Майнери з Китаю розпродують відеокарти на аукціонах у прямому ефірі

Не секрет, що з падінням курсів більшості популярних криптовалют майнери почали позбавлятися «знарядь праці». Найсильніше ця тенденція помітна у Китаї. Місцеві добувачі криптовалют продають сотні та навіть тисячі відеокарт на онлайн-аукціонах, причому для привертання уваги деякі роблять це у прямому ефірі.

Майнинг

Зрозуміло, вартість таких 3D-прискорювачів істотно нижча за нові. Наприклад, придбати відеокарту GeForce RTX 3060 Ti можна приблизно за 300-400 доларів, хоча ще кілька місяців тому за неї просили $700-800. З молотка йдуть як порівняно прості моделі, так і флагманські модифікації, на зразок Colorful Vulkan.

Майнинг
У 2021 році багато інтернет-кафе зайнялися видобутком криптовалют

Як повідомляє видання Bloomberg, у 2021 році майнери придбали графічних карток на суму близько $15 мільярдів. Це означає, що на вторинний ринок ще надійде чимало 3D-прискорювачів за дуже привабливою ціною.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 75)

AMD оголосила про розширення доступності чипів Ryzen Threadripper 5000WX

Формально реліз процесорів AMD Ryzen Threadripper Pro 5000WX відбувся ще в березні, проте вони були доступні виключно у складі робочої станції Lenovo ThinkStation P620. Тепер компанія оголосила, що починаючи з наступного місяця вони з'являться в комп'ютерах від інших виробників, а протягом року дебютують і на роздрібному ринку.

Ryzen Threadripper Pro

Нагадаємо, чипи Ryzen Threadripper Pro 5000WX за технічними характеристиками близькі до серверних процесорів AMD EPYC (Milan). Вони можуть запропонувати до 64 ядер Zen 3 з підтримкою технології SMT, до 256 Мбайт L3-кешу, восьмиканальний контролер оперативної пам'яті DDR4-3200 та 128 ліній інтерфейсу PCI Express 4.0. Паспортний рівень TDP складає 280 Вт.

У роздріб AMD планує випустити такі моделі: Ryzen Threadripper Pro 5965WX, Ryzen Threadripper Pro 5975WX та Ryzen Threadripper Pro 5995WX. З їх короткими специфікаціями можна ознайомитись у таблиці нижче. На жаль, орієнтовні ціни AMD не наводить. Використовувати новинки можна з материнськими платами sWRX8 після оновлення прошивки UEFI.

Ryzen Threadripper Pro

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

AMD працює над GPU з 16384 потоковими процесорами

До кінця 2022 року мають вийти нові покоління відеокарт AMD та Nvidia. Відповідно до ранніх чуток топова відеокарта на GPU Navi 31 (Radeon RX 7900 XT) мала отримати процесор з двома обчислювальними блоками GCD і кількома блоками пам'яті MCD. Загальна кількість потокових процесорів у такого складного чіпа мала сягнути цифри в 16 тисяч. Пізніше з'явилися дані, що реальний Navi 31 буде трохи простіше — один GCD на 12288 потокових процесорів та шість модулів пам'яті загальним обсягом 24 ГБ.

Можна було припустити, що AMD відмовилася від планів випуску такого складного чиплетного GPU. Але відомий інсайдер Greymon55 стверджує, що AMD ще працює над графічним прискорювачем із 16384 потоковими процесорами. Це четвертий GPU Navi нової серії на базі архітектури RDNA 3. Очевидно, що цей процесор отримає два обчислювальні кристали GCD. Можливо, йдеться про поєднання двух Navi 32 (Radeon RX 7700 XT), які як раз оперують 8192 потоковими процесорами.

Запуск відеокарти з 16384 потоковими процесорами заплановано на 2023 рік. Але це не обов'язково буде модель ігрового сегмента. Є думка, що такий GPU дебютує у вигляді Radeon Pro для робочих станцій.

Джерело:
Videocardz.com

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Kojima Productions допоможе українським біженцям у Японії

Студія відомого японського геймдизайнера Хідео Кодзими запустила спеціальний благодійний розпродаж. В офіційному магазині Kojima Productions запустили у продаж брелок Ludens Peace Mark Unit у вигляді символу «пацифік». Цей сувенір коштуватиме покупцям 40 доларів. Усі отримані кошти підуть на допомогу українським біженцям, які виїхали до Японії.

За офіційними даними після початку війни в Україні «країна вранішнього сонця» прийняла близько тисячі українських біженців. Це невелика кількість, але приємно, що відомі компанії роблять свій внесок у допомогу тим, хто був змушений покинути свої будинки.

Обговорити в форумі (коментарів: 26)