Серійний випуск чипів за технологією Intel 4 розпочнеться у другій половині цього року

Фахівці Intel наразі працюють над запуском серійного виробництва мікросхем за технологією Intel 4. Чипмейкер близький до завершення робіт та, як повідомляють джерела веб-видання DigiTimes, налагодить масовий випуск мікросхем у другій половині цього року.


Зразок мобільного CPU Meteor Lake

Нагадаємо, технологія Intel 4 раніше була відома як 7-нм техпроцес із застосуванням EUV-літографії. Вона забезпечить 20-відсотковий приріст швидкодії на ват разом із двократним збільшенням щільності транзисторів щодо актуальної технології Intel 7 (10-нм). У наступному році на зміну їй повинен прийти техпроцес Intel 3.

Intel 4

Одним із перших продуктів на базі нової технології стануть процесори Intel Core 14-го покоління (Meteor Lake). У них компанія застосує чиплетний дизайн, при цьому як мінімум кристал з x86-ядрами буде випускатися за технологією Intel 4. Настільні CPU Meteor Lake, згідно з наявною інформацією, отримають конструктивне виконання LGA1851 та вийдуть в останньому кварталі 2023-го.

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Gigabyte підготувала до випуску 54,6-дюймовий монітор Aorus S55U для геймерів

Gigabyte Technology надала офіційного статусу ігровому монітору Aorus S55U. Він виконаний на базі 54,6-дюймової матриці VA з роздільною здатністю 3840 x 2160 пікселів та, згідно з задумом вендора, повинен зацікавити як ПК-геймерів, так і власників ігрових консолей.

Aorus S55U

До головних особливостей Aorus S55U належить частота оновлення 120 Гц, підсвічування зі 132 зонами локального затемнення, технологія Quantum Dot та підтримка AMD FreeSync Premium. Для монітора заявлено середній час відгуку 5 мс (від сірого до сірого), контрастність 5000:1, 96-процентне охоплення палітри кольорів DCI-P3 й типова яскравість 500 кд/м² при піковому значенні 1500 кд/м².

Aorus S55U

Оснащення новинки включає вбудовану Android-приставку, 10-ватні стереодинаміки, а в комплекті постачання передбачено пульт ДК. Також варто відзначити наявність двох інтерфейсів HDMI 2.1 з підтримкою технологій Variable Refresh Rate та Auto Low Latency Mode. Більш детальну інформацію про дисплей наведено на офіційному сайті Gigabyte.

Aorus S55U

Рекомендована ціна Gigabyte Aorus S55U, на жаль, оголошена не була.

Обговорити в форумі (коментарів: 32)