ASRock випустить Radeon RX 7900 XT/XTX у модифікаціях Taichi та Phantom Gaming

Веб-ресурс VideoCardz поділився першими зображеннями відеокарт Radeon RX 7900 XT/XTX у виконанні ASRock. Тайванський вендор запропонує новинки у модифікаціях Taichi та Phantom Gaming. Обидва варіанти оснащуються масивною системою охолодження з трьома вентиляторами та мають надійти на ринок наступного вівторка, 13 грудня.

ASRock Radeon RX 7900ASRock Radeon RX 7900
ASRock Radeon RX 7900 XT/XTX Phantom Gaming й Taichi

Відеокарти ASRock Radeon RX 7900 XT/XTX Taichi та Phantom Gaming займуть у системному блоці щонайменше три слоти розширення. В обох варіантах 3D-прискорювачів використовується друкована плата альтернативного дизайну, при цьому відомо, що моделі Taichi оснащуються трьома 8-контактними роз'ємами додаткового живлення. Для виведення зображення можна буде скористатися трьома DisplayPort 2.1 та одним HDMI 2.1.

ASRock Radeon RX 7900ASRock Radeon RX 7900

Частотні характеристики вищенаведених новинок, на жаль, залишаються невідомими. Вони, ймовірно, будуть розкриті ближче до фактичного релізу ASRock Radeon RX 7900 XT/XTX Taichi та Phantom Gaming наступного тижня.

ASRock Radeon RX 7900ASRock Radeon RX 7900

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Доступність відеокарт Radeon RX 7900 XT/XTX на старті продажів буде обмеженою

Відразу кілька джерел повідомляє про обмежену доступність відеокарт Radeon RX 7900 XT/XTX на момент старту продажів. Деякі стверджують, що на весь регіон EMEA (Європа, Близький Схід та Африка) буде поставлено десять тисяч пристроїв еталонного дизайну AMD, причому три тисячі з них припадає на Німеччину.

RDNA 3

Інші джерела також нарікають на проблеми з прошивкою та драйверами для нових відеокарт. Зокрема, повідомляється про витоки пам'яті, внаслідок чого спостерігається падіння швидкодії та зависання. До того ж виробники стикаються із затримками постачання, через що деякі моделі альтернативного дизайну можуть затриматися до січня. На виробництві Radeon RX 7900 XT/XTX також позначилося закриття деяких фабрик через спалахи COVID-19.

В той самий час китайські ЗМІ заявили, що відеокарти еталонного дизайну AMD не будуть продаватися у Піднебесній. Повідомляється, що це результат напруженої ситуації з Тайванем. У результаті на китайський ринок надійдуть лише карти альтернативного дизайну, що напевно призведе до меншої кількості пропозицій та високих цін.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 44)

Наступного року Microsoft підвищить ціни на ігри

Корпорація Microsoft вирішила наслідувати приклад інших видавців відеоігор, підвищивши ціни своїх проєктів. Починаючи з 2023 року високобюджетні ігри, на кшталт Starfield, Redfall та Forza Motorsport, у день релізу коштуватимуть $70 замість $60. Раніше експерименти з підвищенням цін розпочали Sony, Activision, Square Enix, Warner Bros. та інші компанії.

Xbox Game

«Ця ціна відображає зміст, масштаб і технічну складність цих ігор, — розповів представник Microsoft веб-виданню IGN. — Як і всі ігри, розроблені нашими командами Xbox, вони також будуть доступні в Game Pass у день релізу».

Варто додати, що ціни на високобюджетні ігрові проєкти залишалися стабільними протягом багатьох років. З часів консолей PlayStation 3 та Xbox 360 гра AAA-класу обходилася геймерам приблизно в 60 доларів (без урахування регіональних цін). До головних причин, що викликали підвищення цін, видавництва відносять інфляцію та збільшення витрат на розробку.

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Відеокарта Radeon RX 7900 XTX протестована у Geekbench

Через тиждень стартують продажі перших відеокарт на архітектурі AMD RDNA 3-го покоління: Radeon RX 7900 XT та Radeon RX 7900 XTX. Ближче до релізу будуть опубліковані детальні огляди новинок, а поки що пропонуємо ознайомитися з результатами флагманської моделі в тестовому пакеті Geekbench.

Radeon RX 7900 XTX

Нагадаємо, Radeon RX 7900 XTX використовує максимальну конфігурацію ядра AMD Navi 31. У її розпорядженні є 6 144 потокових процесори, 96-мегабайтний буфер Infinity Cache, а також 24 гігабайти пам'яті GDDR6 з 384-бітною шиною й пропускною здатністю 960 Гбайт/с. Штатний показник Typical Board Power дорівнює 355 Вт, пікова обчислювальна потужність в операціях FP32 досягає 61 Тфлопс.

Radeon RX 7900 XTX

Флагман AMD був випробуваний у тестах Geekbench Compute з графічними API OpenCL та Vulkan. У першому випадку новинка виступила на 14% гірше, ніж найближчий конкурент в особі GeForce RTX 4080. Однак при використанні API Vulkan відеокарта Radeon RX 7900 XTX виявилася майже на 16% швидше за «зеленого» візаві. Для зручності результати новинки AMD, також інших топових відеокарт зібрані в таблиці.

Radeon RX 7900 XTX

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Опубліковано системні вимоги Star Wars Jedi: Survivor

У гри Star Wars Jedi: Survivor оновилася сторінка в Steam, розкривши точну дату виходу. Гра надійде у продаж 16 березня 2023 року. Вона продовжить історію Star Wars Jedi: Fallen Order. Ігровий процес нової гри покажуть 9 грудня в рамках The Game Awards 2022. Розробкою, як і раніше, займається Respawn Entertainment.

Також у Steam з'явилися системні вимоги. Star Wars Jedi: Survivor підтримуватиме лише DirectX 12 і вимагає 130 ГБ для встановлення. Рекомендуються сучасний процесор на 8 потоків, відеокарта рівня GeForce RTX 2070 чи Radeon RX 6700 XT. У вимогах згадується широкосмугове підключення до Інтернету, що натякає на наявність кооперативного режиму чи мультиплеєра.

Мінімальні системні вимоги:

  • OC: Windows 10 64 bit;
  • Процесор: Intel Core i7-7700 або AMD Ryzen 5 1400;
  • Оперативна пам'ять: 8 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce GTX 1070 або Radeon RX 580 8GB;
  • DirectX 12
  • Широкосмугове підключення до Інтернету
  • 130 ГБ для встановлення.

Рекомендовані системні вимоги:

  • OC: Windows 10 64 bit;
  • Процесор: Intel Core i5-11600K чи AMD Ryzen 5 5600X;
  • Оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce RTX 2070 або Radeon RX 6700 XT;
  • DirectX 12
  • Широкосмугове підключення до Інтернету
  • 130 ГБ для встановлення.
Обговорити в форумі (коментарів: 8)