Нові акції — роздача Encased и Greak: Memories of Azur

Продовжується святковий зимовий розпродаж в онлайн-магазинах Epic Games Store і GOG. Також проходить роздача безплатних ігор, пропозиція змінюється щодня. Зараз користувачам безплатно дарують Encased: A Sci-Fi Post-Apocalyptic RPG. Це рольова гра в ізометричному стилі із сучасною графікою, яка має багато позитивних відгуків. Гру можна отримати безплатно в Epic Games Store до 18:00 24 грудня.

Також стартувала нова безплатна роздача у магазині GOG. Зараз там можна забрати 2D-екшен Greak: Memories of Azur. Ця пропозиція триватиме до 26 грудня.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Оголошено переможців фестивалю Indie Cup Ukraine'22

Днями завершився перший сезон фестивалю Indie Cup Ukraine'22, який був присвячений українським розробникам інді-ігор. Усього на ньому було представлено 60 українських проєктів. Ігри оцінювали фахівці з компаній Remedy Entertainment, CD Projekt RED, Bloober Team, Vostok Games, Red Beat, Plarium, Wargaming.net і багатьох інших, а також українські журналісти та інфлюенсери.

Весь список переможців Indie Cup Ukraine'22:

  • Rising Star Award — найкраща гра від невеликої команди без видавця
    Through the Nightmares (SandmanTeam)

  • Critics’ Choice Award, яку обирали представники преси та інфлюенсери
    Erra: Exordium (Fair Pixel)

  • Community Award, благодійна номінація, переможця обрано публічним голосуванням за пожертви на збори фестивалю
    Space Me Out (Catfishbox Team)

Водночас наближаються до кінця благодійні збори у рамках фестивалю. Під час сезону команда Indie Cup зібрала потрібну кількість коштів, щоб придбати дрон та чотири зарядні станції для ЗСУ, а зараз йде збір на автівку для миколаївських волонтерів. Усі прибутки в рамках фестивалю передаються на благодійні ініціативи.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Intel Core i9-13980HX стане основою 16- та 18-дюймових ноутбуків ASUS ROG Strix

Модельний ряд ігрових ноутбуків ASUS незабаром поповниться 16- та 18-дюймовими ROG Strix на базі чипів Intel Core 13-го покоління. У нових лептопах можна буде зустріти процесори рівня аж до Core i9-13980HX. Це флагман сімейства Raptor Lake-HX, який отримає 24-ядерну/32-потокову конфігурацію.

ASUS

Вищезгадані ноутбуки встигли відзначитися в онлайн-базі тестового пакета Geekbench. Пристрої з маркуванням ASUS ROG Strx G634JZ та ROG Strix G814JZ відповідно оснащені 16- та 18-дюймовими екранами. Сам процесор, згідно з показаннями бенчмарку, функціонував на частоті до 5,4 ГГц. Разом з тим максимальний показник boost-режиму складе 5,6 ГГц, тобто на 600 МГц більше, ніж в актуального Core i9-12950HX.

Core i9-13980HX

Офіційна презентація ноутбуків на процесорах Intel Core 13-го покоління відбудеться менш ніж через два тижні на виставці CES 2023. За обробку графіки в них, за попередньою інформацією, будуть відповідати відеоадаптери GeForce RTX 40-ї серії.

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Три гри Bethesda будуть ексклюзивами Xbox та PC

З'явилась нова інформація про ексклюзивність майбутніх ігор компанії Bethesda, яка тепер є частиною корпорації Microsoft. На початку року було офіційно оголошено про покупку Activision Blizzard компанією Microsoft. З того часу тривають численні перевірки контролюючих органів. Головною перешкодою для операції став позов Федеральної торгової комісії США. Регулятор вважає, що таке злиття обмежить конкурентоспроможність інших консолей. У відповідь на це Microsoft представила публічний 37-сторінковий документ, у якому сформульовані аргументи на користь угоди. І там прямо згадується, що три гри Bethesda Softworks вийдуть лише на платформах Xbox та PC. Вони не названі, але це імовірно Starfield, Redfall та The Elder Scrolls VI. Ексклюзивність Starfield вже озвучувалася раніше, щодо інших ігор можливі деякі розбіжності, адже в розробці у Bethesda ще проєкт про Індіану Джонса і нова частина Wolfenstein.

