Гра Stray про котика отримала максимальний рейтинг користувачів у Steam

19 липня у продаж надійшла гра Stray від BlueTwelve Studio. Проєкт про бродячого котика, що подорожує занедбаним кібермістом, в якому мешкають антропоморфні роботи, отримав надзвичайно теплий прийом від гравців і критиків.

Stray отримує найвищі оцінки від користувачів Steam. Згідно із загальним рейтингом, який відстежується сайтом steam250.com, гра вже отримала максимальне співвідношення позитивних оцінок серед усіх проєктів 2022 року. 98% всіх відгуків Stray мають позитивний характер. На другому місці знаходиться гра God of War від Sony з 97% позитивними відгуками. Цікаво, що обидва проєкти зібрали близько 50 тисяч голосів у Steam, хоча God of War вийшла кількома місяцями раніше. Третє місце займає гра PowerWash Simulator, в якій гравцям пропонується зайнятися чисткою автомобілів, техніки та приміщень під заспокійливу медитативну музику.

Також Stray утримує перше місце з продажу у Steam. Вартість гри в українському сегменті Steam складає 399 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 59)

AMD випустила драйвер Adrenalin Edition 22.7.1 з функцією Noise Suppression та оптимізаціями OpenGL

Набір графічних драйверів та програмного забезпечення AMD Software: Adrenalin Edition оновився до версії 22.7.1. Одним з головних нововведень релізу стала функція Noise Suppression, про яку ми розповідали в окремому матеріалі. Грубо кажучи, вона є аналогом інструменту Nvidia RTX Voice та відповідає за інтелектуальне шумозниження.

Noise Suppression

Серед інших нововведень можна виділити підтримку операційної системи Windows 11 22H2, технології Radeon Boost з використанням Variable Rate Shading в іграх Elden Ring, Resident Evil Village та Valorant, розширену підтримку Radeon Super Resolution, а також оптимізації для проєктів на базі OpenGL. Зокрема, AMD заявляє про приріст швидкодії до 79% у Minecraft на відеокарті Radeon RX 6950 XT.

Більш детальна інформація про нововведення графічного драйвера AMD Software: Adrenalin Edition 22.7.1 доступна за посиланням. Він підходить як для дискретних 3D-прискорювачів Radeon, так і для інтегрованих в процесори AMD відеоядер.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Офіційна презентація чипів AMD Ryzen 7000 може відбутися на початку серпня

У найближчі кілька місяців AMD виведе на ринок масову платформу AM5 разом із першими процесорами на архітектурі Zen 4. Офіційна презентація новинок, судячи з останньої інформації, не забариться. Зокрема, вже п'ятого серпня відбудеться захід AMD Meet The Experts, на якому будуть представлені материнські плати AM5.

AMD Ryzen

Враховуючи, що подібні заходи часто йдуть за анонсом нових продуктів, процесори Ryzen 7000 (Raphael) та платформа AM5 будуть представлені четвертого серпня або навіть раніше. Такого висновку можна дійти й на основі опису наступного Meet The Experts, де серед іншого вказана «Підтримка недавнього запуску процесорів AMD Ryzen 7000-ї серії». Головною темою презентації стануть флагманські плати AM5/X670(E) від ASRock, ASUS, Biostar, Gigabyte та MSI.

У продаж процесори AMD Ryzen 7000 (Raphael) та системні плати AM5 на чіпсетах X670(E) та B650(E) надійдуть цієї осені. Найімовірнішою датою релізу нової платформи є 15 вересня.

AMD Ryzen

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 20)