Вийшло оновлення з підтримкою DLSS 3 та Reflex для Cyberpunk 2077

Студія CD Projekt RED повідомила про вихід оновлення для ПК-версії рольового бойовика Cyberpunk 2077. Свіжий патч додав підтримку технологій Nvidia DLSS 3 та Reflex, тобто насамперед він буде цікавий власникам відеокарт GeForce RTX 40-ї серії.

Cyberpunk 2077

Технологія DLSS 3 підтримується графічними прискорювачами Nvidia Ada Lovelace та відповідає за створення проміжних кадрів, що позитивно впливає на плавність ігрового процесу. Як показують перші тести, при активації DLSS 3 частота кадрів збільшується багаторазово. Що стосується технології Nvidia Reflex, то вона покликана зменшити системні затримки.

Оновлення з підтримкою Nvidia DLSS 3 та Reflex для Cyberpunk 2077 вже доступне, наприклад, у Steam для його завантаження знадобиться приблизно 6 Гбайт вільного місця.

Обговорити в форумі (коментарів: 60)

Sony, Microsoft та Nintendo пропустять ігрову виставку E3 2023

Вперше за кілька років ігрова виставка Electronic Entertainment Expo (E3) повертається до традиційного формату. Черговий захід пройде з 13 по 16 червня в Лос-Анджелеському конференц-центрі, щоправда, братимуть участь у ньому далеко не всі лідери галузі. Як повідомляє видання IGN, компанії Sony, Microsoft та Nintendo не будуть присутні на E3 2023.

E3

Офіційних підтверджень вищесказаного ще не надходило, проте немає причин не довіряти джерелам зарубіжних колег. Для Sony, Microsoft та Nintendo стало звичним анонсувати нові ігрові проєкти в рамках окремих онлайн-презентацій. До того ж за тиждень до виставки E3 2023 пройде шоу Summer Game Fest, яке організовано відомим ігровим журналістом Джеффом Кейлі (Geoff Keighley).

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Western Digital представила 20-терабайтний жорсткий диск Ultrastar DC HS760 зі швидкістю до 582 Мбайт/с

Western Digital поповнила асортименти жорстких дисків 20-терабайтною моделлю Ultrastar DC HS760. Характерною рисою новинки стало використання двох блоків магнітних головок, завдяки чому вдалося відчутно підняти швидкісні показники. Компанія заявляє про швидкість послідовного читання/запису до 582 Мбайт/с. Це можна порівняти з показниками SATA SSD.

Ultrastar DC HS760

У 3,5-дюймових жорстких дисках Ultrastar DC HS760 використовується дев'ять пластин об'ємом 2,2 ТБ кожна, магнітний запис ePMR та фірмова технологія OptiNAND, яка передбачає вбудований флеш-накопичувач для кешування та зберігання інформації про операції та інших метаданих. Як інтерфейс підключення виступає SAS 12 Гбіт/с.

З інших особливостей новинки Western Digital відзначає 1,7-кратний приріст швидкодії довільних операцій та на 37% кращу енергоефективність щодо HDD з одним блоком головок. Рекомендовану ціну, на жаль, вендор називати не став. Жорсткі диски Ultrastar DC HS760 супроводжуються 5-річною гарантією виробника.

Джерела:
Western Digital
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

AMD не випускає драйвери для Radeon RX 6000 вже два місяці

Нещодавно компанія AMD представила черговий драйвер для нових відеокарт Radeon RX 7900 на архітектурі RDNA 3. І це вже п'ятий реліз драйверів ексклюзивно для цієї серії. Одночасно відсутні будь-які оновлення програмного забезпечення для серії Radeon RX 6000 на базі архітектури RDNA 2, не кажучи вже про старіші моделі.