Головним аргументом Microsoft на користь угоди з Activision Blizzard є статистика з продажу консолей. За підсумками 2021 року на Xbox припало лише 16% від усіх проданих консолей, що вдвічі менше від продажів Sony PlayStation. При цьому половину ринку займає Nintendo. Також у Xbox мінімальна кількість ексклюзивів, а у Microsoft мізерний вплив на мобільний ринок. Були побоювання щодо серії Call of Duty, яка є однією із найприбутковіших ігрових франшиз. Але Microsoft обіцяє стабільно випускати нові Call of Duty на платформі Sony, а також розширити охоплення серії за рахунок сервісу Xbox Game Pass та перенесення на Nintendo Switch.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Ubisoft випустить The Division 2 у Steam

Компанія Ubisoft продовжує випускати у Steam ігри, раніше доступні лише у сервісах Ubisoft Connect та Epic Games Store. Першим великим релізом стала гра Assassin's Creed Valhalla, за якою пішла містобудівна стратегія Anno 1800 та спортивна Roller Champions. На черзі The Division 2, один із найуспішніших лутер-шутерів від Ubisoft за останні роки. Гра вже має сторінку в Steam, де вказана дата виходу 12 січня. Крім базової гри в сервісі Valve заявлено доповнення Warlords of the New York та сезонну перепустку. Ціни не вказані, однак у перші дні після релізу можна очікувати знижки, як це було з Assassin's Creed Valhalla.

Також у Steam вийде ще одна гра Ubisoft — Scott Pilgrim vs. The World: The Game. Вона буде доступна з п'ятого січня.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Орієнтовні ціни плат ASUS B760 та H770 у європейських магазинах

Закордонні онлайн-магазини вже почали готуватися до релізу материнських плат LGA1700 на базі чипсетів Intel B760 та H770. Зокрема, німецький підрозділ Amazon розсекретив ціни дев'яти моделей у виконанні ASUSTeK Computer. Офіційно ці системні плати будуть представлені лише на початку наступного місяця.

ASUS B760

ASUS B760ASUS B760

Модельний ряд ASUS LGA1700/B760 включає плати лінійок ROG Strix, TUF Gaming та Prime. Є рішення формату ATX, microATX та одна модель Mini-ITX, при цьому більшість новинок оснащені роз'ємами під оперативну пам'ять DDR4. Якщо говорити про логіку Intel H770, асортимент ASUS буде включати як мінімум одну модель — TUF Gaming H770-PRO WiFi. Більше подробиць про них дізнаємося після презентації Intel на CES 2023.

ASUS H770ASUS B760

Щодо вартості нових плат ASUS, то в німецькому Amazon встановлені такі ціни:

  • ASUS ROG Strix B760 Gaming WiFi — € 336,18 (+33% щодо аналога B660);
  • ASUS ROG Strix B760 Gaming WiFi D4 — € 288,43 (+22% відносно B660);
  • ASUS ROG Strix B760 Gaming WiFi D4 — € 280,03 (+13% відносно B660);
  • ASUS TUF Gaming H770-PRO WiFi — € 265,82 (+15% щодо H670);
  • ASUS TUF Gaming B760-PLUS WiFi D4 — € 258,56 (+26% щодо B660);
  • ASUS ROG STRIX B760-I Gaming — € 258,52 (+3% щодо B660);
  • ASUS Prime B760M-A WiFi D4 — € 228,33 (+61% щодо B660);
  • ASUS Prime B760-PLUS D4 — €204,92 (+19% щодо B660);
  • ASUS Prime B760M-K D4 — €163,76 (+28% щодо B660).

ASUS B760ASUS B760

ASUS B760ASUS B760

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

У Steam стартував великий зимовий розпродаж

Почався великий розпродаж у головному ігровому магазині Steam. Він присвячений зимовим святам й триватиме до п'ятого січня. Під час розпродажу тисячі ігор пропонуються за зниженою ціною. Серед цікавих пропозицій God of War зі знижкою 40%, Elden Ring зі знижкою 30%, Dying Light 2 зі знижкою 50%, Hitman 3 зі знижкою 65% та багато інших відомих блокбастерів.

Одночасно триває голосування за найкращі ігри для нагородження премією The Steam Awards. За звання гри року борються Dying Light 2, Elden Ring, Stray, God of War та Call of Duty: Modern Warfare II.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

У Epic Games Store дарують перші ігри серії Fallout

Продовжується святковий зимовий розпродаж в онлайн-магазині Epic Games Store. Під час розпродажу також роздають безплатні ігри, пропозиція змінюється щодня. Нещодавно гравцям дарували Wolfenstein: The New Order та Lego Builder's Journey. Зараз йде роздача класичної трилогії Fallout, куди входять перші ігри серії в ізометричному виконанні — Fallout: A Post Nuclear Role Play Game, Fallout 2: A Post Nuclear Role Play Game і Fallout Tactics: Brotherhood of Steel.

Ігри можна отримати безплатно в Epic Games Store до 18:00 23 грудня.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)