Remedy підтвердила розробку Control 2

Компанія Remedy Entertainment оголосила про підписання угоди щодо спільної розробки та видання Control 2 разом із 505 Games. Перша частина Control вийшла у 2019 році та припала до душі багатьом гравцям завдяки цікавому сюжету та паранормальній атмосфері. Гра розійшлася тиражем понад три мільйони копій на всіх платформах.

Раніше з'являлася інформація, що Remedy працює над великим проєктом у всесвіті Control, але тільки зараз ми отримали офіційну заяву про розробку сіквела. За підсумками договору Remedy зберігає інтелектуальну власність на гру. На розробку Control 2 виділено 50 мільйонів доларів. Але сам проєкт ще на стадії опрацювання концепту. Представлено перший арт гри, який натякає, що події продовження вийдуть за межі Старого дому.

Заявлено, що гра розробляється на основі рушія Northlight, як і перша частина. При цьому перша гра стала однією з найяскравіших демонстрацій трасування променів на той час. В окремому огляді ми розбирали технічні особливості гри, та як трасування променів впливає на загальні візуальні враження. Можна не сумніватися, що в технічному плані Control 2 виглядатиме чудово.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Вийшли трейлери аніме Dragon Age: Absolution та серіалу The Witcher: Blood Origin від Netflix

Незабаром на стрімінговому сервісі Netflix стартують нові проєкти, пов'язані з ігровими світами. Шанувальники серії Dragon Age зможуть повернутися до імперії Тевінтер завдяки мультсеріалу в аніме-стилістиці Dragon Age: Absolution.

Серіал розповість власну історію, яка розвиватиметься відповідно до лору ігрової серії. Показ Dragon Age: Absolution на Netflix стартує 9 грудня.

Також опубліковано трейлер нового серіалу за мотивами «Відьмака». Це The Witcher: Blood Origin, в якому розкажуть про події минулого, про «сполучення сфер» та появу перших відьмаків. Серіал стартує на Netflix 25 грудня.

У листопаді стартує новий сезон мультиплікаційного серіалу The Cuphead Show за мотивами гри Cuphead. Цьому присвячено відповідний трейлер.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Intel випустила накопичувачі Optane P5810X на основі пам'яті 3D XPoint

Без зайвого розголосу корпорація Intel розпочала постачання твердотілих накопичувачів Optane P5810X. Для процесорного гіганта це, ймовірно, останні SSD на базі енергонезалежної пам'яті 3D XPoint. У липні Intel повідомила про наміри згорнути випуск подібних пристроїв, тим самим позбавившись збиткового напряму бізнесу. Для довідки, у 2020 році на пам'яті 3D XPoint Intel втратила $576 мільйонів.

Intel Optane

У лінійку Intel Optane P5810X увійшли пристрої об'ємом 400 та 800 Гбайт. Вони випускаються у форматі 2,5-дюймових пристроїв U.2 та оснащені інтерфейсом PCI Express 4.0 x4. Для новинок заявлено швидкості послідовного читання/запису до 7200/6000 Мбайт/с, а також максимальний рівень швидкодії 1,5 млн/1,38 млн IOPS. Що ж до ресурсу SSD, то показник DWPD (число повних перезаписів протягом дня) дорівнює 100.

Щодо ціни твердотільних накопичувачів Optane P5810X, на жаль, інформації не надходило. З детальними характеристиками новинок можна ознайомитись на сайті Intel.

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

AMD представила серверні процесори EPYC 9004 (Genoa) із архітектурою Zen 4

Минулого вечора відбулася офіційна презентація серверних чипів AMD EPYC 9004 (Genoa) на базі мікроархітектури Zen 4. У нових процесорах команда Лізи Су не лише наростила максимальну кількість x86-ядер, але й додала підтримку оперативної пам'яті DDR5 та високошвидкісного інтерфейсу PCI Express 5.0. Разом із новими CPU дебютувала платформа Socket SP5.

AMD EPYC 9004 (Genoa)

Під кришкою EPYC 9004 (Genoa) знаходяться до 13 окремих кристалів: дюжина 5-нм чиплетів CCD, знайомих за настільними Ryzen 7000, та 6-нм мікросхема введення-виведення IOD. Оснащення новинок включає до 96 ядер Zen 4, до 384 Мбайт кеш-пам'яті L3, 12-канальний контролер DDR5-4800 ECC з теоретичною пропускною здатністю 460 Гбайт/с, контролери PCI-E 5.0 на 128 ліній та 64 ліній CXL 1.1+. Штатний рівень TDP складає від 200 до 360 Вт залежно від моделі.

AMD EPYC 9004 (Genoa)

З особливостей нових процесорів AMD також виділяє підтримку інструкцій AVX-512, до 6 Тбайт оперативної пам'яті на сокет та 14% приріст IPC щодо CPU EPYC Milan (Zen 3). Разом з більшим числом ядер це забезпечує топовим EPYC 9004 більш ніж дворазову перевагу над найближчими конкурентами з боку Intel. З результатами офіційних бенчмарків можна ознайомитись на слайдах нижче.

AMD EPYC 9004 (Genoa)AMD EPYC 9004 (Genoa)

AMD EPYC 9004 (Genoa)AMD EPYC 9004 (Genoa)

Загалом AMD підготувала до випуску 18 процесорів EPYC 9004 (Genoa) із кількістю ядер Zen 4 від 16 до 96 одиниць. Моделі з суфіксом «F» мають порівняно високі частоти, а чипи з позначкою «P» не підтримують роботу у двосокетних конфігураціях. Основні характеристики та рекомендовані ціни новинок наведені у таблиці.

AMD EPYC 9004 (Genoa)

На наступний рік компанія AMD запланувала реліз ще кількох сімейств серверних процесорів. Вийдуть чипи EPYC Bergamo з числом ядер Zen 4c до 128 штук, процесори EPYC Genoa-X, у яких обсяг L3-кеша перевалить за 1 Гбайт, а також EPYC Sienna з прицілом на підвищену енергоефективність.

AMD EPYC 9004 (Genoa)

Обговорити в форумі (коментарів: 6)