Зразок AMD Ryzen 5 7600X помічений у компанії плати Gigabyte X670E Aorus Master

Зразки процесорів Ryzen 7000 (Raphael) із мікроархітектурою Zen 4 вже тривалий час тестуються партнерами AMD. Один з таких «камінців» було виявлено в онлайн-базі тестового пакета BaseMark у компанії материнської плати Gigabyte X670E Aorus Master та відеокарти Nvidia RTX A4000.

AMD Ryzen 7000

Вищезгаданий екземпляр CPU Raphael має маркування 100-000000593-20_Y. Він оперує шістьма ядрами Zen 4 із частотою до 4,4 ГГц та, як вважають закордонні колеги, є одним із варіантів процесора Ryzen 5 7600X. Ця модель разом із трьома іншими увійде до дебютної лінійки чипів для платформи AM5.

AMD Ryzen 7000

На жаль, у тестах BaseMark проводилися вимірювання швидкодії GPU, що не дозволяє оцінити продуктивність Ryzen 5 7600X. Якщо вірити AMD, перехід на архітектуру Zen 4 та збільшені тактові частоти забезпечать новинкам як мінімум 15% приріст однопотокової швидкодії щодо Zen 3. У продаж перші CPU Ryzen 7000 та плати AM5 надійдуть цієї осені.

AMD Ryzen 7000

Джерела:
BaseMark
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Intel планує підвищити ціни на ряд продуктів, включаючи процесори Core та Xeon

Корпорація Intel повідомила своїх клієнтів про майбутнє підвищення цін на центральні процесори та іншу продукцію. Про це повідомляє японське веб-видання Nikkei Asia із посиланням на власні джерела у галузі.

Intel

Цієї осені процесорний гігант підніме ціни на CPU як для серверів, так і для персональних комп'ютерів, а також широкий спектр інших товарів, включаючи контролери Wi-Fi та периферії. Оновлений прайс-лист Intel поки що не публікує. Проте відомо, що подорожчання деяких продуктів сягатиме 20%.

Що стосується причин, якими обумовлено підвищення цін, то на сьогодні вони цілком типові. Intel вказує на зростання виробничих витрат, подорожчання матеріалів, інфляційний тиск та підвищення вартості логістики. Додамо, що підвищення цін характерне і для інших чипмейкерів, наприклад, тайванські компанії TSMC та UMC анонсували його ще минулого року.

Обговорити в форумі (коментарів: 43)

Драйвер GeForce 516.79 Hotfix усуває проблеми у кількох популярних іграх

Nvidia повідомила про доступність до завантаження набору графічних драйверів GeForce 516.79 Hotfix. Свіжий реліз усуває проблеми зі стабільністю та швидкодією у кількох популярних іграх, таких як Red Dead Redemption 2, Overwatch, Halo Infinite та Destiny 2. Як основу випуску було взято Game Ready драйвер GeForce 516.59 WHQL.

Nvidia

Список нововведень релізу GeForce 516.79 Hotfix включає наступні пункти:

  • покращено стабільність ігрового процесу Apex Legends;
  • усунуті «зависання» при старті матчу в Overwatch;
  • усунуто збої Dungeons 3 під час запуску гри;
  • покращено продуктивність Red Dead Redemption 2 з технологією DLSS;
  • усунуті випадкові «зависання» Destiny 2 після запуску або під час гри;
  • підвищено стабільність ігрового процесу Halo Infinite.

Завантажити пакет драйверів GeForce 516.79 Hotfix можна за посиланням. Він підходить для графічних прискорювачів з архітектурою Nvidia Maxwell та новіших.