Портативна консоль GPD Win 4 похвалиться Ryzen 7 6800U та клавіатурою під висувним екраном

Гонконзька компанія Shenzhen GPD Technology представила чергову новинку зі своєї серії портативних ігрових консолей. Вона називається GPD Win 4, а в її зовнішньому виглядові вгадується схожість з приставками Sony PlayStation Vita та PlayStation Portable, включаючи модифікацію PSP Go.

GPD Win 4

Більшу частину лицьової панелі GPD Win 4 займає 6-дюймовий дисплей зі співвідношенням сторін 16:9 та роздільною здатністю 1920 x 1080 пікселів. Його можна зсунути вгору для доступу до повноцінної фізичної клавіатури. З встановленою операційною системою Windows/Linux консоль можна буде використовувати як мікро-ноутбук, хоча зручність такого рішення залишається під питанням.

GPD Win 4

Під капотом знаходиться досить продуктивний чип AMD Ryzen 7 6800U (8 ядер/16 потоків, 2,7/4,7 ГГц). Вбудоване графічне ядро Radeon 680M має у своєму розпорядженні 768 потокових процесорів на архітектурі RDNA 2 із частотою 2200 МГц. Це робить Radeon 680M одним із найшвидших рішень серед інтегрованої графіки та дозволяє змагатися з дискретними прискорювачами рівня GeForce MX 450 або GeForce GTX 1050.

GPD Win 4

GPD зазначає, що новинка має більш ергономічний дизайн з округлим корпусом та правим аналоговим джойстиком із датчиком Холла під кнопками дій, а не над ними. Компанія не називає точних термінів виходу Win 4, але, ймовірно, влаштує з цього приводу краудфандингову кампанію.

GPD Win 4

Джерело:
Liliputing

Обговорити в форумі (коментарів: 24)