Чипи Core i9-13980HX та Core i9-13900HX показали рекордні результати у PassMark CPU Benchmark та посіли перші місця рейтингу цього бенчмарку.

Обидва процесори нараховують 24 ядра (8 продуктивних + 16 енергоефективних) та обробляють 32 потоки. Старша модель здатна демонструвати Boost до 5,6 ГГц в однопотоковому режимі, а молодша до 5,4 ГГц. Ці CPU обмежені потужністю 55 Вт (Base Power) при коротких пікових значеннях до 157 Вт (Turbo Power).

Ще нещодавно перше місце в рейтингу PassMark займав новий мобільний процесор AMD Ryzen 9 7845HX (12 ядер, 24 потоки), який показав істотну перевагу щодо рішень минулого покоління. Тепер він програє молодшому Core i9-13900HX із різницею близько 10%. Лідер Core i9-13980HX набирає 54483 балів, що лише на 5% краще за результат Core i9-13900HX. При цьому флагманський Core i9-12900HX з минулого покоління набирав лише 35730 балів. Також треба враховувати вплив системи охолодження. Показники потужних CPU можуть трохи відрізнятися, залежно від охолодження конкретного ноутбука.

Рекомендована ціна нових процесорів Intel становить 668 доларів, що трохи вище за вартість флагманських рішень Core 12-го покоління.

Лідерство у топовому сегменті ще не остаточне. AMD має процесор Ryzen 9 7945HX з 16 ядрами (32 потоками) і частотою до 5,4 ГГц. Очевидно, що його результат буде вищим за показники AMD Ryzen 9 7845HX.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Intel припиняє випуск процесорів Rocket Lake-S та наборів логіки 500-ї серії

Цього тижня Intel повідомила своїх партнерів про наміри зняти з виробництва сімейство процесорів Rocket Lake-S. «На пенсію» будуть відправлені чипи Xeon W-1300 для робочих станцій початкового рівня, а також CPU Core 11-го покоління в конструктивному виконанні LGA1200. Разом з тим буде припинено випуск наборів логіки 500-ї серії.

Intel Core

Нагадаємо, процесори Intel Rocket Lake-S дебютували у першому кварталі 2021-го. У них чипмейкер перейшов на архітектуру Cypress Cove, яка забезпечила 19% приріст IPC (числа виконуваних за такт інструкцій) щодо Skylake. Щоправда, кількість ядер при цьому збільшити не вдалося. В результаті сімейство Rocket Lake-S очолили 8-ядерні чипи, хоча їхні попередники пропонували десять x86-ядер на Skylake-подібній архітектурі.

Замовити вищезгадані процесори клієнти Intel зможуть до 25 серпня цього року, а остання партія буде відвантажена 23 лютого 2024 року. Те саме стосується наборів системної логіки Intel 500 серії, однак замовлення на них перестануть прийматися вже в червні.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Hogwarts Legacy б'є рекорди популярності у Steam

Рольова гра Hogwarts Legacy вже доступна покупцям Deluxe-видання, хоча офіційний реліз звичайної версії відбудеться десятого лютого. Попри це гра вже демонструє рекордний онлайн у Steam. Згідно зі статистикою steamdb, напередодні в неї одночасно грало 489 тисяч користувачів.

Це друга найполярніша однокористувацька гра за всю історію Steam! Перше місце належить Cyberpunk 2077 з піковим онлайном у 1,05 млн користувачів, а третє займає Fallout 4 з показником 473 тисячі гравців. Також Hogwarts Legacy зібрала велику аудиторію глядачів на Twitch, де піковий показник досяг 1,26 мільйона. Можна припустити, що найближчим часом гра покаже ще дивовижніші результати.

Крім захоплених відгуків є деякі нарікання на роботу трасування променів у Hogwarts Legacy. З виходом оновлень та нових драйверів усе мають виправити. Для українських користувачів гра доступна у Steam за ціною 799 грн за просте видання та 949 грн за Deluxe-версію.

Обговорити в форумі (коментарів: 88)