Чутки: Sony планує MMO за мотивами Horizon

У різних джерелах з'являється інформація про новий проєкт у всесвіті Horizon. Старт успішної серії поклала гра Horizon Zero Dawn, яка стала одним із ключових ексклюзивів PlayStation 4, але пізніше вийшла і на PC. Цього року відбувся реліз сиквела Horizon Forbidden West, який поки що доступний тільки для PlayStation 5 та PlayStation 4. Є інформація про розробку проєкту за мотивами серії для системи віртуальної реальності PSVR 2. Тепер Sony приписують онлайн-проєкт, який створюється спільно з NCSoft (автори Lineage). Про це пише південнокорейський новинний сайт MTN.

З огляду на багатий досвід NCSoft можна припустити, що йдеться про розробку масштабної MMO-гри. Компанії ще обговорюють питання співпраці, передбачається, що Sony може частково брати участь у розробці. Сам проєкт на ранньому етапі розробки. Усередині NCSoft він проходить під кодовою назвою Project H, і компанія вже розширює штат для роботи над ним. Офіційної інформації від Sony щодо цього поки немає, але компанія давно заявляє про зміщення акцентів у бік онлайну та ігор-сервісів.

Джерело:
Kotaku.com

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Нове оновлення Halo Infinite додало до гри кооператив

Компанія 343 Industries випустила масштабне оновлення Halo Infinite, найбільше з моменту виходу гри. Воно принесло низку важливих нововведень у проєкт. Тепер у Halo Infinite доступний кооперативний режим на чотирьох гравців. Всі ігри серії відомі можливістю кооперативного проходження, але остання частина дочекалася такої опції лише за рік після виходу. Тепер фанати зможуть повторно пройти сюжетну кампанію разом із друзями.

Також велике «зимове оновлення» додає до гри редактор Forge, що дозволяє створювати свої рівні. До мультиплеєра додано новий режим Covert One-Flag із захопленням прапора. Додані нові карти Argyle та Detachment. З виходом оновлення запущено нову бойову перепустку з унікальними нагородами. Сам мультиплеєр доступний у безплатному режимі. Повна версія з сюжетною кампанією коштує 1199 грн у Steam.

Джерело:
Xbox

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

PCI-SIG готує оновлення стандарту 12VHPWR, але воно не вирішить проблему вигорання роз'ємів

Організація PCI Special Interest Group (PCI-SIG) розпочала роботу над оновленою версією роз'єму 12VHPWR. У майбутній ревізії планується збільшити кожух навколо сигнальних ліній, призначених для зв'язку джерела та споживача. Іншими словами, оновлена специфікація 12VHPWR не розв'яже проблему вигорання роз'ємів на GeForce RTX 4090.

12VHPWR

В той самий час штатний експерт Corsair з блоків живлення Джон «JohnnyGuru» Героу дійшов висновку, що найбільш вірогідним поясненням проблеми є наявність щілини між кабелем та роз'ємом на відеокарті. При правильному підключенні її не повинно бути. Однак деякі власники GeForce RTX 4090 скаржаться на неможливість повністю позбутися щілини, тобто роз'єм на їхній відеокарті або кабель не відповідає стандарту.

12VHPWR

З боку Nvidia додаткових коментарів ще не надходило. Чипмейкер приступив до розслідування вищеописаної проблеми більш як два тижні тому, але, на жаль, поки що не готовий представити його результати широкому загалу.

Джерела:
Guru3D
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 42)

У Cyberpunk 2077 додано підтримку AMD FSR 2.1

CD Projekt RED продовжує вносити виправлення до Cyberpunk 2077. Гра отримала друге дихання після виходу аніме Cyberpunk: Edgerunners та оновлення 1.6. Тепер вийшов новий патч під номером 1.61. Він вносить низку дрібних виправлень у роботу скриптів, інтерфейсу, виправляє досягнення в Epic Games Store та інші баги. Також в гру додано підтримку оновленої технології масштабування AMD FidelityFX Super Resolution 2.1. Раніше гра підтримувала першу версію AMD FSR, яку додали після поновлення 1.5. Альтернативою цьому масштабуванню є NVIDIA DLSS, але технологія працює лише на GeForce RTX. Масштабування AMD FSR доступне на будь-яких GPU останніх років.

Цікаво, що при анонсі GeForce RTX 4090, компанія NVIDIA демонструвала переваги нової технології NVIDIA DLSS 3 на прикладі Cyberpunk 2077, але гра досі не отримала оновлення під DLSS 3. А остання версія FSR тепер доступна офіційно.

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

MediaTek представила флагманський чип Dimensity 9200 з підтримкою трасування променів

Тайванська компанія MediaTek представила новий флагманський чип серії Dimensity 5G з вражаючими технічними характеристиками, що має стати новим рекордсменом мобільного сегменту. Це перший чип з новим процесором ARM Cortex X3, плюс графіка з підтримкою трасування променів і Wi-Fi 7.

