У Європі ціни на відеокарти Radeon RX 6000 опустилися нижче за рекомендовані

Обвал криптовалютного ринку позитивно впливає на доступність графічних прискорювачів. У Європі середні ціни відеокарт Radeon RX 6000-ї серії вперше опустилися нижче рекомендованих, повідомляє веб-ресурс 3DCenter. Нагадаємо, що закордонні колеги збирають статистику по німецьким та австрійським магазинам із січня 2021-го.

AMD Radeon RX 6900 XT
AMD Radeon RX 6900 XT. Фото TechPowerUp

Сьогодні за відеокарти AMD Radeon RX 6000 та Nvidia GeForce RTX 30-ї серії європейським геймерам в середньому доведеться викласти 92% та 102% рекомендованої ціни (MSRP). При цьому ще на початку року вони коштували майже вдвічі дорожче за MSRP, але й попит з боку «кіберстарателів» був суттєво вищим. Для наочності на графіку також наводиться курс Ethereum, найпопулярнішої валюти GPU-майнерів.

Цены видеокарт

Варто додати, що на другу половину цього року AMD та Nvidia запланували реліз наступного покоління графічних карт. На той час Intel має вивести на ринок повну лінійку 3D-прискорювачів Arc Alchemist для настільних ПК. Зараз вона включає лише модель Arc A380, але й та є ексклюзивом для китайського ринку.

Обговорити в форумі (коментарів: 63)

Telegram запускає преміум-підписку

Месенджер Telegram демонструє стабільне зростання та вражаючі успіхи. Кількість користувачів досягла 700 мільйонів людей, і месенджер увійшов до ТОП-5 найбільш завантажуваних програм у світі. Автори відзначають, що досягти цього вдалося виключно за рахунок особистих рекомендацій без залучення платної реклами.

Тепер Telegram запускає платну преміум-підписку. Після оформлення передплати Telegram Premium практично всі ліміти збільшуються вдвічі. З'явиться можливість завантажувати файли об'ємом понад 4 ГБ за максимальної швидкості. Тепер швидкість завантаження будь-яких файлів залежатиме лише від вашого інтернет-з'єднання. З'являться унікальні стікери та реакції. Можна буде відключати рекламу, яку розміщують через офіційну платформу Telegram. Передплатники отримають особливий значок та відеоаватарки. Також підписка відкриє доступ до додаткових інструментів для керування чатами.

Джерело:
Telegram

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Natus Vincere виграла турнір BLAST Premier: Spring Finals 2022

Українська кіберспортивна команда NAVI (Natus Vincere) здобула чергову перемогу. Наші кіберспортмени посіли перше місце на турнірі Counter-Strike: Global Offensive під назвою BLAST Premier: Spring Finals 2022. Змагання проходили у Лісабоні з 15 до 19 липня.

У фіналі NAVI протистояли французькій команді Team Vitality, обігравши суперників на картах Mirage та Overpass з рахунком 16:8 та 16:5. За перемогу в турнірі NAVI здобули $200 тис. Загальний призовий фонд турніру сягав $400 тис.

Обговорити в форумі (коментарів: 44)