Творці кінофраншизи «Джон Вік» екранізують Sifu

Екшен Sifu отримає кіноадаптацію. Про це повідомляє портал Deadline. Екранізацією займеться медіакомпанія Story Kitchen, одним із засновників якої є Дерек Колстад, сценарист та продюсер кінофільмів «Джон Вік».

За сценарій нового проєкту також відповідає Дерек Колстад. Він же значиться серед продюсерів разом із Дмитром М. Джонсоном, Майком Голдбергом, Деном Джевонсом, Тімоті І. Стівенсоном. За плечима у Колстада серіали «Сокіл» та «Зимовий солдат» для Marvel та Disney+, фільм «Ніхто». Він працює над серіалом Splinter Cell для Netflix і екранізацією Just Cause. Джонсон продюсував Sonic The Hedgehog та Tomb Raider.

Кіноверсія Sifu нагадуватиме суміш «Джона Віка» та фільму «Час» М. Найта Ш'ямалана. Оригінальна гра від Sloclap розійшлася тиражем понад мільйон копій. Вона розповідає історію майстра бойових мистецтв, що йде слідом убивць свого наставника. Під час гри герой може померти та відродитися обмежену кількість разів у більш зрілому віці. Гра пропонувала оригінальний геймплей із видовищними рукопашними сутичками у стилі гонконзьких бойовиків та багатьом гравцям запам'яталася високою складністю.

Джерело:
Deadline

З'явилися перші тести інженерного зразка Intel Core i5-13500

На китайському відеосервісі Bilibili з'явився огляд інженерної версії процесора Intel Core i5-13500, якого ще немає у продажу. Згідно з маркуванням це не кваліфікаційний тестовий зразок, а більш рання версія ES2. Так що деякі характеристики CPU можуть відрізнятись від фінальних специфікацій процесора, який надійде у продаж.

Intel Core i5-13500 — це 14-ядерний CPU на основі старої архітектури Alder Lake C0. Процесор із заблокованим множником та обмежений TDP 65 Вт. У складі CPU 6 продуктивних ядер з HT та 8 ефективних ядер, тобто всього 20 потоків. Тактова частота у Boost-режимі для одного ядра може сягати 4,8 ГГц. Попередник Intel Core i5-12500 налічував 6 ядер (12 потоків) за максимального Boost до 4,6 ГГц.

У бенчмарку CPU-Z процесор показав 767 балів для одного потоку та 8227,5 балів у мультипотоковому режимі. У Cinebench R23 процесор показав 1901 балів для одного потоку та 19891 бал для всіх потоків. Якщо порівнювати ці дані з попередником, то в однопотоковому тесті CPU-Z новий Core i5-13500 на 10% швидше за Core i5-12500 при різниці 68% у багатопотоковому режимі. Багатопотоковий результат у Cinebench R23 на 60% вищий за показник старого CPU. Це серйозне зростання продуктивності для однієї архітектури, що пояснюється збільшенням ядер. І таке прискорення зберігається у межах TDP 65 Вт.

Також можна порівняти результати новинки з недавніми витоками інформації про Core i5-13400. Багатопотоковий результат у CPU-Z у Core i5-13500 краще на 25%.

Процесор пройшов випробування у стрес-тестах AIDA64 та CPU Burner. Частота 4,8 ГГц досягається строго в однопотоковому режимі, у багатопотоковому режимі продуктивні ядра показують частоту 4,4 ГГц, енергоефективні 3,2 ГГц. Пікове значення максимальної потужності сягало 165 Вт.

Intel має намір анонсувати процесори 13-го покоління без індексу K на виставці CES 2023 на початку наступного року.

Джерела:
HardwareNexus
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Xiaomi випустить міні-ПК на базі AMD Ryzen 7 6800H

Відомий китайський виробник Xiaomi вже встиг здобути популярність на ринку ПК завдяки своїм ноутбукам для творців контенту та геймерів. Тепер компанія готова представляти свої перші настільні ПК у малому формфакторі. Спочатку Xiaomi планувала презентувати свої міні-ПК першого грудня, але відклала цю подію на пізніший термін. Проте завдяки витоку з Weibo у нас є фотографії та інформація про новинки.

Згідно з попередньої інформації, Xiaomi готує дві моделі. Це компактний неттоп на базі гібридного процесора AMD Ryzen 7 6800H, який оснащений графікою iGPU Radeon 680M. ПК отримає 16 ГБ пам'яті та SSD об'ємом 512 ГБ. У повній конфігурації вартість такого пристрою становитиме 3999 юанів або 570 доларів США, у версії без пам'яті та накопичувача 2999 юанів (приблизно 427 доларів). Система використовує операційну систему Windows.

Також компанія готує пристрій Xiaomi Host Mini PC у форматі SFF. За зовнішнім виглядом такий корпус здатний вмістити системні плати Mini-ITX та двослотові відеокарти. Є місця для вентиляторів 80 мм або 90 мм.

Точних даних щодо внутрішніх характеристик такого міні-ПК немає. Не ясно, чи буде він також базуватися на процесорах AMD. Відомо лише, що комп'ютер оснащений блоком живлення на 100 Вт.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 14)