У Epic Games Store дарують одразу три гри

В ігровому магазині Epic Games Store розпочалася нова роздача. І цього разу геймерам пропонують одразу три гри, дві з яких дуже цікаві. Це рольова гра Gamedec — Definitive Edition у кіберпанк-стилістиці, де спеціальний детектив розслідує злочини у віртуальних світах. Вона вийшла у 2021 році, зібрала безліч нагород та отримала хороші відгуки від гравців.

Інший цікавий проєкт — First Class Trouble. Це тривимірна варіація Among Us на рушії Unreal Engine 4. Групі гравців потрібно пережити катастрофу на космічному лайнері, знайти самозванців та відключити смертельний ШІ. Чудова гра для компанії.

Третя пропозиція від Epic Games Store — потішний файтинг Divine Knockout (DKO), в якому кілька гравців б'ються на арені.

Всі три гри можна отримати на свій обліковий запис Epic Games Store до 18:00 19 січня.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Відбувся реліз флагманського процесора Intel Core i9-13900KS

Цього вечора Intel офіційно представила флагманський процесор для платформи LGA1700 — Core i9-13900KS. Його головною відмінністю від випущеного раніше Core i9-13900K є збільшена до 6,0 ГГц максимальна частота режиму Turbo Boost. На думку Intel, цього достатньо, щоб назвати новинку «найшвидшим у світі процесором для настільних ПК».

Intel Core i9-13900KS

В арсеналі Intel Core i9-13900KS є 24 ядра (8 високопродуктивних + 16 енергоефективних), 36 Мбайт кеш-пам'яті L3, вбудована графіка UHD Graphics 770 та 20 ліній інтерфейсу PCI Express: шістнадцять PCI-E 5.0 та чотири PCI-E 4.0. Контролер ОЗП офіційно підтримує модулі DDR4-3200 та DDR5-5600. За умови оновлення прошивки UEFI новинку можна використовувати з платами на чипсетах Intel Z690 й Z790.

Цілком очікувано, що Core i9-13900KS став найдорожчим процесором Intel для настільних систем. У закордонних магазинах він обійдеться щонайменше в 699 доларів. Більш детальна інформація про новий флагман платформи LGA1700 доступна в оглядах, наприклад, від Hardware Unboxed.

Обговорити в форумі (коментарів: 41)

Samsung анонсувала NVMe-накопичувачі PM9C1a з інтерфейсом PCI-E 4.0 x4

Samsung Electronics доповнила асортименти твердотілих накопичувачів лінійкою пристроїв PM9C1a з інтерфейсом PCI-E 4.0 x4. Вона включає моделі об'ємом 256 ГБ, 512 ГБ й 1 ТБ, причому всі вони випускаються у форм-факторах M.2 2280, 2242 та 2230. Останній типорозмір підходить, наприклад, для портативної ігрової консолі Steam Deck.

Samsung PM9C1a

В основі NVMe-накопичувачів лежить зв'язка 5-нм контролера власної розробки Samsung та 176-шарових мікросхем V-NAND сьомого покоління. Для пристроїв заявлені швидкості послідовного читання до 6000 Мбайт/с та запису до 5600 Мбайт/с. Рівень швидкодії під час роботи з випадковими блоками об'ємом 4 КБ досягає 900 тис./1000 тис. IOPS (читання/запис).

Samsung PM9C1a

З інших особливостей накопичувачів PM9C1a компанія відзначає на 70% кращу енергоефективність щодо попередників та на 10% менше споживання в режимі очікування. Рекомендовані ціни та точні терміни виходу SSD, на жаль, Samsung розкривати не стала.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Вийшов драйвер Adrenalin 23.1.1 для відеокарт Radeon RX 7900 XT/XTX

Фахівці Radeon Technologies Group продовжують працювати над програмним забезпеченням для відеокарт Radeon RX 7900 XT/XTX. Сьогодні «червоний» чипмейкер виклав у вільний доступ пакет драйверів AMD Software: Adrenalin Edition 23.1.1. Він усуває кілька проблем, з якими могли зіткнутися власники перших 3D-прискорювачів RDNA 3-го покоління.

