GeForce RTX 4080: свіжі тести в 3DMark Time Spy та Geekbench

Наступної середи, 16 листопада, стартує офіційний продаж відеокарти GeForce RTX 4080. Не дивно, що напередодні релізу новинка все частіше зустрічається в базах даних різних тестових пакетів. Цього разу передтоповий 3D-прискорювач Nvidia Ada Lovelace був випробуваний у бенчмарках 3DMark Time Spy та Geekbench.

RTX 4080

Нагадаємо, GeForce RTX 4080 базується на графічному ядрі Nvidia AD103 в конфігурації з 9728 ядрами CUDA, 304 тензорними, 76 RT-ядрами та 256-розрядним інтерфейсом пам'яті. Відеобуфер набраний 16 гігабайтами GDDR6X із пропускною здатністю 720 Гбайт/с. Штатна boost-частота GPU дорівнює 2505 МГц, паспортний рівень енергоспоживання — 320 Вт. Придбати GeForce RTX 4080 можна буде за ціною від 1199 доларів.

У тестах 3DMark Time Spy та Geekbench відеокарта GeForce RTX 4080 виявилася продуктивнішою за флагман Nvidia Ampere — GeForce RTX 3090 Ti. Для зручності результати ще не випущеного 3D-прискорювача, а також деяких інших моделей зібрані в таблицях нижче. Більш детальна інформація про швидкодію новинки стане доступною наступного тижня.

GeForce RTX 4080

GeForce RTX 4080

Джерела:
Guru3D
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 46)

Ентузіаст створив свій варіант комп'ютера AMD Project Quantum

У 2015 році компанія AMD анонсувала Project Quantum — компактну ігрову систему з двома графічними процесорами та системою рідинного охолодження. На жаль, статусу серійного продукту вона так і не отримала. AMD обмежилася створенням кількох прототипів, причому базувалися вони процесорах Intel Core.

AMD Project Quantum
Оригінальний AMD Project Quantum

Час від часу в Мережі спливає інформація про потенційне повернення AMD до роботи над Project Quantum, наприклад, у 2020 році було оформлено відповідний патент. Проте жодних офіційних заяв із цього приводу поки не надходило.

AMD Project Quantum

Ентузіаст із псевдонімом «stand_up_g4m3r» вирішив створити власний варіант AMD Project Quantum. Як основу він узяв міні-комп'ютер ASRock DeskMini X300 з гібридним процесором Ryzen 7 5700G та 32 гігабайтами DDR4. Звичайно, така конфігурація не зрівняється з амбітним проєктом AMD, зате не завдає проблем з охолодженням.

AMD Project Quantum

Корпус системи був виготовлений на 3D-принтері, а за відведення тепла від гібридного чипа відповідала система рідинного охолодження. Ентузіаст пообіцяв опублікувати файли для 3D-друку корпусу, як тільки кількість підписників на його YouTube-каналі перевищить одну тисячу. Іншими словами, усі охочі зможуть зібрати альтернативний варіант AMD Project Quantum.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 23)