Відбувся анонс доповнення Phantom Liberty для Cyberpunk 2077

Студія CD Projekt RED анонсувала сюжетне доповнення для пригодницького бойовика Cyberpunk 2077. Воно отримало назву Phantom Liberty та заплановане до релізу у 2023 році на платформах ПК, PlayStation 5, Xbox Series X/S та Stadia. Як бачимо, ігрові консолі Xbox One та PlayStation 4 йдуть «на пенсію».

Cyberpunk

Разом з анонсом польська студія випустила перший трейлер доповнення. CD Projekt RED не стала розкривати всі особливості DLC, обмежившись невеликою відеонарізкою та коротким описом: «Приготуйтеся до Phantom Liberty — доповнення для Cyberpunk 2077 у жанрі шпигунського трилера, дія якого пройде в новому районі Найт-Сіті».

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Nvidia знизила ціни на GeForce RTX 3090 (Ti) та RTX 3080 Ti Founders Edition в Європі

За останні кілька місяців відеокарти GeForce RTX 30-ї серії помітно втратили в ціні. Ця тенденція в першу чергу спостерігається у великих торгових мережах, проте згодом докотилася до офіційного інтернет-магазину Nvidia. Європейські геймери тепер можуть придбати старші 3D-прискорювачі Ampere із непоганою знижкою.

GeForce RTX

Найбільше подешевшала флагманська GeForce RTX 3090 Ti Founders Edition. Якщо на момент релізу «зелені» оцінювали її у 2249 євро, то зараз вона доступна за 1329 євро. За €1199 можна придбати GeForce RTX 3090 Founders Edition, а щоб стати власником GeForce RTX 3080 Ti Founders Edition доведеться розлучитися з 1089 євро.

GeForce RTX

Інші представники сімейства Nvidia Ampere, на жаль, знижки не отримали. Щобільше, для них збереглася підвищена ціна, яку чипмейкер встановив у січні цього року. Тоді відеокарти GeForce RTX 30-ї серії у виконанні Founders Edition у середньому подорожчали на 5,5%. Сподіватимемося, що Nvidia незабаром виправить цю несправедливість.

GeForce RTX

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Intel обіцяє випустити ігрові відеокарти Arc A770 та Arc A750 «дуже скоро»

Вихід топових відеокарт Intel Arc Alchemist відбудеться «дуже скоро». Про це представники чипмейкера розповіли в інтерв'ю веб-виданням PC Games Hardware та Digital Foundry. Йдеться про моделі Arc A770 та Arc 750, причому старший 3D-прискорювач буде запропонований у версіях з 8- та 16-гігабайтним відеобуфером.

Intel Arc A770 Limited Edition
Intel Arc A770 Limited Edition

Представники Intel також підтвердили, що компанія не має наміру змагатися з AMD та Nvidia у high-end сегменті ігрових відеокарт. Вищезазначені Arc A750 та Arc A770 повинні скласти конкуренцію моделям рівня GeForce RTX 3060 (Ti) та Radeon RX 6600/6650 XT. В офіційних тестах 3D-прискорювач Arc A770 в середньому на 14% швидше за GeForce RTX 3060 в іграх з трасуванням променів.

Також варто звернути увагу, що Intel рекомендує використовувати графічні карти Arc Alchemist на платформах з підтримкою технології Resizable BAR. Без неї користувачі можуть зіткнутися з падінням продуктивності до 40%.

Відеокарти Intel Arc A750 та Arc A770 спочатку будуть доступні лише в деяких країнах. Їхній перелік не розголошується, але відомо, що в ньому присутня Німеччина. Еталонні модифікації Limited Edition чипмейкер буде продати через свій офіційний сайт.

Intel Arc A750 Limited Edition
Intel Arc A750 Limited Edition

Тим часом у Мережі з'явилася інформація про ймовірну причину затримки виходу старших відеокарт Arc Alchemist. Стверджується, що Intel не вдалося випустити їх вчасно через закриття російського підрозділу, де серед іншого йшла розробка графічного драйвера. Додамо, що Intel припинила постачання своїх продуктів у країну-агресор ще в березні, а через місяць оголосила про повну зупинку діяльності.

Джерела:
Tom's Hardware
SemiAccurate

Обговорити в форумі (коментарів: 17)