Відразу наголосимо, що драйвер AMD Software: Adrenalin Edition 23.1.1 підходить тільки для графічних карт Radeon RX 7900 XT/XTX. Оновлення програмного забезпечення для інших відеоадаптерів AMD Radeon вийде найближчим часом.

Radeon RX 7900 XT/XTX

Вищезгаданий набір драйверів усуває такі проблеми:

  • застосування налаштувань Auto Overclock може викликати тайм-аут драйвера;
  • збій програми або тайм-аут драйвера в Valheim під час використання API Vulkan;
  • збій програми або тайм-аут драйвера в The Witcher 3: Wild Hunt, якщо включено трасування променів;
  • зниження продуктивності після скидання на заводські налаштування.

Завантажити драйвер AMD Software: Adrenalin Edition 23.1.1 можна з офіційного сайту AMD. Список відомих проблем включає такі пункти:

  • високе енергоспоживання в режимі очікування під час використання моніторів з високою роздільною здатністю та частотою оновлення;
  • збої програм або тайм-аут драйвера під час використання функції Radeon Super Resolution на розширених конфігураціях дисплеїв;
  • можливі «заїкання» або падіння продуктивності при одночасному відображенні вікна гри та відтворенні відео на розширених конфігураціях дисплеїв;
  • можуть спостерігатися «заїкання» зображення на початку Uncharted 4: A Thief's End;
  • низька продуктивність у деяких іграх та додатках віртуальної реальності.
Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Micron представляє серію високопродуктивних SSD 9400 NVMe об'ємом до 30 ТБ

Компанія Micron Technology представила серію швидкісних твердотілих накопичувачів Micron 9400 NVMe для центрів обробки даних. Нова лінійка пристроїв запропонує максимальну у своєму класі продуктивність у поєднанні з високою місткістю пристроїв.

Micron 9400 NVMe оптимізовані для робочих навантажень з інтенсивним використанням даних та представлені у двох версіях — 9400 Pro та 9400 Max. Пристрої Micron 9400 Pro оптимізовані для робочих навантажень з інтенсивним читанням та випускаються у варіантах місткістю до 30,72 ТБ, Micron 9400 Max призначені для змішаних навантажень та доступні в варіантах місткістю до 25,6 ТБ.

Нова серія є розвитком лінійки Micron 9300 на базі пам'яті 64L 3D TLC NAND. Накопичувачі Micron 9400 претендують на звання найшвидших пристроїв PCIe 4.0 NVMe у форматі U.3 та U.2. Вони забезпечують продуктивність до 1,6 мільйона IOPS у читанні блоків 4K. Зазначається, що такі швидкі накопичувачі дозволяють краще використовувати можливості графічних процесорів при глибокому навчанні для ШІ.

Компанія Micron провела порівняння нових продуктів із конкурентними рішеннями та озвучила деякі цифри про переваги своїх накопичувачів. Відповідно до тестів пристрої Micron 9400 на 25% швидше конкурентів у завданнях ШІ під час роботи з прямим доступом до пам'яті через NVIDIA Magnum IO GPUDirect Storage. Працюючи з базами даними RocksDB накопичувачі забезпечують підвищення продуктивності на 23%. При роботі з базами даних Aerospike Database NoSQL пікова продуктивність у 2,1 раза вища за конкурентні рішення. У мультитенантних хмарних архітектурах Micron 9400 вдвічі швидше інших накопичувачів і на 62% краще за часом відгуку.

Джерела:
Wccftech, Micron

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Ubisoft скасовує ігри та звільняє співробітників

Компанія Ubisoft входить у затяжну кризу. Під час пандемії багато видавців зіткнулися із затримкою у випуску ігор, але Ubisoft постраждала найбільше. Численні затримки та перенесення проєктів призведуть до прогнозованих збитків у 537 мільйонів доларів до кінця поточного фінансового року. Тому компанія змушена проводити реструктуризацію та скасовувати сумнівні проєкти.

Упродовж найближчих двох років Ubisoft планує скоротити витрати на 215 мільйонів. Частиною цієї стратегії стало скасування трьох неанонсованих проєктів та чергова затримка Skull and Bones. Також Ubisoft змушена зменшити кількість працівників та скоротити деяких з них (на цей час у видавництві працює близько 20 тисяч осіб).