Останній графічний драйвер для відеокарт Radeon RX 6000 був випущений ще в листопаді. Після виходу Adrenalin Edition 22.11.2 минуле покоління де-факто залишилося без підтримки. Схоже, нове покоління Radeon RX вимагає серйозного програмного доопрацювання та всі сили кинуті на підтримку нової серії. На старті продажів були міркування фахівців, що зміни в структурі SIMD-блоків призвели до невисокої ефективності, і чутки про апаратні проблеми GPU Navi 31. Вони можуть мати певний сенс, очевидно, що зараз програмісти AMD займаються посиленим «поліруванням» архітектури RDNA 3 і Radeon RX 7900. І це відбувається на шкоду підтримці великої бази користувачів Radeon RX 6000.

На цьому тлі Nvidia продовжує стабільний випуск драйверів для всіх актуальних поколінь, удосконалює технологію DLSS до версії 2.5.1 та активно впроваджує нову версію DLSS 3 у свіжі ігрові релізи.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 54)

Acer приписують роботу над власними відеокартами Radeon

З недавніх пір компанія Acer пропонує відеокарти під власним брендом як самостійний продукт. На сьогодні їх асортимент обмежений рішеннями на базі графічних процесорів Intel, але вже найближчим часом вендор може розширити список пропозицій.

Acer Predator BiFrost Arc A770 OC
Acer Predator BiFrost Arc A770 OC

Згідно з неофіційною інформацією, цього року Acer виведе на ринок власні відеокарти з графічними ядрами AMD. Точні терміни поки залишаються невідомими, так само як і перелік моделей. Про рішення на основі GPU Nvidia, як повідомляє джерело, поки не йдеться, але не можна виключати їх появу в майбутньому. Зрештою, в Acer за плечима чималий досвід випуску відеокарт для ігрових десктопів.

На цей час у закордонних магазинах можна придбати дві відеокарти Acer: Predator BiFrost Arc A770 OC та Arc A380 Predator. Старша модель виділяється на тлі конкурентів незвичайною системою охолодження, в якій поєднано два типи вентиляторів. Цілком можливо, що аналогічний кулер використовуватиметься у майбутніх Acer Radeon.

Джерело:
VideoCardz

Швейцарський ритейлер поділився гарантійною статистикою з браку відеокарт та материнських плат

Цікавою статистикою поділився великий швейцарський ритейлер Digitec. Компанія навела власну інформацію щодо гарантійних звернень проданого комп'ютерного обладнання. Дані стосуються проданих відеокарт та материнських плат.

Статистика з відеокарт сформована за підсумками 300 звернень протягом останніх двох років. Це період піка криптомайнінгової лихоманки, що накладає свій відбиток і може вплинути на результати. Низька доступність деяких моделей та підвищені навантаження під час експлуатації у майнінгових фермах могли спотворити загальну статистику. Але глянути на результати все одно буде цікаво.

Найкращими виявилися відеокарти Dell, за якими не було жодного звернення. Слід зазначити специфіку цього виробника. Dell в основному випускає рішення для корпоративного сегмента, їх відеокарти — це бюджетні рішення для робочих станцій або професійні прискорювачі для роботи з графікою.

Серед масових виробників для споживчого ринку мінімальна кількість звернень була зафіксована у відеокарт ASRock. Компанія лише кілька років тому зайнялася виробництвом графічних рішень і є ексклюзивним партнером AMD. Подібні показники у Gainward, Inno3D та PNY. У MSI кількість гарантійних звернень на рівні 1,2%, в ASUS — 1,3%.

З 17 брендів найвищий відсоток браку припадає на Sapphire та XFX, обидва є партнерами AMD. Але Sapphire має найвищу швидкість обробки гарантійного випадку, і покупець міг поміняти відеокарту в середньому за три дні. Найдовше обробка гарантії проходить у Gigabyte. За деякими брендами статистики немає.

Серед материнських плат найкращими виявилася продукція MSI та ASUS — кількість звернень 2,8% і 2,9%. Трохи вище відсоток браку у Gigabyte та AsRock. Найшвидша обробка гарантії тут була у Gigabyte.

Цікаво, що відсоток відмов системних плат загалом трохи вищий, ніж у відеокарт.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 29)