В Epic Games Store дарують Shadow Tactics та Alba — A Wildlife Adventure

В онлайн-магазині Epic Games Store розпочалася нова акція. Протягом тижня можна безплатно одержати дві гри. Це ізометрична тактика Shadow Tactics про середньовічну Японію, яка свого часу отримала дуже високі оцінки. Друга безкоштовна гра — добра атмосферна пригода Alba – A Wildlife Adventure, в якій маленька дівчинка рятує острів та його природу.

Додати ігри на свій акаунт можна до 18:00 17 листопада.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Razer готує ігровий ноутбук Blade 18 на 24-ядерному процесорі Core i9-13900HX

У планах компанії Razer на найближче майбутнє значиться випуск ігрового ноутбука Blade 18 з процесорами Intel Raptor Lake-HX. Він, як неважко зрозуміти з назви, буде оснащений 18-дюймовим екраном й в топовій конфігурації зможе похвалитися 24-ядерним/32-потоковим CPU Core i9-13900HX.

Razer Blade 18

Мобільні процесори Intel HX-серії, грубо кажучи, є настільними чипами у конструктивному виконанні BGA. Це означає, що Core i9-13900HX відрізняється від Core i9-13900K тільки за робочими частотами й рівнем TDP. Згідно зі свідченнями Geekbench, новинка функціонує на частоті від 1,8 до 5,4 ГГц у режимі Turbo Boost. Штатний рівень TDP при цьому становитиме близько 55-65 Вт.

Razer Blade 18

Інформації про графічну підсистему Razer Blade 18, на жаль, не надходило. Найімовірніше, він отримає один із топових мобільних прискорювачів GeForce RTX 40-ї серії. Що стосується продуктивності Intel Core i9-13900HX, то в тесті Geekbench 5 новинка виступила краще всіх актуальних CPU Core для ноутбуків.

Razer Blade 18

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 50)

У Dying Light 2 додано підтримку технології Intel XeSS

Для гри Dying Light 2 Stay Human вийшов додаток Bloody Ties. Одночасно вийшло велике оновлення базової гри під версією 1.7.2. Воно виправляє безліч дрібних помилок та вносить серйозні технічні зміни. Виправлено проблеми з падінням продуктивності після кількох годин гри, випадкові збої та проблеми з деякими текстурами. Поліпшено рендеринг води та віддзеркалень у воді, покращено взаємодію навколишнього освітлення з водою та віддзеркалення об'єктів на воді всередині інтер'єрів. Поліпшено взаємодію води та туману. Поліпшено стабільність роботи в режимі D3D12 Ultimate з трасуванням променів. При цьому зменшено споживання відеопам'яті із трасуванням.

Додано підтримку технології Intel XeSS. Це масштабування зображення із застосуванням алгоритмів на базі штучного інтелекту. Технологія орієнтована на відеокарти Intel Arc і є альтернативою AMD FSR 2.0 та Nvidia DLSS. Раніше технологія Intel XeSS була додана в ігри Death Stranding, Hitman 3, Spider-Man Remastered, Riftbreaker, Shadow of Tomb Raider та деякі інші проєкти.

Джерело:
Dying Light 2

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Представлено лінійку прискорювачів Intel Data Center GPU Max з архітектурою Xe-HPC

Разом із процесорами Xeon Max корпорація Intel представила лінійку прискорювачів обчислень Data Center GPU Max. В основу новинок лягли процесори Ponte Vecchio, про які чипмейкер вперше розповів ще у 2019 році. Вони розроблені з прицілом на сферу ресурсомістких обчислень та будуть використовуватися, наприклад, в суперкомп'ютері Aurora.

Intel Data Center GPU Max

Нагадаємо, процесор Intel Ponte Vecchio базується на архітектурі Xe-HPC та являє собою багаточипову збірку з 47 окремих кристалів. Сумарно вони налічують 100 мільярдів транзисторів, причому частина мікросхем випускається на потужностях контрактного виробника TSMC.

Intel Data Center GPU Max

Максимальна конфігурація Ponte Vecchio пропонує 128 ядер Xe-HPC, L2-кеш місткістю 408 Мбайт та 128 Гбайт пам'яті HBM2e. Також передбачено апаратне прискорення трасування променів й можливість об'єднання кількох прискорювачів через міст Xe-Link. Що стосується модельного ряду Intel Data Center GPU Max, то до нього увійшли такі пристрої:

Intel Data Center GPU MaxIntel Data Center GPU Max

  • Max Series 1100 GPU: 300-ватна карта розширення PCI-E з 56 Xe-ядрами та 48 ГБ пам'яті HBM2e;
  • Max Series 1350 GPU: OAM-модуль зі 112 Xe-ядрами, 96 гігабайтами HBM2e та TDP 450 Вт;
  • Max Series 1550 GPU: 600-ватний OAM-модуль зі 128 Xe-ядрами та 128 гігабайтами HBM2e.

Intel Data Center GPU MaxIntel Data Center GPU Max

Цікавою особливістю Max Series 1100 GPU у форматі карти PCI-E стало використання (12+4)-контактного роз'єму 12VHPWR. Він є частиною стандарту ATX 3.0 та поки що був узятий на озброєння тільки компанією Nvidia. Наприклад, AMD у новому поколінні ігрових відеокарт не стала відмовлятися від давно знайомих роз'ємів PCI-E Power.

