Вбудована графіка AMD Ryzen 7000 виявилася швидше за Vega 6 в першому тесті

Однією з особливостей процесорів AMD Ryzen 7000 (Raphael) для платформи AM5 є інтегроване графічне ядро RDNA 2. Воно забезпечує прискорення обробки відео та роботу додаткових відеовиходів, але, як підкреслюють представники AMD, не відноситься до iGPU ігрового рівня. Втім, для запуску невибагливих 3D-програм на платформі AM5 буде достатньо і «встройки».

AMD Ryzen 7000

У процесорах Ryzen 7000 графічний модуль інтегровано в мікросхему вводу-виводу, де в тому числі знаходяться контролери PCI Express 5.0 та DDR5. Він містить лише два обчислювальні блоки (Compute Units, CU) та працює на частоті від 400 до 2200 МГц. Для порівняння графіка мобільних APU Ryzen 6000 налічує до 12 CU на архітектурі RDNA 2.

AMD Ryzen 7000

Попри скромні характеристики, у перших тестах інтегроване відеоядро Ryzen 7000 показало себе досить непогано. Воно було випробувано в OpenCL-бенчмарку Geekbench 5, завершивши його з результатом 8210 очок. Цей показник можна порівняти з iGPU Vega 6 (7000 балів) та Vega 8 (8500 балів) у складі 7-нм гібридних процесорів Ryzen.

AMD Ryzen 7000

Нагадуємо, що у продаж перші процесори AMD Ryzen 7000 (Raphael) та материнські плати до них надійдуть 27 вересня.

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

Оголошені ціни системних плат MSI AM5: 1300 доларів за MEG X670E Godlike

У рамках підготовки до релізу платформи AMD AM5 компанія MSI розкрила рекомендовані ціни кількох материнських плат на чипсеті X670. Всі вони отримають набір інструментів, необхідних для розгону процесорів Ryzen 7000 (Raphael), та надійдуть у продаж до кінця цього місяця. Нагадуємо, що офіційний вихід платформи AM5 заплановано на 27 вересня.

MSI AM5

Найдорожчою платою AM5/X670E в асортименті Micro-Star International є MEG X670E Godlike — за неї доведеться викласти 1300 доларів. Вона примітна не лише багатим оснащенням, але й комплектом постачання. У коробці з платою знаходиться 4,5-дюймовий сенсорний дисплей M-Vision та карта розширення для встановлення пари NVMe-накопичувачів M.2 з інтерфейсом PCI-E 5.0 у слот PCI-Express x16.

MSI AM5

До новинок «першої хвилі» також увійдуть моделі MEG X670E Ace, MPG X670E Carbon WiFi й PRO X670-P WiFi. Вони будуть доступні за ціною від $700, $480 та $290 відповідно. З детальними характеристиками перших материнських плат MSI AM5 можна ознайомитись на сайті вендора.

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

Red Dead Redemption 2 тепер підтримує AMD FSR 2.0

Останнім часом компанія Rockstar Games рідко випускає оновлення для Red Dead Redemption 2 та Red Dead Online. Але днями вийшов свіжий патч, який приніс низку технічних змін.

Тепер гра офіційно підтримує технологію масштабування AMD FidelityX Super Resolution 2.0. Раніше це було можливо завдяки користувальницьким модифікаціям. Технологію Nvidia DLSS гра підтримує з минулого року. Також покращено роботу стандартного згладжування TAA. Впроваджено підтримку технології Nvidia Reflex для зменшення системних затримок, але тільки у разі управління з геймпада. Також йдеться про покращену стабільність програми та виправлення дрібних багів. Основні зміни стосуються мережевої складової.

Варто відзначити, що кількість ігор з підтримкою AMD FSR 2.0 поступово зростає. Технологія вже працює в Ghostwire: Tokyo, Saints Row та Thymesia. Буде вона і в грі Lies Of P, яка ще не вийшла.

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Чутки: ігрова продуктивність нового покоління GeForce RTX зросте на 80-120%

Через два тижні відбудеться чергова конференція GTC, на якій з доповіддю виступить голова Nvidia Дженсен Хуанг. Він планує розкрити подробиці про нову графічну архітектуру, яка ляже в основу майбутніх продуктів компанії. Неважко здогадатися, що йтиметься про наступне покоління відеокарт GeForce RTX на базі мікроархітектури Ada Lovelace.

GeForce RTX

Очікується, що разом із відомостями про нову архітектуру «зелені» також покажуть дизайн відеокарт GeForce RTX 40-ї серії. У Мережі вже доступний рендер однієї з топових новинок. На цей час не можна зі 100% упевненістю говорити про його автентичність, проте схожі елементи системи охолодження вже виринали на фото китайських «папараці». Можна відзначити трислотове виконання та великий діаметр вентилятора.

GeForce RTX

Джерело також надало інформацію про продуктивність майбутніх відеокарт GeForce RTX. Відповідний графік демонструватиметься під час виступу пана Хуанга та розповідає про продуктивність однієї з новинок порівняно з попередницею. Стверджується, що у новому поколінні відеокарт Nvidia розраховує підняти ігрову швидкодію на 80-120%. Звучить багатообіцяюче, проте підтвердити цю інформацію наразі немає можливості.

GeForce RTX

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Cyberpunk 2077 оновлено до версії 1.6

У рамках вчорашнього стриму Night City Wire розробники з CD Projekt Red представили не тільки сюжетне доповнення Phantom Liberty, але й чергове оновлення для Cyberpunk 2077. Патч версії 1.6 додає контент, пов'язаний з аніме-серіалом Cyberpunk: Edgerunners і вносить чергові виправлення у гру. Оновлення вже доступне всім користувачам.

У гру додали 11 видів нової зброї, з'явилися три додаткові побічні місії. Додано нові можливості щодо модифікації зовнішності героя. В ігрових автоматах з'явиться міні-гра про Плотву. Обіцяно чергові покращення в інтелекті поліцейських та у бойовій системі. Для консолі Xbox Series S додадуть режим продуктивності, який дозволить грати при 60 к/с. Також представлено офіційний інструментарій для створення мод REDmod. Це спростить роботу моддерів і збільшить кількість фанатських модифікацій.

Щодо серіалу, то показ Cyberpunk: Edgerunners стартує на стримінговому сервісі Netflix вже 13 вересня.

Обговорити в форумі (коментарів: 20)