В Epic Games Store дарують Wolfenstein: The New Order

Продовжується святковий зимовий розпродаж в онлайн-магазині Epic Games Store. У його рамках також роздають безплатні ігри, пропозиція змінюється щодня. Зараз стартувала роздача чудового шутера Wolfenstein: The New Order. Гру може отримати кожен користувач EGS до 18:00 21 грудня.

Крім фіксованих знижок на розпродажі всі користувачі сервісу отримують у подарунок купон зі знижкою у 25%. Купон застосовується до будь-якої гри чи групи ігор вартістю від 399 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Мобільний Intel Core i9-13900HX обігнав Core i9-12900KS у багатопотоковому тесті Geekbench

У Мережі з'являється все більше інформації про процесори Intel Core 13-го покоління для ноутбуків. Сьогодні в онлайн-базі тесту Geekbench був помічений 24-ядерний/32-потоковий «камінь» Core i9-13900HX. Це передтопова модель сімейства Intel Raptor Lake-HX, яка знайде застосування у потужних ігрових ноутбуках та мобільних робочих станціях.

Core

Intel Core i9-13900HX, згідно зі свідченнями Geekbench, отримав 36 Мбайт кеш-пам'яті третього рівня та в ході тестування функціонував на частоті до 5,4 ГГц. Однопотоковий бенчмарк новинка завершила з результатом 2039 балів, а при використанні всіх ядер вона набрала 20 943 бали.

Це робить Core i9-13900HX найпотужнішим процесором для ноутбуків за версією Geekbench. Більш того, представник сімейства Raptor Lake-HX обігнав у багатопотоковому тесті настільний процесор Core i9-12900KS (близько 19 тис. балів).

 Intel Core i9-13900HX

Нагадуємо, офіційна презентація мобільних чипів Intel Core 13-го покоління відбудеться на початку січня. Тоді ж будуть представлені ноутбуки на їх основі.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

MSI влаштовує благодійний розіграш комп'ютера з Core i7-12700KF та GeForce RTX 3080

Українське представництво MSI запустило чергову благодійну акцію. Цього разу компанія розіграє ігровий комп'ютер на базі Core i7-12700KF та GeForce RTX 3080 Suprim X, щоб зібрати 400 тисяч гривень. Ці кошти будуть витрачені на покупку фургона для благодійного фонду «Спілка Поруч», який доставляє гуманітарну допомогу в містечка на передовій.

«Допомога для людей, які там залишилися, є життєво важливою. Вони живуть у підвалах під постійними обстрілами без комунікацій, доступу до продуктів і медикаментів», — підкреслює MSI.

MSI

Для участі у благодійному розіграші комп'ютера необхідно зробити внесок від 200 гривень у банку Monobank за посиланням. У коментарі до переказу слід вказати своє ім’я та номер телефону. Кількість донатів від однієї людини необмежена, а чим більше внесків, тим більше шансів на перемогу.

Характеристики комп'ютера:

  • материнська плата MSI MPG Z790 Edge WiFi DDR4;
  • процесор Intel Core i7-12700KF;
  • відеокарта MSI GeForce RTX 3080 Suprim X;
  • система охолодження MSI Coreliquid K240;
  • накопичувач MSI Spatium на 1 Тбайт;
  • корпус MSI Vampiriс 300R;
  • блок живлення MSI A850GF;
  • 32 ГБ оперативної пам'яті Kingston FURY Beast DDR4-3600 RGB.

Збір буде закрито о 23:59 29 грудня або коли вся сума буде зібрана. Розіграш ПК відбудеться 30 грудня серед учасників, які виконали всі умови.

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Майбутній GPU Navi 41 може отримати 144 CU та частоту 3,5 ГГц

З'явилася перша інформація щодо наступного покоління відеокарт AMD на базі архітектури RDNA 4. На каналі RedGamingTech вийшло відео, в якому блогер представив дані про можливі характеристики майбутніх GPU і деякі нові особливості наступної архітектури Radeon.

Відповідно до чуток процесори Navi 41, Navi 42 і Navi 43 вже отримали попередні специфікації для майбутньої серії Radeon RX 8000. Багато архітектурних змін покликано поліпшити продуктивність з трасуванням променів та в операціях з ШІ. Але основна продуктивність зросте за рахунок збільшення кількості CU (Compute Units). Самі блоки CU отримають 128 ALU. Буде покращено роботу з кеш-пам'яттю. Процесори отримають більше Infinity Cash 3-го покоління разом із новою системою попередньої вибірки даних. WMMA (Wave Matrix Multiply-Accumulate) V2 забезпечить дворазове збільшення продуктивності на кожен CU для матричних інструкцій. Буде впроваджено підтримку нової швидкісної пам'яті GDDR7. Відеокарти, швидше за все, отримають підтримку інтерфейсу PCI-E 5.0, оскільки PCI-E 6.0 можуть просто не затвердити до виходу нового покоління Radeon.

