У Dying Light 2 додано технологію AMD FSR 2.0

Компанія Techland випустила велике оновлення для гри Dying Light 2 із безліччю технічних покращень. Зокрема, додано підтримку технології масштабування AMD FidelityFX Super Resolution версії 2.0. У гри високі системні вимоги, а при включеному трасуванні променів захлинаються навіть топові відеокарти. Тому використання AMD FSR 2.0 дозволить серйозно прискорити продуктивність на відеокартах Radeon і старих моделях GeForce GTX, які не підтримують DLSS.

Детальний розбір трасування променів із тестуванням продуктивності у важких режимах Dying Light 2 ми проводили в спеціальному огляді

Також свіже оновлення внесло низку інших технічних покращень. Поліпшено роботу SSAO та алгоритмів згладжування TAA. Додано можливість відключення лінзового ефекту хроматичної аберації та нові налаштування корекції кольору. Виправлено витік пам'яті при активації трасування.

Обговорити в форумі (коментарів: 42)

Dead Island 2 вийде у 2023 році

В рамках Gamescom 2022 відбувся анонс повноцінного повернення Dead Island 2. Це гра зі складною історією розробки. Перший анонс відбувся ще 2014 року, але потім проєкт був заморожений. Автори оригінальної Dead Island з Techland після цього встигли випустити дві частини Dying Light, серйозно прокачавши концепцію пісочниці із зомбі. А компанія Deep Silver, якій належать права на Dead Island, увесь час намагалася якось реанімувати серію. У результаті розробка була поручена Dambuster Studios, і проєкт вже на фінішній прямій.

У грі нам запропонують знайому концепцію виживання та збирання ресурсів на тропічному острові з натовпом зомбі. У нових відео показали одного з шести головних героїв та видовищні кадри винищення ходячих мерців. Все це здобрено бадьорою музикою та жартівливими вставками.

Чи зможе гра чимось вразити гравців після Dying Light 2? Дізнаємося наступного року. Реліз заплановано на 3 лютого 2023-го. Dead Island 2 буде доступна на PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S та Xbox One.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Gigabyte готує карту розширення Aorus Gen5 AIC Adaptor для чотирьох SSD із підтримкою PCI-E 5.0

Gigabyte Technology має намір однією з перших випустити твердотільний накопичувач M.2 з інтерфейсом PCI Express 5.0 x4. Компанія вже представила NVMe SSD Aorus Gen5 10000, які здатні забезпечити швидкості читання та запису до 12,5 та 10 Гбайт/с відповідно. Для тих, кому таких показників здасться мало, Gigabyte готує карту розширення Aorus Gen5 AIC Adaptor із підтримкою чотирьох високошвидкісних накопичувачів.

Aorus Gen5 AIC Adaptor

Gigabyte Aorus Gen5 AIC Adaptor виконана у форматі однослотової карти розширення PCI Express 5.0 та готова прийняти на борт чотири NVMe-накопичувачі M.2 з підтримкою PCI-E 5.0. Це дозволяє створити масив RAID 0 з максимальними швидкостями читання/запису до 60 Гбайт/с (залежно від моделі SSD). Для охолодження накопичувачів передбачено 50-мм вентилятор на подвійному підшипнику кочення.

Компанія заявляє про сумісність Aorus Gen5 AIC Adaptor із новими платформами як від Intel, так і від AMD. Рекомендовану ціну та терміни виходу Gigabyte при цьому розкривати не стала.

Джерело:
Gigabyte

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Quantic Dream та Parallel Studio анонсували гру Under The Waves

У рамках Gamescom 2022 року відома компанія Quantic Dream представила новий проєкт під назвою Under The Waves. На тлі новин про створення масштабного екшену Star Wars Eclipse такий анонс здається несподіваним. Насправді Quantic Dream виступає видавцем, розробкою займається Parallel Studio.