Intel Data Center GPU Max

Джерела:
Intel
Phoronix

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Компанія ERC розпочинає продаж ноутбуків 2E в Україні

Українська компанія ERC Distribution оголосила про старт продажу ноутбуків власного бренду 2E. Це серія різноманітних лептопів на базі процесорів Intel Core від i3 до i7.

Модельний ряд включає три серії (Rational, Imaginary та Complex Pro) з діагоналями 15 і 17 дюймів. Кожен ноутбук обладнаний IPS-екраном із роздільною здатністю FHD, USB 3.2 типів А та С (із функціями передачі відеосигналу та зарядки через USB-C), вебкамерою з роздільною здатністю 720p (HD) і двома спрямованими мікрофонами. В наявності гігабітний Ethernet, бездротовий адаптер Intel Wi-Fi 6 AX та Bluetooth 5.2. У серіях Rational і Complex Pro можливе розширення оперативної пам’яті до 64 ГБ.

2E Rational 15:

  • Процесори Intel Core i3 або i5;
  • VGA-порт для підключення проєкторів або моніторів старого зразка;
  • Змінний акумулятор;
  • Вбудований зчитувач оптичних дисків DVD-RW.

Дана модель проходить тестування за військовим стандартом MIL-STD 810G, що означає можливість роботи в екстремальних умовах.

2E Imaginary 15:

  • Процесори Intel Core i3/i5/i7
  • Металевий корпус
  • Вага 1,59 кг
  • Кут розгортання 180°
  • Акумулятор 49 Вт∙год (до 11 годин автономної роботи)

Доступний варіант з флагманським процесором Core i7-1165G7. Він має чотири ядра архітектури Tiger Lake і вісім потоків Hyper-Threading з найвищою частотою авторозгону Turbo Boost до 4,7 ГГц.

2E Complex Pro 15 і Pro 17:

  • Процесори Intel Core i3/i5/i7 12-го покоління;
  • Металевий корпус;
  • Сканер відбитків пальців (Complex Pro 15);
  • Інфрачервона камера з технологією Windows Hello (доступ до операційної системи через розпізнавання обличчя);
  • Акумулятор 73 Вт∙год (до 17 годин автономної роботи);
  • Високошвидкісний порт Thunderbolt 4.

Complex Pro топова лінійка ноутбуків 2E, що вирізняються високою продуктивністю та автономністю роботи в поєднанні з витонченим дизайном та має трирічну гарантію.

Сервісне та гарантійне обслуговування ноутбуків проводиться у сервісному центрі ERC. Рекомендована роздрібна ціна від 24 999 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Intel анонсувала процесори Xeon Max із вбудованою пам'яттю HBM2e

Корпорація Intel надала офіційний статус серверним процесорам Sapphire Rapids із вбудованим буфером HBM (High Bandwidth Memory). Вони вийдуть під брендом Xeon Max та запропонують до 56 ядер з підтримкою Hyper-Threading, а також 64 ГБ пам'яті HBM2e із пропускною здатністю близько 1 Тбайт/с.

Intel Xeon Max

У процесорах Intel Xeon Max, так само як і у звичайних Xeon Scalable 4-го покоління, використовується багаточипове компонування. Для них характерні чотири кристали з x86-ядрами, восьмиканальний контролер DDR5, підтримка інтерфейсів PCI Express 5.0 та протоколу CXL 1.1. Буфер HBM2e може працювати як у зв'язці з оперативною пам'яттю DDR5, так і виступити як повноцінна заміна ОЗП.

Intel Xeon Max

Intel Xeon Max

Головним суперником чипів Intel Xeon Max з боку AMD є сімейство CPU Milan-X зі збільшеним обсягом L3-кешу. На опублікованих слайдах Intel заявляє про багаторазову перевагу новинок за швидкодією в «реальних робочих навантаженнях» та значно кращу енергоефективність. Втім, не варто забувати, що вже сьогодні AMD явить світові нове покоління серверних чипів.

Intel Xeon Max

Intel Xeon Max

Офіційний реліз процесорів Intel Xeon Max заплановано на січень 2023 року. Приблизно в цей же час стануть доступні звичайні Xeon Scalable 4-го покоління (Sapphire Rapids) без буфера HBM.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Chieftec випускає Mini-Tower корпус BX-10B-OP

Компанія Chieftec представила новий корпус BX-10B-OP. Це компактне рішення формату Mini-Tower із можливістю зібрати топову високопродуктивну конфігурацію ПК.

Корпус сумісний із платами Mini ITX та mATX, відеокартами довжиною до 38 см та блоками живлення ATX. Підтримується встановлення процесорних кулерів заввишки до 165 мм.

Chieftec BX-10B-OP виконаний зі сталі SPCC товщиною 0,6 мм. Габарити корпусу 415 х 204 х 325 мм. Передбачена можливість встановлення до шести вентиляторів. У заводському варіанті корпус іде з одним вентилятором.

У корпусі є один відсік для накопичувача формату 3,5 дюйми та три місця для пристроїв формату 2,5 дюйма. Серед зовнішніх роз'ємів є USB3.2 Gen1 Type-A, USB 3.2 Gen1 Type-C та аудіовихід 3,5 мм для навушників.

Джерело:
Chieftec

Обговорити в форумі (коментарів: 15)