Старший GPU AMD Navi 41 отримає 144 CU (18432 ALU), а робоча частота буде на рівні 3,5 ГГц, що має забезпечити теоретичну пікову продуктивність до 129 TFLOPs в режимі FP32. Старша відеокарта отримає 32 ГБ vRAM на базі GDDR7, але ще буде версія з 24 ГБ або 48 ГБ. Пам'ять реалізована у вигляді 4 або 6 модулів MCD. За аналогією з актуальним поколінням можна припустити, що Navi 41 стане основою Radeon 8900 XTX і Radeon 8900 XT.

Наступний GPU AMD Navi 42 отримає 96 CU, тобто 12288 ALU. Якщо частота збережеться на рівні 3,5 ГГц, теоретична продуктивність FP32 сягне 86 TFLOP. Процесор AMD Navi 43 отримає 48 CU (6144 ALU) та теоретичну продуктивність FP32 до 43 TFLOP. Усі нові рішення використовуватимуть пам'ять GDDR7 у виді модулів MCD. Хоча RedGamingTech зазначає, що молодший чип Navi 43 все ж таки може отримати монолітний дизайн замість MCM.

Потрібно пам'ятати, що всі витоки стосуються раннього етапу проєктування. Тому кінцеві специфікації можуть відрізнятись від озвучених.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Знайомимося з платами MSI та Gigabyte на чипсеті Intel B760

Веб-ресурс VideoCardz поділився свіжими подробицями про материнські плати LGA1700 на основі чипсета Intel B760. На цей раз закордонні колеги опублікували зображення кількох моделей у виконанні компаній MSI та Gigabyte. Усі вони надійдуть на полиці магазинів наступного місяця.

Intel B760Intel B760

Gigabyte Technology на додаток до моделі B760 Aorus Elite AX готує системні плати B760M DS3H DDR4 та B760M Gaming X AX DDR4. Обидві новинки, як підказує назва, оснащені роз'ємами для модулів оперативної пам'яті DDR4, а модель DS3H повинна стати однією з найбільш доступних плат LGA1700/B760 на ринку. Оснащення материнських плат здебільшого успадковано від аналогів із логікою Intel B660.

Intel B760Intel B760

Intel B760Intel B760

Micro-Star International тим часом готує до випуску моделі Pro B760M-A WiFi DDR4 та B760P WiFi DDR4. З їх особливостей можна виділити наявність 2,5-гігабітного мережного інтерфейсу, бездротового модуля Wi-Fi 6 та можливість виведення зображення з вбудованої графіки відразу на чотири дисплеї через порти HDMI (x2) та DisplayPort (x2). Офіційна презентація нових системних плат LGA1700 має відбутися на виставці CES 2023.

Intel B760Intel B760

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Чутки: GPU Blackwell забезпечить найбільший стрибок продуктивності в історії Nvidia

Нові споживчі відеокарти Nvidia лише нещодавно надійшли у продаж, але вже з'явилися чутки про те, що на нас чекає в майбутньому. Раніше ми писали, що Nvidia працює над архітектурою Blackwell. Вважається, що це буде чип для спеціалізованих прискорювачів обчислень, який прийде на зміну Nvidia Hopper. Прискорювач Nvidia H100 на базі 4-нм чипа GPU GH100 є найпотужнішим графічним рішенням, а відеокарти GeForce RTX 40xx базуються на архітектурі Ada Lovelace. При цьому обидві архітектури мають низку загальних особливостей. Тому Blackwell із невеликими змінами може стати основою для ігрових споживчих рішень серії GeForce RTX 50xx.

Канал RedGamingTech ділиться чутками та припущеннями на цю тему. Майбутня архітектура Blackwell матиме нову структуру SM. Очікується, що це буде чип із MCM-дизайном, тобто, чиплет із декількома кремнієвими кристалами на одній підкладці. Blackwell використовуватиме надшвидку шину, яка зв'яже різні блоки. Важливим нововведенням стане апаратне шумозаглушення для трасування променів, що привнесе якісний стрибок у рендерингу із рейтресингом. За словами RedGamingTech, наступне покоління Blackwell забезпечить найбільший стрибок продуктивності в історії Nvidia. При цьому жодної конкретики та попередніх характеристик нових GPU поки що немає, і про це рано говорити.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 58)

Нові акції — роздача Them's Fightin' Herds та Broken Sword

Продовжуються святкові зимові розпродажі в онлайн-магазинах Epic Games Store та GOG. Одночасно у цих сервісах роздають безплатні ігри. У Epic Games Store безплатна гра змінюється щодня. Зараз ви можете отримати у свою бібліотеку файтинг Them's Fightin' Herds. У грі ми маємо брати участь у битві звірят, і все це виконано в гумористичному стилі. Гра нішева, але має позитивні відгуки. Можливо, ближче до свят ми побачимо «смачніші» подарунки від Epic.

Фанати квестів можуть безплатно отримати Broken Sword: Director's Cut у GOG. Це перевидання класичного квесту, першого у серії Broken Sword. Навряд чи гра зацікавить сучасного гравця, але порадує старих геймерів та любителів класики з 90-х.

Обговорити в форумі (коментарів: 1)