Голова Nvidia вважає, що середня ціна відеокарт має бути такою, як у ігрових консолей

Генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг вже неодноразово порівнював графічні прискорювачі GeForce з ігровими консолями. Наприклад, у 2020 році він заявив, що ноутбуки на базі Nvidia GeForce можуть стати найкращими ігровими консолями у світі. Якщо говорити про настільні відеокарти, то голова Nvidia переконаний, що їхня середня вартість має бути порівнянна з цінами ігрових приставок. Про це він заявив у ході конференції з фінансових підсумків минулого кварталу.

Хуанг

«Ми завжди вважали, що середня ціна GeForce має наближатися до середньої ціни ігрової консолі, — розповідає генеральний директор Nvidia. — тому зараз це має бути щось у районі 500 доларів або близько того».

Пан Хуанг також заявив, що зі зменшенням впливу криптовалютного ринку відеокарти дешевшатимуть. Однак у галузі намітилася тенденція до збільшення середньої ціни у довгостроковій перспективі. У цьому графічні карти не самотні. Наприклад, Sony днями оголосила про підвищення рекомендованої ціни консолі PlayStation 5 на більшості ринків.

Додамо, що у 2023 рік «зелений» чипмейкер планує увійти з новою графічною архітектурою. З доповіддю про неї голова Nvidia Дженсен Хуанг виступить на найближчій конференції GTC, яка відбудеться з 19 по 22 вересня.

Джерело:
PCGamer

Обговорити в форумі (коментарів: 126)

Представлені перші ігрові монітори HyperX

HyperX розширює список продукції для геймерів, анонсуючи свої перші ігрові монітори. Офіційно представлені моделі HyperX Armada 25 та Armada 27. Висока частота оновлення та сумісність з G-Sync робить їх оптимальним вибором для динамічних змагальних ігор (Valorant, Call of Duty: Warzone та інших).

Діагональ HyperX Armada 25 становить 24,5 дюйма. Монітор використовує IPS-панель роздільною здатністю 1920 x 1080 точок. Заявлена частота оновлення 240 Гц при часі відгуку 1 мс (GtG). Старша модель використовує 27-дюймову матрицю з роздільною здатністю 2560 x 1440 пікселів, яскравістю 400 ніт та частотою 165 Гц. Серед особливостей Armada 27 також можна виділити підтримку стандарту VESA Display HDR 400.

Молодший монітор має охоплення колірного простору sRGB на рівні 95%, а старший — 95% палітри DCI P3. Новинки оснащені одним портом DisplayPort 1.4 та двома HDMI 2.0.

Обидва монітори постачаються зі спеціальним кронштейном, кріплення якого чіпляється до краю столу. Це забезпечує більше вільного місця на робочому місці. Також можна придбати спеціальне кріплення для одночасного монтажу до чотирьох панелей HyperX Armada.

Рекомендована ціна HyperX Armada 25 для американського ринку складає 449 доларів, ціна HyperX Armada 27 складає 499 доларів. Нагадаємо, що бренд HyperX торік викуплений компанією HP, і представлені монітори, ймовірно, є розвитком власної лінійки HP.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

AMD стане другим найбільшим замовником 5-нм продукції TSMC

AMD продовжує готуватися до релізу центральних та графічних процесорів наступного покоління, нарощуючи їхнє виробництво. За підсумками другої половини 2022-го компанія стане другим за величиною замовником 5-нм чипів TSMC, поступившись лише корпорації Apple. Такою інформацією поділилося тайванське веб-видання DigiTimes із посиланням на джерела у галузі.

AMD

На фабриках TSMC випускається чимало актуальних та майбутніх продуктів AMD. У випадку 5-нм конвеєра йдеться про чиплети для процесорів Zen 4, а також графічні ядра для наступного покоління відеокарт Radeon. Іншими словами, в найближчому майбутньому більшість продуктів AMD буде випускатися із застосуванням 5-нм технології TSMC.

AMD

Чиплети Zen 4 дебютують у настільних CPU Ryzen 7000 (Raphael) вже наступного місяця, а до кінця року вийдуть серверні процесори EPYC Genoa на їх основі. Ще одним 5-нм продуктом, який AMD випустить цього року, стануть графічні ядра RDNA 3-го покоління для відеокарт Radeon RX 7000. Подробиці про них компанія оприлюднить у найближчі місяці.

AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 19)