Lian Li випустила флагманський Full Tower корпус V3000 Plus

Асортимент корпусів Lian Li поповнився флагманською моделлю V3000 Plus. Вона є подальшим розвитком корпусу PC-V3000, випущеного у 2017 році, та належить до формату Full Tower. Всередині новинки поміститься не тільки материнська плата типорозміру EEB/E-ATX, але й друга система на базі плати Mini-ITX.

Lian Li V3000 Plus

Lian Li V3000 Plus допускає встановлення трьох 480-мм радіаторів СРО, до 16 вентиляторів діаметром 120 мм, двох джерел живлення формату ATX та SFX-L (для основної та додаткової системи), а також карт розширення за схемою «8+3». На панелі вводу-виводу доступні чотири порти USB 3.2 Type-A, два USB 3.2 Type-C, пара 3,5-мм аудіороз'ємів, кнопки вимкнення/перезавантаження та керування підсвічуванням.

Lian Li V3000 PlusLian Li V3000 Plus

З особливостей корпусу також можна виділити підтримку восьми 3,5-дюймових жорстких дисків і восьми накопичувачів формату 2,5 дюйма. Розміри виробу становлять 678,5(Д) x 279(Ш) x 674(В) мм. При виготовленні новинки використано сталь, алюміній та 4-мм загартоване скло. Більш детальна інформація про корпус V3000 Plus доступна на сайті Lian Li.

Lian Li V3000 Plus

В цей час Lian Li V3000 Plus доступний для попереднього замовлення у закордонних магазинах за рекомендованою ціною 500 доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Утиліта GPU-Z навчилася відстежувати енергоспоживання через роз'єм 12VHPWR

Веб-ресурс TechPowerUp повідомив про доступність до завантаження нової версії програми GPU-Z. У релізі v2.51.0 розробники додали підтримку відеокарти GeForce RTX 4080, яка надійшла у продаж цього тижня, варіанта GeForce RTX 3060 Ti з пам'яттю GDDR6X, а також впровадили моніторинг енергоспоживання через (12+4)-контактний роз'єм 12VHPWR й температури пам'яті на картах GeForce RTX 40-ї серії.

12VHPWR

Повний список нововведень GPU-Z v2.51.0 містить такі пункти:

  • повна підтримка GeForce RTX 4080;
  • підтримка збереження/завантаження BIOS для GeForce RTX 4080 та 4090;
  • виправлено неправильну кількість транзисторів у GeForce RTX 4090;
  • додано підтримку моніторингу 16-контактного роз'єму живлення;
  • виправлено відсутність температури пам'яті на GeForce RTX 40-ї серії;
  • виправлений збій у панелі Glenfly Advanced;
  • сканування ігор з DLSS більше не запускається автоматично та дозволяє вибрати накопичувачі для сканування;
  • список розширень Vulkan тепер складається з одного запису на рядок;
  • список розширень OpenCL тепер складається з одного запису на рядок та відсортований за абеткою;
  • виправлено проблему, коли негативний діапазон Gather Offsets показувався як позитивне число в інформації про Vulkan;
  • додано підтримку GeForce RTX 3060 Ti GDDR6X, RTX 3060 (GA104-B), MX750 A, RTX A500 Laptop, RTX A4500 Embedded, Tesla T10, Quadro K5100M (GK104-B).

Завантажити GPU-Z v2.51.0 з TechPowerUp >>

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Assassin's Creed Valhalla отримає останнє доповнення 6 грудня

Компанія Ubisoft озвучила дату виходу останнього доповнення The Last Chapter для Assassins Creed Valhalla. Це фінальна глава, яка вийде 6 грудня і поставить крапку у дворічній підтримці та розвитку наймасштабнішої гри франшизи Assassin's Creed. The Last Chapter оновить гру до версії 1.6.2 та принесе низку змін, включаючи нові сюжетні пригоди. Епілог зв'яже деякі сюжетні лінії, які розвивалися протягом усієї гри, та завершить історію клану Ворона.

Для доступу до нового контенту гравцям необхідно виконати декілька умов в основній грі:

  • Завершити основну сюжетну лінію на усіх територіях Англії;
  • Завершити міфічні сюжетні лінії Асгарда та Йотунхейма;
  • Поліпшити своє поселення до 5 рівня та побудувати будинок Йомсвікінгу;
  • Вбити всі цілі Ордену Стародавніх і дізнатися особистість лідера.

