В Epic Games Store дарують Mortal Shell

Продовжується святковий зимовий розпродаж в онлайн-магазині Epic Games Store. Також відбувається роздача безплатних ігор, пропозиція змінюється щодня. Зараз почалася роздача похмурого рольового бойовика Mortal Shell. Гра вважається одним із вдалих клонів Dark Souls зі складною бойовою системою та високим рейтингом від гравців.

Гру можна безплатно отримати в Epic Games Store до 18:00 29 грудня. Судячи з натяків, потім стартує роздача якоїсь гри із серії Dishonored.

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Системна плата MSI MAG B760M Mortar Max дозволить розігнати молодші чипи Intel Core

У Мережі з'являється все більше подробиць про материнські плати з логікою Intel B760 для процесорів LGA1700. Зокрема, MAG B760M Mortar Max від компанії MSI отримає зовнішній тактовий генератор Renesas RC26008, що дозволить розганяти чипи Core 12-/13-го покоління через підвищення опорної частоти (BCLK). В першу чергу це актуально для процесорів із заблокованим множником.

MSI B760

Вищезгадана плата, наприклад, дозволила розігнати процесор Intel Core i5-12400 (6 ядер/12 потоків, 2,5/4,4 ГГц) до 5,0 ГГц по всім ядрам. Для цього значення BCLK довелося збільшити зі штатних 100 МГц до 125 МГц.

MSI B760

В асортименті Micro-Star International зовнішній тактовий генератор, ймовірно, отримають лише системні плати серії MAG B760M Mortar Max. Принаймні це пояснює націнку щодо «не-Max» версій. З рекомендованими цінами інших новинок MSI LGA1700/B760 можна ознайомитися нижче.

MSI B760

Офіційний анонс материнських плат із логікою Intel B760 очікується третього січня. Тоді ж будуть представлені процесори Core 13-го покоління із заблокованим множником.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

GeForce Beyond: Nvidia підтвердила анонс нових ігрових продуктів на CES 2023

Про плани Nvidia взяти участь у виставці CES 2023 відомо вже давно. Зараз компанія оголосила, що проведе в її рамках чергову презентацію GeForce Beyond, яка буде присвячена продуктам для геймерів. Старт заходу — третього січня о 18:00 за київським часом. Стежити за анонсами «зелених», як завжди, можна буде через офіційний YouTube-канал Nvdia GeForce.

GeForce Beyond

Чипмейкер поки не розкриває, про які саме продукти йтиметься на наступній презентації GeForce Beyond. Втім, з численних витоків відомо, що компанія, як мінімум представить відеокарту GeForce RTX 4070 Ti (перейменовану GeForce RTX 4080 12GB), а також мобільні 3D-прискорювачі GeForce RTX 40-ї серії. Останні все частіше зустрічаються в онлайн-базах тестових пакетів, наприклад GeForce RTX 4080 Laptop підтвердила характеристики через Geekbench.

В цей самий час згадка відеокарти GeForce RTX 4070 Ti була знайдена у системних вимогах програми Nvidia Omniverse View. Закордонні рітейлери й зовсім не соромляться приймати попередні замовлення на нову відеокарту. Додамо, що офіційні продажі GeForce RTX 4070 Ti повинні початися тільки п'ятого січня.

GeForce Beyond

Джерело:
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

У GOG дарують Worms Revolution Gold Edition

У період зимових свят у всіх великих ігрових магазинах тривають великі розпродажі. Деякі супроводжуються безплатними подарунками. І крім відомих роздач від Epic Games Store періодично безплатні ігри дарують і в GOG. Зараз там роздають Worms Revolution Gold Edition. Це одна з ігор у відомій серії кумедних стратегій, де команди черв'ячків намагаються знищити одна одну за допомогою різноманітної зброї. Ця частина виконана в сучасному 2D, з акцентом на фізику та використання додаткових елементів оточення. У видання Gold Edition крім основної гри включені Customization Pack, Mars Pack, Funfair DLC та Medieval Tales DLC.

Гру можна отримати безплатно протягом кількох днів, акція триватиме до 30 грудня.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Мобільна GeForce RTX 4080 протестована в Geekbench, вона на 30% швидше за GeForce RTX 3080 Ti

Нещодавно ми розповідали про попередні специфікації мобільних відеокарт Nvidia GeForce RTX 40-ї серії. Тепер прийшло нове підтвердження характеристик GeForce RTX 4080 для ноутбуків та перший результат у Geekbench.

У базі Geekbench засвітився результат нового ноутбука Acer Predator PH16-71 на базі процесора Core i9-13900HX з 24 ядрами та мобільної відеокарти GeForce RTX 4080. Анонс таких продуктів очікується в січні, але перші оглядачі вже могли отримати на руки ноутбуки, звідси й результати тестів. Відповідно до Geekbench відеокарта базується на графічному процесорі AD104 з 58 SM, що передбачає наявність 7424 ядер CUDA. Максимальна частота Boost 2,01 ГГц. Використовується 12 ГБ пам'яті, що підтверджує ранні чутки.

В OpenCL тесті такий ноутбук із мобільною GeForce RTX 4080 набрав 178038 балів. Цей тест не дуже показовий у плані ігрової продуктивності, але дозволяє порівняти майбутню відеокарту з існуючими мобільними рішеннями.

Це приблизно на 30% вище результатів мобільної GeForce RTX 3080 Ti та на 42% швидше середнього результату GeForce RTX 3080. Вражаючий приріст продуктивності. При цьому в ноутбуках планується  потужніша відеокарта GeForce RTX 4090, яка покаже ще більший розрив зі старим поколінням. Можливі характеристики новинок наведено у таблиці.

Анонс мобільних відеокарт GeForce RTX 40-ї серії очікується на заході GeForce Beyond, який пройде третього січня в рамках виставки CES 2022.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 17)