У Far Cry 6 пройдуть безкоштовні вихідні

Найближчими днями ви зможете безплатно ознайомитись з останньою грою серії Far Cry. Компанія Ubisoft анонсувала безплатні вихідні у Far Cry 6, що пройдуть з 4 по 7 серпня. Гра отримала неоднозначні відгуки, але це одна з наймасштабніших сучасних пісочниць, яка може подарувати багато десятків годин пригод у тропічній країні Яра. В рамках акції будуть доступні DLC з додатковим контентом за мотивами «Дуже дивних справ» та «Рембо», доступний персонаж Денні Трехо.

Одночасно анонсовано знижку в 60%, але поки що діє повна вартість. Наразі базова версія гри в Ubisoft Connect коштує 915 гривень, а повне видання Gold Edition коштуватиме 1525 гривень.

Нагадаємо, що Far Cry 6 підтримує покращені віддзеркалення та тіні з трасуванням променів, а також технологію масштабування AMD FSR. Наочно оцінити переваги трасування допоможе наше відеопорівняння.

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Реліз процесорів AMD Ryzen 7000 відбудеться до кінця вересня

Разом з оголошенням фінансових підсумків минулого кварталу глава AMD Ліза Су оголосила більш точні терміни релізу платформи AM5 та процесорів Ryzen 7000 (Raphael/Zen 4). Чипмейкер планує випустити їх до кінця третього кварталу, тобто протягом найближчої пари місяців. Додамо, що подробиці про топові плати X670(E) будуть розкриті цієї п'ятниці, п'ятого серпня, на заході AMD Meet The Experts.

AMD

В той самий час редакції WCCFTech через власні джерела вдалося дізнатися точний час усіх етапів релізу CPU Zen 4. Офіційна презентація чипів Ryzen 7000 та платформи AMD AM5 відбудеться 30 серпня о 03:00 за київським часом. Заборона на публікацію оглядів буде знята 13 вересня о 16:00, а продаж новинок стартує 15 вересня о 16:00 за Києвом.

Згідно з наявною інформацією, початковий асортимент процесорів AMD Zen 4 буде представлений чотирма CPU з числом ядер від 6 до 16 одиниць: Ryzen 5 7600X, Ryzen 7 7700X, Ryzen 9 7900X та Ryzen 9 7950X. Що стосується материнських плат, то першими у продаж надійдуть моделі на топових чипсетах X670(E), а через кілька тижнів до них долучаться більш доступні рішення з хабом B650(E).

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

AMD підбила фінансові підсумки другого кварталу: $447 мільйонів чистого прибутку

На відміну від Intel, компанія AMD завершила попередній квартал без збитків. Виторг «червоного» чипмейкера у квітні-червні склав $6,55 млрд, продемонструвавши 70% приріст щодо другого кварталу 2021-го. Водночас чистий прибуток компанії зменшився на 37% — до 447 мільйонів доларів.

Лиза Су

Близько третини всіх доходів AMD забезпечили продаж споживчих процесорів та наборів системної логіки. За підсумками минулого кварталу цей напрямок приніс $2,15 млрд виторгу, що на 25% більше за показники аналогічного періоду минулого року. Зростанню доходів сприяв високий попит на мобільні чипи Ryzen, які минулої зими перекочували на архітектуру Zen 3+.

AMD

Серверний напрямок, куди AMD відносить центральні та графічні процесори, FPGA Xilinx, DPU Pensando та інші спеціалізовані продукти, забезпечив $1,49 млрд виторгу (+83% щодо минулорічних показників). Вбудовані рішення, де враховуються продукти як самої AMD, так і нещодавно поглиненої Xilinx, принесли компанії $1,26 млрд (приріст у 2228% знову-таки пов'язаний із покупкою Xilinx).

AMD

Окремої уваги заслуговує ігровий напрямок бізнесу AMD. На графічних процесорах та однокристальних системах для консолей Sony та Microsoft компанія виручила $1,66 млрд (+32%). Операційний прибуток підрозділу при цьому збільшився лише на 7%, що компанія пояснює падінням попиту на відеокарти, а також зниженням цін. Цікаво, як обвал криптовалютного ринку позначиться на прибутках Nvidia?

У третьому кварталі, згідно з попередніми прогнозами, виторг AMD складе $6,7 млрд.

Обговорити в форумі (коментарів: 27)