Новий SoC отримав назву Dimensity 9200. Він виконаний за 4-нм техпроцесом другого покоління TSMC. Чип налічує 11 обчислювальних ядер, серед яких одне ядро ARM Cortex-X3 з тактовою частотою 3,05 ГГц, три ARM Cortex-A715 з частотою 2,85 ГГц і чотири ARM Cortex-A510 з частотою 1,8 ГГц. Оснащується найшвидшою пам'яттю для смартфонів LPDDR5X-8533Mbps.

Це перший чип із графічним процесором ARM Immortalis-G715, який підтримує апаратний метод трасування променів. Спеціальний блок обробки APU 690 прискорює операції під час обробки завдань штучного інтелекту. За допомогою ШІ реалізовано зниження шуму при надвисокій роздільній здатності. Ексклюзивна технологія MediaTek HyperEngine 6.0 забезпечить високу продуктивність та плавність зображення для геймерів. MediaTek MiraVision 890 забезпечує підтримку швидкісних дисплеїв та високої роздільної здатності. Dimensity 9200 може працювати з екранами FullHD+ з частотою до 240 Гц, WHQD із частотою до 144 Гц і навіть з 5K-при частоті 60 Гц. Процесор обробки зображення Imagiq 890 та новий RGBW-сенсор забезпечують якісне захоплення навіть в умовах слабкого освітлення для максимальної якості фото- та відеознімання, плюс технології ШІ для покращення відео. Технологія UFS 4.0 MCQ забезпечує швидкий доступ до сховища даних. Усі технологічні покращення поєднуються з підвищенням енергоефективності за рахунок апаратних та програмних оптимізацій.

Dimensity 9200 підтримує новий стандарт Wi-Fi 7 із швидкістю передачі даних 6,5 Гбіт/c. Чип отримав удосконалений блок 5G з функціями ШІ для швидкого пошуку мережі, відновлення з'єднання та інших дрібних покращень. Підтримується Bluetooth 5.3 та Bluetooth Audio з якістю 24 біта 192 КГц для високоякісної передачі бездротового звуку.

За першими тестами в AnTuTu чип MediaTek Dimensity 9200 виявився на 10% швидше за MediaTek Dimensity 9000+ і Snapdragon 8+ Gen 1.

Смартфони на базі процесора Dimensity 9200 з'являться на ринку до кінця 2022 року.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

AMD роздає Dead island 2 та The Callisto Protocol покупцям відеокарт Radeon RX 6000

Компанія AMD вирішила підігріти попит на відеокарти Radeon RX 6000-ї серії запуском нової акції Raise the Game. У її рамках покупці 3D-прискорювачів Navi 2X зможуть безоплатно отримати ігри The Callisto Protocol та Dead Island 2. Пропозиція актуальна до четвертого лютого 2023 року.

Raise the Game

Обидві вищезгадані ігри дістануться покупцям відеокарт рівня від Radeon RX 6600 до Radeon RX 6950 XT. В той самий час новоспечені власники адаптерів Radeon RX 6400 та Radeon RX 6500 XT зможуть претендувати тільки на Dead Island 2. Як завжди, покупку потрібно зробити в одного з офіційних партнерів AMD. З їх переліком можна ознайомитись на офіційному сайті чипмейкера.

Варто додати, що минулого тижня відбулася презентація відеокарт Radeon RX 7000 на архітектурі RDNA 3-го покоління. У продаж 3D-прискорювачі Radeon RX 7900 XT/XTX надійдуть 13 грудня.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Intel випускає ігрові комп'ютери NUC 13 Extreme з процесорами Core 13-го покоління

Intel офіційно представила лінійку ігрових комп'ютерів NUC 13 Extreme (Raptor Canyon) на базі настільних процесорів Core 13-го покоління. Відмінною рисою новинок стала підтримка трьохслотових відеокарт довжиною до 313 мм. Енергоспоживання 3D-прискорювача може сягати 450 Вт, що, наприклад, дозволяє оснастити комп'ютер GeForce RTX 4090.

Intel NUC 13 Extreme

В останніх поколіннях Intel NUC Extreme основні елементи комп'ютера (процесор, ОЗП, чипсет, накопичувачі та інше) розміщені в модулі Compute Element. Системи Raptor Canyon не стали винятком. Їх Compute Element підтримує встановлення двох модулів оперативної пам'яті DDR5 SO-DIMM, трьох NVMe-накопичувачів формату M.2 та серед іншого може похвалитися двома портами Thunderbolt 4, 10-гігабітним мережевим інтерфейсом та бездротовим модулем Wi-Fi 6E.

Intel NUC 13 Extreme

Список доступних процесорів включає Core i5-13600K, Core i7-13700K та Core i9-13900K. Про характеристики цих CPU ми розповідали у матеріалі з нагоди анонсу. За живлення комп'ютера відповідає «золотий» БЖ стандарту SFX 12VO потужністю 750 Вт. Також можна відзначити підтримку двох 2,5- або одного 3,5-дюймового накопичувача з інтерфейсом SATA 6 Гбіт/с. Габарити комп'ютера становлять 337 x 129 x 318 мм.

Intel NUC 13 Extreme

Що стосується ціни, то за кордоном Intel NUC 13 Extreme коштуватиме 1179-1549 доларів залежно від конфігурації.

Intel NUC 13 Extreme

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 10)