Інструмент Radeon Monster Profile покращить швидкодію відеокарт AMD RDNA 2

Український ентузіаст Юрій «1usmus» Бублій, відомий завдяки утилітам для розгону та тонкого настроювання процесорів AMD, анонсував новий проєкт — Radeon Monster Profile. Це оновлення до програми Project Hydra, яке дозволить «вичавити» додаткову швидкодію з графічних карток AMD Radeon.

Radeon Monster Profile

«Radeon Monster Profile (RMP) — це поєднання унікальних налаштувань та нової вольт-частотної кривої для графічних процесорів RDNA 2, які дозволяють відеокарті розкрити свій максимальний потенціал. Особлива увага була приділена підсистемі пам'яті, робоча напруга була знижена на 6%, що зменшило нагрів модулів GDDR6», — розповідає Юрій.

Основним механізмом RMP є збільшення запитуваної частоти графічного ядра щодо робочої напруги. В результаті, наприклад, для AMD Radeon RX 6800 XT можна досягти приросту тактової частоти GPU близько 300 МГц, що дозволяє їй конкурувати з Radeon RX 6900 XT й GeForce RTX 3090 Ti в бенчмарку 3DMark Time Spy.

Radeon Monster Profile

У Radeon Monster Profile буде передбачено кілька універсальних профілів для підвищення продуктивності GPU RDNA 2. Вони не впливають на штатні параметри терморегулювання та вентиляторів, не збільшують робочу напругу й не знімають обмеження струму. Як зазначає 1usmus, єдиною важливою умовою є хороша система охолодження.

Radeon Monster Profile

Оновлення Project Hydra з інструментом Radeon Monster Profile вийде до кінця осені.

Обговорити в форумі (коментарів: 31)