Activision опублікувала релізний трейлер Call of Duty: Modern Warfare II

Компанія Activision та студія Infinity Ward випустили релізний трейлер шутера Call of Duty: Modern Warfare II. У свіжому відеоролику демонструється нарізка видовищних моментів із сюжетної кампанії. Нагадуємо, що цей проєкт є продовженням гри 2019 року, яка стала м'яким перезапуском серії Modern Warfare.

Call of Duty: Modern Warfare II

Вихід Call of Duty: Modern Warfare II заплановано на 28 жовтня. Гра буде доступна на персональних комп'ютерах, у тому числі в сервісі Steam, а також на ігрових консолях Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4 й 5. Ті, хто оформив попереднє замовлення на гру (2339 гривень), отримають доступ до сюжетної кампанії за тиждень до релізу.

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

Samsung працює над мікросхемами GDDR7 зі швидкістю до 36 Гбіт/с

У рамках конференції Samsung Tech Day 2022 південнокорейський чипмейкер розповів про успіхи у розробці нових мікросхем пам'яті. У його лабораторіях вирує робота як над ємнішими чипами V-NAND й DDR5, так і над високошвидкісними рішеннями LPDDR5X. Працюють інженери Samsung і над пам'яттю стандарту GDDR7 для майбутніх поколінь відеокарт.

Samsung

У мікросхемах GDDR7 південнокорейський гігант розраховує збільшити швидкість передачі даних до 36 Гбіт/с на контакт. Завдяки цьому, наприклад, пропускна здатність буфера у відеокарти з 384-бітною шиною зросте до  вражаючих 1,7 Тбайт/с. В представленої у вересні GeForce RTX 4090 цей параметр дорівнює 1 ТБ/с. До речі, нещодавно Samsung почала поставки перших у галузі чипів GDDR6 зі швидкістю 24 Гбіт/с.

Samsung також підтвердила роботу над мікросхемами DDR5 щільністю 32 Гбіт, що дозволить налагодити випуск модулів оперативної пам'яті вдвічі більшої місткости щодо актуальних рішень, де використовуються 16-гігабітні чипи. Незабаром буде запущено виробництво пам'яті LPDDR5X з ефективною частотою 8500 МГц. Ці мікросхеми можна буде зустріти, наприклад, у ноутбуках та топових смартфонах.

Джерело:
Samsung

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Noctua випустила рамку для захисту процесорів AMD AM5 від надлишків термопасти

Австрійський виробник систем охолодження Noctua повідомив про випуск цікавого аксесуара для власників платформи AM5 — рамки NA-TPG1. Вона покликана запобігти накопиченню термопасти у вирізах теплорозподільної кришки процесорів Ryzen 7000.

Noctua NA-TPG1

«Хоча не можна заперечувати, що нові процесори AMD Ryzen 7000 працюють фантастично, ми виявили, що вирізи з боків теплорозподільника мають властивість притягувати термопасту, яку буває складно зчистити, — розповідає Роланд Моссіг (Roland Mossig), генеральний директор Noctua. — Ось тут-то і вступає в справу наш новий захист від термопасти: це простий, але дуже ефективний інструмент для підтримки чистоти вашого нового процесора Ryzen 7000-ї серії».

Noctua NA-TPG1

Рамка Noctua NA-TPG1 виготовлена з термостійкого полікарбонату та, як наголошує вендор, утворює надійне ущільнення по краях теплорозподільника CPU AM5. Вона буде доступна як самостійний продукт із фірмовими серветками NA-CW1, так і в комплекті з термоінтерфейсами NT-H1 та NT-H2. Рекомендовані ціни новинок наведені нижче:

Обговорити в форумі (коментарів: 41)

Материнські плати ASUS та MSI з логікою Intel Z790 з'явилися у європейських магазинах

Через два тижні у продаж надійдуть перші CPU Core 13-го покоління (Raptor Lake-S), а також материнські плати LGA1700 з логікою Intel Z790. Закордоні рітейлери вже почали готуватися до цієї події, заразом розкривши орієнтовні ціни новинок. Зокрема, німецький магазин CaseKing «засвітив» майже десяток плат ASUS Z790, а також по одній моделі Gigabyte та MSI.

Intel Z790

Цілком передбачувано, що покупка системної плати на новому флагманському чіпсеті Intel «влетить у копієчку». Найдоступнішим рішенням в асортименті ASUS є модель Prime Z790M-Plus D4, за яку Caseking просить €310. В той таки час «нафарширована» під зав'язку ROG Maximus Z790 Extreme обійдеться в 1399 євро.

Intel Z790

Крім того, плати LGA1700/Z790 від компаній ASUS та MSI були помічені у французькому інтернет-магазині TopAchat. Тут нові материнські плати виявилися дешевшими, проте діапазон цін все ще великий — від 270 до 1370 євро.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Оголошено системні вимоги ремейку Dead Space

Слідом за виходом геймплейного трейлера в цифрових магазинах з'явилися детальні системні вимоги ремейку Dead Space. Нагадаємо, що його реліз заплановано на 27 січня 2023 року. Оформити попереднє замовлення на гру можна у Steam, Origin та Epic Games Store за ціною від 1499 гривень.

Dead Space

Ремейк Dead Space має порівняно високі вимоги до «заліза» та працюватиме на сучасній ігровій системі середнього рівня. Для запуску космічного хорору знадобиться процесор Ryzen 5 2600X або Core i5-8600, а також відеокарта GeForce GTX 1070 або Radeon RX 5700.

В той самий час оптимальним рішенням стане комп'ютер на базі Ryzen 5 5600X або Core i5-11600K із дискретною графікою Radeon RX 6700 XT або GeForce RTX 2070. Що цікаво, Dead Space займе на накопичувачі не більше 8 Гбайт.

Dead Space

Джерело:
Steam

Обговорити в форумі (коментарів: 38)