В Epic Games Store дарують Star Wars: Squadrons

В онлайн-магазині Epic Games Store стартувала нова акція із роздачею безплатної гри. Цього тижня можна отримати Star Wars: Squadrons.

Гра пропонує відчути себе у ролі пілота, який керує космічним винищувачем. У Star Wars: Squadrons є сюжетна кампанія та мультиплеєрний режим, в якому борються пілоти Нової Республіки та Галактичної Імперії. Гра вийшла у 2020 році та отримала позитивні відгуки від гравців та оглядачів.

Додати гру на свій аккаунт можна до вечора першого грудня.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

За підсумками третього кварталу Nvidia зайняла 88% ринку дискретних GPU

Веб-ресурс WCCFTech поділився новими подробицями із доповіді Jon Peddie Research (JPR) щодо ситуації на ринку графічних ядер. Експерти JPR вже зазначали, що у третьому кварталі постачання відеоядер для персональних комп'ютерів впало на 25,1%. Однак у сегменті дискретних GPU ситуація ще гірша.

Хуанг

У третьому кварталі AMD, Intel та Nvidia відвантажили 14 мільйонів графічних процесорів. Це на 42% менше від показників аналогічно періоду минулого року, коли «червоні» та «зелені» поставили 24 мільйони GPU. Нагадаємо, що у вересні криптовалюта Ethereum перейшла на модель Proof-of-Stake, завдяки чому майнери перестали скуповувати відеокарти, немов гарячі пиріжки. На постачанні графічних ядер також відгукнулося загальне скорочення ринку персональних комп'ютерів.

Рынок GPU

Безперечним лідером ринку дискретних GPU є корпорація Nvidia. Минулого кварталу вона поставила 88% усіх графічних процесорів. На другому місці з 8% розташувалася компанія AMD, а корпорація Intel з дебютною лінійкою графічних прискорювачів Arc Alchemist займає 4% ринку. Інформація про розміщення сил у мобільному та настільному сегментах ринку dGPU наведена нижче.

Рынок GPU

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

Sapphire готує до виходу відеокарти Radeon RX 7900 XT/XTX Nitro

Компанія Sapphire натякає на анонс нових відеокарт Radeon RX 7900 XTX та Radeon RX 7900 XT у рамках лінійки Nitro. На представленому анімованому тизері можна розглянути кулер із трьома вентиляторами особливої форми. Загальний стиль корпусу нагадує дизайн AMD Radeon VII, але с підсвіткою по боках.

Відеокарти Sapphire Nitro традиційно використовують еталонні друковані плати від AMD у поєднанні з покращеним охолодженням. Технічних подробиць поки немає, але можна припустити, що Sapphire випустить версії Nitro зі стандартними частотами та з невеликим розгоном.

Нещодавно ми писали, що нестандартні моделі нових Radeon вийдуть через тиждень-два після референсних моделей. Старт продажів Radeon RX 7900 XTX та Radeon RX 7900 XT заплановано на 13 грудня. Еталонні відеокарти вже оснащені кулером з трьома вентиляторами та мають менше енергоспоживання на тлі конкурентів Nvidia RTX 40-ї серії. Навіть топова модель Radeon RX 7900 XTX обмежиться TDP 355 Вт. Появу у продажу Sapphire Nitro можна очікувати ближче до зимових свят.

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Системні вимоги The Callisto Protocol

Розробники хорору The Callisto Protocol розкрили системні вимоги комп'ютерної версії гри. За сучасними мірками їх можна назвати щадними.

Гра підтримує 64-бітові версії Windows 10 та Windows 11, може працювати під API DirectX 12 або під старим API DirectX 11. Рекомендуються відеокарти NVIDIA GeForce GTX 1070 або AMD Radeon RX 5700, а в мінімальних вимогах все ще значаться народні GeForce GTX 1060 та Radeon RX 580. Для встановлення потрібно 75 ГБ на вашому накопичувачі, рекомендується SSD.

Мінімальні системні вимоги:

  • Windows: 10/11 64 bit;
  • Процесор: Intel Core i5-8400 або AMD Ryzen 5 2600;
  • Оперативна пам'ять: 8 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce GTX 1060 або Radeon RX 580;
  • DirectX 11;
  • Вільне місце на диску: 75 ГБ.

Рекомендовані системні вимоги:

  • Windows: 10/11 64 bit;
  • Процесор: Intel Core i7-8700K або AMD Ryzen 53600;
  • Оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce GTX 1070 або Radeon RX 5700;
  • DirectX 12;
  • Вільне місце на SSD: 75 ГБ.

Зазначимо, що такі вимоги найчастіше є умовними та приблизно відображають загальні рекомендації. Для 4К гра явно вимагатиме більш потужних систем.

The Callisto Protocol надійде у продаж 2 грудня. У Steam гру можна придбати за 799 грн. Також є версія Digital Deluxe Edition за 1099 грн, яка включає сезонну перепустку. У повній версії ви отримаєте доступ до спеціальних режимів на виживання Contagion та Riot, де будуть нові карти, нові скіни та нові анімації смерті героя. Буде доступ і до майбутнього сюжетного доповнення, деталі якого поки що невідомі.

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Трейлер і перші подробиці next-gen версії The Witcher 3: Wild Hunt

Учора ввечері CD Projekt Red провела спеціальну трансляцію, під час якої розробники розповіли про next-gen оновлення для легендарної рольової гри The Witcher 3: Wild Hunt.

Також був показаний видовищний трейлер зі сценами оновленої версії. У відео можна спостерігати покращену деталізацію та перероблене освітлення. Однак не варто очікувати кардинальних змін, навряд чи гра здивує комп'ютерних гравців, особливо тих, хто встиг пограти з графічними модами.

Гра отримає новий рівень Ultra+ для потужних ПК. Буде додано глобальне освітлення та тіні на базі трасування променів. Віддзеркалення покращать за допомогою класичної технології Screen Space Reflection. Поліпшать моделі оточення, траву та додадуть 4K-текстури. Для підвищення продуктивності впроваджено технології AMD FSR 2 та Nvidia DLSS.

Для консолей передбачено режими «Якість» та «Продуктивність». На PS5 і Xbox Series X можна розраховувати на 4K при 30 кадрах з максимальною якістю, що передбачає деталізацію на рівні Ultra та активне трасування, або на 60 кадрів у більш простому продуктивному режимі. Гра використовує AMD FSR 2 для стабільної продуктивності на консолях. Навіть на молодшій консолі Xbox Series S буде доступний режим 60 кадрів. Гравці PS5 отримають нові тактильні функції керування за допомогою тригерів Dualsense.

В оновленій версії буде фоторежим. Можна збільшити розмір субтитрів, що є корисним для великих екранів. З'явиться спеціальний квест та броня, пов'язані з серіалом від Netflix. Додано кросплатформні збереження, можна одночасно проходити одну сюжетну лінію на різних пристроях (на ПК і консолях).

Оновлення для next-gen версії вийде на PC, Xbox Series X|S та PS5 14 грудня. Власникам оригінальної версії це оновлення буде доступне безплатно.

Нагадаємо, що цього року на нашому сайті виходило велике тестування сучасних відеокарт в актуальній версії The Witcher 3: Wild Hunt.

Обговорити в форумі (коментарів: 27)