Автори гри не додадуть функцію «Нова гра+», попри всі прохання спільноти. Вони пояснюють це складністю та глибиною оригінальної гри, у якій багато контенту. Також зникнуть фестивалі, які проводились обмежений проміжок часу. Ті, хто не встиг взяти участь у цих подіях, матимуть змогу отримати унікальні предмети та нагороди у торговців.

Джерело:
Ubisoft

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

У проблемах з роз'ємом 12VHPWR на GeForce RTX 4090 винне неправильне підключення

Корпорація Nvidia нарешті виступила із заявою щодо проблем з (12+4)-контактним роз'ємом живлення 12VHPWR на відеокарті GeForce RTX 4090. Перший випадок вигоряння цього конектора був зафіксований майже місяць тому, а на сьогодні Nvidia відомо приблизно про півсотню таких інцидентів. До речі, сумарна кількість проданих відеокарт GeForce RTX 4090 вже перевищила 130 тисяч штук.

12VHPWR

В ході власного розслідування Nvidia дійшла висновку, що однією з головних причин вищезазначеної проблеми є помилка користувачів. Як підкреслив чипмейкер, роз'єм 12VHPWR має бути повністю вставлений у відеокарту. Щоб уникнути проблем, Nvidia рекомендує спочатку під'єднати перехідник або кабель до відеокарти, переконавшись у надійному контакті, а вже після цього встановлювати 3D-прискорювач у материнську плату.

12VHPWR

Що стосується невдатних власників GeForce RTX 4090, яким все ж таки «пощастило» оплавити роз'єм додаткового живлення, то вони можуть обміняти відеокарту за гарантією. Nvidia разом з AIB-партнерами обіцяє всіляко прискорити цей процес.

Джерело:
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 110)

GeForce RTX 4080 продаються гірше GeForce RTX 4090

Надійшли перші звіти про продаж нової серії відеокарт GeForce RTX 40-ї серії. Перші результати виглядають оптимістично, але багато ритейлерів висловлюють побоювання щодо перспектив GeForce RTX 4080.

Якщо говорити про конкретні цифри, то Hassan Mujtaba, редактор порталу Wccftech, стверджує, що вже продано 130 000 GeForce RTX 4090 і лише 30 000 GeForce RTX 4080. Молодша відеокарта вийшла нещодавно, менші обсяги продажів цілком очевидні. Однак продавці вже виявляють побоювання, оскільки попит на GeForce RTX 4090 вищий, і на складах формуються запаси GeForce RTX 4080.

Крім вражаючої продуктивності нові відеокарти мають і вражаючу ціну. Друга за потужністю відеокарта серйозно поступається лідеру, маючі рекомендовану ціну в 1199 доларів. Якщо потенційний покупець готовий заплатити понад тисячу доларів США, то він краще придбає флагманську модель з більшим потенціалом і максимальним обсягом пам'яті навіть за 1599 доларів. А вартість нереференсних моделей ще вища, що сильніше розмиває цінову різницю між двома відеоадаптерами. Багато профільних видань і прості споживачі сходяться на думці, що GeForce RTX 4080 недостатньо хороша для своєї високої ціни.

Два роки тому компанія Nvidia представила GeForce RTX 3090 за 1499 доларів та GeForce RTX 3080 за 699 доларів. Тоді ситуація була абсолютно протилежною, і друга за потужністю відеокарта виглядала оптимальною покупкою за невеликої різниці у продуктивності. Тепер розрив у продуктивності більший, а в ціні менший.

Цього року потужну конкуренцію Nvidia можуть становити відеокарти AMD Radeon RX 7900, які вийдуть у грудні. Вартість новинок AMD заявлена на рівні 899 і 999 доларів за порівнянного рівня продуктивності. Не варто забувати про проблеми з горілими роз'ємами на GeForce RTX 4090, що теж створює негативний фон для Nvidia. Раніше AMD часто не могли задовольнити попит на відеокарти, випускаючи новинки малим тиражем. Якщо цього року вони підготувалися краще, компанія має всі шанси серйозно зміцнити свої позиції в топовому сегменті ринку.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 28)