OneXPlayer 2 — портативна ігрова консоль на базі AMD Ryzen 7 6800U

Молода фірма One-Netbook Technology анонсувала вихід портативної ігрової консолі OneXPlayer 2 на апаратній платформі AMD. Її основою послужив гібридний процесор Ryzen 7 6800U з архітектурою Zen 3+. Це 8-ядерний/16-потоковий «камінь» із частотою від 2,7 до 4,7 ГГц та графічним блоком Radeon 680M із сімейства RDNA 2.

OneXPlayer 2

OneXPlayer 2 виконана у форматі планшета зі знімними контролерами. Пристрій отримав 8,4-дюймовий сенсорний дисплей з роздільною здатністю 2560 x 1600 пікселів та акумулятор на 65,5 Вт·год з можливістю швидкого заряджання (50% за 40 хвилин). Обсяг оперативної пам'яті LPDDR5 становить 16 або 32 ГБ, а дискова підсистема представлена NVMe-накопичувачем формату M.2 2280. Основні характеристики новинки наведені в таблиці.

OneXPlayer 2

Найближчими днями One-Netbook планує запустити прийом попередніх замовлень на OneXPlayer 2 через майданчик Indiegogo. Ціна пристрою буде починатися від 899 доларів, а до новоспечених власників він відправиться орієнтовно у березні-квітні.

OneXPlayer 2

Джерело:
OneXPlayer

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

MSI готує до релізу плату MAG B760 Tomahawk WiFi

Найближчим часом партнери Intel виведуть на ринок материнські плати LGA1700 із набором логіки B760. Серед них модель MAG B760 Tomahawk WiFi від компанії MSI, першими подробицями про яку сьогодні поділився веб-ресурс VideoCardz.

MSI MAG B760 Tomahawk WiFi

Системна плата MSI MAG B760 Tomahawk WiFi належить до рішень формату ATX й, за попередньою інформацією, буде запропонована у версіях з роз'ємами під оперативну пам'ять як DDR4, так і DDR5. Її оснащення включає (12+1+1)-канальну систему живлення, два слоти розширення PCI Express x16 і три роз'єми M.2 під твердотільні накопичувачі, включаючи щонайменше один з інтерфейсом PCI-E 5.0.

MSI MAG B760 Tomahawk WiFi

На платі є 2,5-гігабітний мережевий інтерфейс та, як легко зрозуміти з назви, бездротовий модуль Wi-Fi 6E. Більше подробиць про системні плати LGA1700/B760 стане відомо на початку січня. Тоді ж Intel випустить 65-ватні процесори Core 13-го покоління із заблокованим множником.

MSI MAG B760 Tomahawk WiFi

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

TeamGroup випускає лінійку оперативної пам'яті T-Create DDR5 для десктопів та ноутбуків

Компанія TeamGroup анонсувала надходження у продаж комплектів оперативної пам'яті серії T-Create DDR5. Ця лінійка включає набори з двох планок як для настільних ПК, так й для ноутбуків, а ефективна частота модулів досягає 6400 МГц. На полиці магазинів вони надійдуть до кінця зими.

T-Create DDR5

Лінійка T-Create Classic DDR5 представлена 32- та 64-гігабайтними комплектами. У разі рішень формату SO-DIMM ефективна частота пам'яті становитиме 5200 і 5600 МГц, а планок DIMM — 5600 і 6000 МГц. З особливостей останніх можна відзначити наявність алюмінієвого теплорозподільника, тоді як у модулів для ноутбуків він виконаний із «графен-металевого композитного матеріалу».

T-Create DDR5

До серії T-Create Expert DDR5 увійшли набори з ефективною частотою 6000 і 6400 МГц. Ці модулі теж оснащені теплорозподільником з алюмінію, супроводжуються довічною гарантією та були протестовані на платформі Intel LGA1700. Більш детальну інформацію про новинки наведено на сайті виробника. З рекомендованими цінами можна ознайомитись нижче.

T-Create DDR5

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Геймери скаржаться на проблеми з nextgen-версією The Witcher 3: Wild Hunt на ПК

Напередодні відбувся реліз оновленої версії рольового екшену The Witcher 3: Wild Hunt. Вона принесла графічні покращення, у тому числі ефекти на базі трасування променів, безплатні DLC за мотивами серіалу від Netflix та, як нарікають ПК-геймери, чимало нових проблем й «дитячих хвороб».

Цілком очікувано, що оновлений рольовий бойовик має більші вимоги до апаратного забезпечення щодо старої версії. Щоб повною мірою насолодитися nextgen-версією «Відьмака» знадобиться топова відеокарта AMD або Nvida, проте вона не позбавить проблем зі стабільністю частоти кадрів, періодичних «зависань» або «вильотів». До того ж гравці можуть зіткнутися з графічними артефактами, а деякі скаржаться на проблеми зі збереженнями.

Ось як прокоментувала скарги гравців студія CD Projekt RED: «Ми знаємо про проблеми, про які повідомляють гравці на ПК після вчорашнього випуску оновлення. Ми активно вивчаємо всі повідомлення та надамо оновлену інформацію з конкретних проблем якомога швидше. Дякуємо за ваше терпіння!»

Справедливо відзначити, що оновлена версія The Witcher 3: Wild Hunt з ультра-налаштуваннями якості графіки дійсно виглядає дуже непогано. Сподіватимемося, що CD Projekt RED виправить вищезгадані проблеми якнайшвидше.

Обговорити в форумі (коментарів: 82)