GeForce Beyond: наближається анонс наступного покоління ігрових відеокарт Nvidia

Nvidia не приховує, що в рамках наступної конференції GTC відбудеться анонс нової графічної архітектури, яка ляже в основу майбутніх продуктів компанії. Сьогодні стало відомо, що чипмейкер запланував трансляцію із заходу GeForce Beyond. Як підказує назва, він буде присвячений ігровим відеокартам.

GeForce Beyond

GeForce Beyond стартує 20 вересня о 18:00 за Києвом. Цей час збігається з початком доповіді генерального директора Nvidia Дженсена Хуанга на GTC. До речі, раніше він пообіцяв, що у 2023 рік компанія увійде з новою графічною архітектурою.

Очікується, що в рамках GeForce Beyond «зелені» розкриють подробиці про графічні процесори Ada Lovelace та відеокарти GeForce RTX 40-ї серії на їх основі. Дебютним продуктом лінійки має стати модель GeForce RTX 4090, реліз якої відбудеться цієї осені.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Оприлюднено слайди зі специфікаціями чипів Intel Core 13-го покоління

На кінець цього місяця заплановано анонс процесорів Intel Core 13-го покоління (Raptor Lake-S) для платформи LGA1700. Він відбудеться в рамках конференції Intel Innovation, втім, слайди з майбутньої презентації чипмейкера вже розлетілися Мережею.

Intel Core 13-го поколения

Наприкінці вересня Intel представить три оверклокерські процесори Raptor Lake-S, а також їх модифікації з деактивованим відеоядром. На тлі попередників вони виділяються великою кількістю енергоефективних ядер, більшими частотами boost-режиму та штатною підтримкою оперативної пам'яті DDR5-5600. Моделі із заблокованим множником будуть представлені дещо пізніше.

Intel Core 13-го поколения

Intel також підготувала до випуску набір логіки Z790. Його головним новаторством стане підтримка більшої кількості ліній PCI Express 3.0 та 4.0. Додамо, що за умови оновлення прошивки UEFI чипи Core 13-го покоління можуть працювати з платами на чипсетах 600-ї серії.

Intel Core 13-го поколенияIntel Core 13-го поколения

У продаж перші процесори Intel Core 13-го покоління (Raptor Lake-S), а також материнські плати LGA1700/Z790 надійдуть у середині осені.

Intel Z790

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Компанія Cherry нагадала про свою серію перемикачів Viola

Відома своїми механічними перемикачами Cherry MX для клавіатур компанія ще раз нагадала широкому загалу про «нові» механізми серії Viola (MV). Їх основне призначення полягає в тому, щоб подолати гегемонію дешевих мембран та гібридних рішень в нижньому сегменті ігрової клавіатурної індустрії. Вперше дана технологія була продемонстрована ще на виставці CES 2020.

Cherry Viola

Cherry Viola (MV) являє собою спрощену і, напевно, здешевлену за рахунок цього версію Cherry MX. Це все ще формально та фактично механічні перемикачі. Маємо звичний білий корпус, в якому рухома частина кнопки виконана з прозорого пластику. Така конструкція має ряд переваг. Верх механізму, виготовлений з мінімальними допусками, досить щільно сидить в корпусі. За рахунок цього і піднятих боковин він не хитається, забезпечуючи рівний хід. Прозорий матеріал чудово пропускає світло, завдяки чому легенда на ковпачках кнопок гарно сяє. А стандартний центральний хрестик кріплення дозволяє встановлювати сюди стандартні ковпачки від Cherry MX.

За віджимання кнопки назад відповідає зворотна пружина по центру. При опусканні кнопки вниз V-образна металева планка замикає контакти на друкованій платі та передає сигнал.

Cherry Viola

Перемикачі Cherry MV не потребують припаювання до друкованої плати й фіксуються в опорну пластину, що робить їх легко придатними до заміни. На платі лишається один центральний та один боковий отвір кріплення, світлодіод підсвітки та два сигнальні контакти.

Cherry Viola

По тактильним відчуттям Cherry MV подібні до червоних лінійних Cherry MX. Вони мають прямий та беззвучний хід, необхідне зусилля для точки активації у 2 мм становить 45 грамів, та до 75 грамів в кінцевій точці ходу в 4 мм. Про витривалість та ресурс механізмів достеменної інформації поки що немає.

Cherry Viola

Отож подивимося з часом, чи насправді такі механізми зможуть щось зрушити на усталеному ринку ігрових клавіатур. Адже готові моделі на базі перемикачів Cherry MV можна перелічити на пальцях однієї руки. Це власна клавіатура компанії Cherry MV 3.0 та Corsair K60 RGB PRO і жодна з них досі не виглядає занадто бюджетною за ціною.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

AMD представила нову схему маркування мобільних процесорів

В найближчому майбутньому компанія AMD випустить процесори Ryzen 7000 не тільки для настільних комп'ютерів, але й для ноутбуків. Гібридні чипи Mendocino будуть використовуватися в лептопах мейнстрім-рівня та дебютують в останньому кварталі цього року. Цікаво, що в основу нових мобільних APU ляже давно знайома мікроархітектура Zen 2.

Щоб зайвий раз не заплутувати покупців, компанія AMD вирішила внести ясність у схему маркування майбутніх процесорів для ноутбуків. Перша цифра тепер відповідатиме за модельний рік, друга — за ринковий сегмент, проте найбільший інтерес становить третя цифра. Вона вказує на покоління мікроархітектури Zen. Для процесорів Zen 2 це буде «2», для Zen 3 — «3» і так далі.

AMD RyzenAMD Ryzen

Четверта цифра у маркуванні відповідає за старшинство моделей в одному сегменті або за так званий «рефреш». Тут можна буде зустріти «0» або «5». Суфікс у назві процесора, як і зараз, свідчить про рівень енергоспоживання. На слайді нижче наведено два приклади процесорів з новою системою маркування.

AMD Ryzen

Джерело:
AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 16)