Under The Waves — це пригодницька гра з акцентом на атмосфері та особистій драмі. Події відбуваються на глибоководній базі Північного моря в антуражі технофутуристичних 1970-х. Професійний дайвер Стен щосили намагається подолати особисту втрату та прийняти нове майбутнє. Підводна ізоляція впливає на його душевний стан. Поринаючи в добровільну самотність, герой починає переживати дивні незрозумілі події. Це підводить його до вибору — залишитися на глибині у світі спогадів чи вийти на поверхню, щоби прийняти нове життя. Очевидно, що це бюджетний проєкт із простим ігровим процесом, де основний акцент буде зроблено на атмосферу та психологічні переживання героя.

Гра вийде у 2023 на консолях PS5 і PS4, Xbox Series X|S та Xbox One, в сервісах Steam й Epic Games Store.

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Гарнітура віртуальної реальності PlayStation VR2 вийде на початку 2023-го

Гарнітура віртуальної реальності для консолі PlayStation 5 була анонсована ще у лютому минулого року. Пристрій отримав нехитру назву PlayStation VR2 та вже деякий час поставляється до великих ігрових студій. Однак пересічним геймерам доведеться ще трохи почекати. У вільному продажу PlayStation VR2 з'явиться на початку 2023 року, про що днями оголосила корпорація Sony.

PS VR2

Основою PlayStation VR2 послужив OLED-дисплей з роздільною здатністю 2000 x 2040 пікселів для кожного ока, максимальною частотою оновлення 120 Гц та полем зору 110°. Однією з головних особливостей гарнітури стане система відстеження погляду, реалізована інфрачервоними камерами. Серед іншого вона дозволить розробникам ігор використати алгоритм Foveated Rendering для економії ресурсів консолі шляхом зниження якості зображення поза поглядом користувача.

Для відстеження рухів гравця використовується набір датчиків та чотири камери, вбудовані в корпус PlayStation VR2. Разом із новою гарнітурою віртуальної реальності дебютують контролери PlayStation VR2 Sense, а також не менше двох десятків ігор, на зразок VR-версії Resident Evil Village та Horizon Call of the Mountain.

Джерело:
Overclock3D

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Головні анонси та прем'єри з відкриття Gamescom 2022

Вчора ввечері відбулося відкриття великої ігрової виставки Gamescom 2022. Вперше після пандемії Gamescom повертається до практики реальних заходів у Кельні, але одночасно проходитиме багато онлайн-івентів та презентацій. Перший день подарував багато анонсів. Представлені й нові трейлери раніше анонсованих ігор.

Компанія Funcom анонсувала гру по «Дюні». Це виживання за назвою Dune: Awakening.

Інший важливий анонс — гра Under The Waves від відомої студії Quantic Dream. При цьому розробники вже працюють над високобюджетним екшеном Star Wars Eclipse.

У рамках презентації показали новий геймплей хорору The Callisto Protocol.

Представлено новий видовищний трейлер Gotham Knights. Це один із найочікуваніших екшенів цієї осені, реліз запланований на 25 жовтня.

Компанія CI Games представила похмуру action/RPG The Lords of the Fallen. Це чергова варіація на тему Dark Souls та перезапуск однойменного проєкту 2014 року, гра відбувається у тому ж всесвіті. Проєкт надійде у продаж наступного року.

Wyrdsong — ще одна похмура рольова гра. Розробкою займається студія Something Wicked Games, в якій працюють ветерани Obsidian Entertainment, Bioware та Bethesda.

Представлений новий трейлер найочікуванішої гри про світ Гарі Поттера — Hogwarts Legacy. Оголошено нову дату виходу, гра надійде у продаж 10 лютого.

Анонсовано раптове продовження Tales from the Borderlands під невигадливою назвою New Tales from the Borderlands. Гра виходить у жовтні цього року.

Спеціальний трейлер знайомить із сюжетним доповненням Blood Ties для Dying Light 2.

Анонсовано доповнення Lightfall для онлайн-шутера Destiny 2.

Представлено новий трейлер Sonic Frontiers.

Показали нове відео гумористичної гри Goat Simulator 3, яка виходить у листопаді.

Розробники серії чудових підводних виживалок Subnautica анонсували стратегію Moonbreaker.

