Мережа «Сільпо» відкриває новий магазин у стилі S.T.A.L.K.E.R.

Українська мережа супермаркетів «Сільпо» 16 серпня о 12:00 відкриває новий дизайнерський магазин. Він розташований у Києві на лівому березі Дніпра, по вулиці Березневій, 12а, неподалік від житлового комплексу «Комфорт Таун». Що цікаво, оформлення магазину виконано у стилі популярної серії шутерів S.T.A.L.K.E.R.

Сільпо S.T.A.L.K.E.R.

Як розповіли представники Сільпо, задум створення тематичного супермаркету з'явився ще влітку минулого року. У роботі над концепцією брали участь співробітники компанії GSC Game World, які активно працюють над S.T.A.L.K.E.R.: Heart of Chornobyl. Повномасштабне вторгнення росії завадило цим планам, хоча магазин був майже готовий до відкриття.

Сільпо S.T.A.L.K.E.R.

Сільпо S.T.A.L.K.E.R.

У результаті керівництво «Сільпо» ухвалило рішення довести справу до кінця. Для заповнення нового супермаркету в стилі S.T.A.L.K.E.R. у тому числі використовувалося обладнання, евакуйоване з інших супермаркетів із зони бойових дій. Після перемоги у війні «Сільпо» обіцяє доопрацювати всі артоб'єкти S.T.A.L.K.E.R. до вищого рівня.

Сільпо S.T.A.L.K.E.R.

Сільпо S.T.A.L.K.E.R.

Джерело:
Facebook

Обговорити в форумі (коментарів: 37)

Стартував командний оверклокерський турнір HWBot Team Cup 2022

Сьогодні на платформі OC-eSports.io стартував щорічний оверклокерський турнір HWBot Team Cup 2022. Протягом наступних двох місяців команди з різних куточків світу боротимуться за звання найсильнішого та найзгуртованішого колективу любителів спортивного розгону. Додамо, що торік команда нашої конференції Overclockers.UA посіла на HWBot Team Cup третє місце.

HWBot Team Cup 2022

Зробити свій внесок у перемогу улюбленої команди може пересічний ентузіаст, головна вимога — наявність відповідного «заліза». Програма HWBot Team Cup 2022 включає майже три десятки різних дисциплін. Оверклокерам пропонують випробувати свої сили у розгоні як сучасних, так і «стародавніх» платформ. Наприклад, у 3DMark2001 SE треба протестувати AGP-відеокарту ATI/AMD, а для y-cruncher – Pi-1b знадобиться процесор Intel із пам'яттю DDR5.

Оверклокерський марафон HWBot Team Cup 2022 завершиться 15 жовтня. Тим, хто хоче особисто наблизити перемогу команди Overclockers.UA, варто звернутися до завсідників конференції з Бенчмаркінгу.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Розкрито ціни перших системних плат MSI на чипсеті AMD X670

Підготовка до релізу платформи AMD AM5 набирає обертів. Слідом за орієнтовними цінами процесорів Ryzen 7000 (Raphael) зарубіжні інтернет-магазини розкрили вартість материнських плат з логікою X670. На цей раз відзначилися італійські рітейлери, які виставили на продаж дві новинки Micro-Star International.

AMD AM5

Йдеться про моделі MSI Pro X670-P Wi-Fi та MPG X670E Carbon Wi-Fi. Їх оснащення включає (14+2)- та (18+2)-фазні системи живлення процесорного гнізда, чотири роз'єми під модулі оперативної пам'яті DDR5, слоти PCI-E та M.2 з підтримкою режиму PCI Express 5.0, 2,5-гігабітний мережевий інтерфейс та бездротовий модуль Wi-Fi 6E. Офіційний продаж цих системних плат розпочнеться в середині вересня.

MSI X670MSI X670

Якщо говорити про ціну, то за плату MSI MPG X670 Carbon Wi-Fi Carbon італійські магазини просять від 562 до 640 євро, а модель Pro X670-P Wi-Fi обійдеться в 374-426 євро. Справедливо зазначити, що тут враховано всі місцеві податки. Однак дивлячись на вартість CPU Zen 4 та пам'яті DDR5, охочим перейти на платформу AMD AM5 у будь-якому випадку доведеться розщедритися.

MSI X670

Нагадуємо, що офіційна презентація чіпів AMD Ryzen 7000 (Raphael) має відбутися 30 серпня. У її рамках буде оголошено рекомендовані ціни перших CPU Zen 4 та, ймовірно, материнських плат до них.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 62)

Відеокарти Intel Arc Alchemist позбавлені апаратної підтримки API DirectX 9

Не секрет, що відеокарти Intel Arc Alchemist створювалися з прицілом на сучасні графічні API, на кшталт Vulkan та DirectX 12. Більш того, процесорний гігант вирішив повністю відмовитись від апаратної підтримки DirectX 9. Для запуску ігор на його базі використовується програмний інтерфейс Microsoft D3D9On12.

Intel Arc Alchemist

Вищезгаданий інструмент відповідає за перетворення графічних команд DirectX 9 в інструкції, що підтримуються API DirectX 12. Швидкодія в режимі емуляції, за заявами Microsoft, майже не поступається апаратній реалізації API DirectX 9. Крім відеокарт Arc Alchemist підтримки DX9 виявилися позбавлені графічні ядра процесорів Core 12-го покоління (Alder Lake).

На сьогодні лінійка відеокарт Intel Arc Alchemist представлена моделлю Arc A380. Ця відеокарта початкового рівня була випущена як тимчасовий ексклюзив для китайського ринку та, м'яко кажучи, поступається конкурентам швидкодії. Більш продуктивні рішення, здатні нав'язати боротьбу GeForce RTX 3060 (Ti) та Radeon RX 6650 XT, вийдуть до кінця поточного кварталу.

Intel Arc Alchemist

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 30)