Зазначимо, що багатостраждальний морський екшен про піратів Skull and Bones вже зазнав багато перенесень, і за шість років кілька разів змінювалася загальна концепція гри. Нещодавно Skull and Bones обіцяли випустити 9 березня цього року, але розробникам надали ще одну відстрочку на кілька місяців. У фінальному поліруванні гри команді Ubisoft Singapore допомагатиме студія Ubisoft Paris.

Також у 2023 році Ubisoft планує випустити ще два масштабні проєкти — Assassin's Creed Mirage та Avatar: Frontiers of Pandora.

Джерело:
Kotaku

Обговорити в форумі (коментарів: 61)

AMD випускає великий посібник з архітектури RDNA 3 на допомогу розробникам

Через місяць після релізу нових відеокарт серії Radeon RX 7900 компанія AMD опублікувала великий посібник із набору інструкцій графічної архітектури AMD RDNA 3. Великий документ AMD RDNA 3 Instruction Set Architecture налічує 606 сторінок. Він допоможе в програмуванні та оптимізації коду під нові GPU. Керівництво дає уявлення про модель виконання коду, ієрархію пам'яті та описує всі інструкції нової архітектури. Це допоможе у низькорівневій оптимізації коду.

Поки що на ринку доступні лише дві моделі на базі графічного чіпа Navi 31 — це Radeon RX 7900 XTX та Radeon RX 7900 XT. Попри оптимістичні заяви самої AMD, ці відеокарти не вразили покупців. Їх продуктивність виявилася нижчою за прогнозовану, були чутки про можливі проблеми з попередньою вибіркою шейдерів (shader prefetch HW) і реальна проблема з браком випарної камери у деяких референсних відеокарт. Можна сподіватися, що згодом оптимізація під нові рішення AMD покращиться.

Незабаром будуть представлені мобільні відеокарти на GPU Navi 33. За чутками AMD планує ще три GPU нового покоління Navi RDNA 3. Також нова архітектура використовується вбудованою графікою в гібридних процесорах APU Phoenix.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

MSI вивела на український ринок серію ігрових мишей Clutch GM31 Lightweight

Micro-Star International продовжує розширювати асортимент ігрової периферії. Сьогодні вендор повідомив про надходження на український ринок двох мишей для геймерів: бездротової Clutch GM31 Lightweight Wireless та дротової Clutch GM31 Lightweight. Головною «фішкою» новинок, як підказує назва, є невелика вага: 73 та 58 грамів відповідно.

MSI Clutch GM31

З інших особливостей маніпуляторів вендор відзначає ергономічний дизайн та компактні розміри, що робить їх найкращим вибором для геймерів із малим або середнім розміром долоні. Обидва «гризуни» використовують сенсори PixArt та перемикачі Omron із заявленим ресурсом 60 мільйонів спрацьовувань. Бездротова новинка здатна працювати до 110 годин без заряджання. Більш детальні характеристики мишей зібрані у таблиці.

MSI Clutch GM31

Щодо ціни, то дротова MSI Clutch GM31 Lightweight обійдеться в 1599 гривень, а за бездротову Clutch GM31 Lightweight Wireless доведеться викласти 2599 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Вийшов релізний трейлер ремейку Dead Space

Electronic Arts та Motive представили новий трейлер, присвячений виходу гри Dead Space. У ролику представлено нарізку видовищних сцен із різних ігрових моментів.

Ремейк Dead Space створювався на рушії Frostbite, тому нова версія виглядає набагато технологічніше і красивіше за оригінал. При цьому розробники з Motive навіщось поміняли обличчя героям, що викликало невелике вирування серед фанатів. Головний герой має стати більш балакучим, а управління більш чуйним.

Ремейк відомого хорору вийде 27 січня на платформах PC, PlayStation 5 та Xbox Series. За попереднє замовлення покупці Steam отримають у подарунок Dead Space 2. З оглядом оригінальної гри можна ознайомитися на нашому сайті.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)