Представлений новий трейлер похмурої гри Lies of P, яка теж йде стопами Dark Souls.

Deck13 та Focus Entertainment показали видовищний трейлер нової action/RPG Atlas Fallen.

Ще один проєкт Focus Entertainment — пісочниця про ремонтників на космічній орбіті. Гра створюється студією Blackbird Interactive і надійде у продаж уже у вересні.

Анонсована гра The Expanse: A Telltale Series.

Анонсовано фантастичний екшен Scars Above.

Представлено нову гру з азійським колоритом та видовищними бійками — Where Winds Meet. Це рольовий екшен у відкритому світі з акцентом на ближній бій.

Показали новий трейлер м'ясного шутера Warhammer 40,000 Darktide. Гра виходить 30 листопада.

Представлений екшен Blacktail, в якому ми винищуємо різну погань у ролі молодої Баби Яги.

Представлено новий трейлер кривавого хорору The Outlast Trials.

Наприкінці шоу показали нові відео довгобуду Dead Island 2, який після численних переносів все ж таки надійде у продаж у 2023 році.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

ASUS представила материнські плати ROG Crosshair X670E Gene та ROG Strix X670E-I Gaming WiFi

В рамках виставки Gamescom 2022 відбулася презентація системних плат ASUS X670E для процесорів AMD Ryzen 7000 (Raphael/Zen 4). Цього разу компанія поділилася відомостями про моделі ROG Crosshair X670E Gene та ROG Strix X670E-I Gaming WiFi. До речі, про інші новинки ASUS AM5 ми розповідали в окремому матеріалі.

ROG Crosshair X670E Gene

Материнська плата ASUS ROG Crosshair X670E Gene належить до рішень формату microATX. Її оснащення включає (16+2)-фазну систему живлення процесорного гнізда, два роз'єми під модулі оперативної пам'яті DDR5, слот PCI Express 5.0 x16, два роз'єми M.2 для твердотілих накопичувачів, 2,5-гігабітний мережевий інтерфейс та бездротовий модуль Wi- Fi 6E.

ROG Crosshair X670E Gene

Крім того, варто відзначити наявність портів USB4 та фірмовий слот ROG Gen-Z.2, куди за допомогою спеціальної карти розширення можна встановити ще пару NVMe-накопичувачів M.2. Для ПК-ентузіастів й оверклокерів також передбачено індикатор POST-кодів та кнопки вимкнення/перезавантаження.

ASUS ROG Strix X670E-I Gaming WiFi

Модель ASUS ROG Strix X670E-I Gaming WiFi адресована любителям «фарширувати» під зав'язку компактні корпуси. Вона виконана у форматі Mini-ITX та оснащується (10+2)-фазною системою живлення сокету AM5 з активним охолодженням. Плата підтримує встановлення двох модулів пам'яті DDR5 та карти розширення PCI Express 5.0 x16.

ASUS ROG Strix X670E-I Gaming WiFi

Що цікаво, другу мікросхему чіпсету AMD X670 та роз'єми для накопичувачів M.2 компанія вирішила розпаяти на дочірніх платах. На додаток звукова система була розміщена в зовнішньому блоці ROG Strix Hive. Він містить аудіокодек Realtek ALC4050 та ЦАП ESS Sabre 9260Q, роз'єми для підключення колонок/навушників та мікрофона, порти USB, а також регулятор гучності.

ASUS ROG Strix X670E-I Gaming WiFi

Крім того, ASUS показала системні плати ProArt X670E-Creator WiFi та X670E-Pro WiFi. Обидві новинки отримали слоти розширення PCI Express 5.0 x16, чотири роз'єми під модулі ОЗУ DDR5, а також M.2 з радіаторами для  твердотілих накопичувачів. Не обійшлося без 2,5-гігабітного мережного інтерфейсу та адаптера Wi-Fi 6E, а модель ProArt X670E-Creator WiFi може похвалитися 10-гігабітним Ethernet.

X670E-Pro WiFiProArt X670E-Creator WiFi

Джерела:
ASUS
VideoCardz
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 16)