Відеокарти AMD Radeon RX 7000 вийдуть у другій половині осені

До кінця року ПК-ентузіастів та геймерів чекає чимало цікавих новинок зі світу комп'ютерного «заліза». Ми вже знаємо орієнтовні терміни виходу відеокарт GeForce RTX 40-ї серії, а також настільних процесорів Core 13-го покоління та Ryzen 7000. Тепер стало відомо, коли варто чекати на дебют 3D-прискорювачів AMD RDNA 3-го покоління.

AMD Radeon RX 7000

Згідно з новою інформацією, відеокарти Radeon RX 7000 офіційно вийдуть у період з кінця жовтня до середини листопада. Таким чином AMD протягом двох-трьох місяців встигне оновити асортимент як CPU, так і GPU. Спочатку покупцям буде запропоновано моделі на топовому відеоядрі Navi 31, тобто пристрої класу Radeon RX 7900. Більш доступні відеокарти вийдуть трохи пізніше.

Нагадаємо, що головною особливістю відеокарт Radeon RX 7000-ї серії є використання багаточипових GPU. Компанія AMD вже встигла випробувати такий підхід у прискорювачах для дата-центрів й тепер застосує його в ігрових відеоадаптерах. Прогнозується, що GPU RDNA 3-го покоління наростять продуктивність на ват як мінімум у півтора раза щодо попередників.

AMD Radeon RX 7000

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Warhammer 40,000: Darktide буде підтримувати трасування променів та Nvidia DLSS

Компанія Fatshark на недавньому Summer Game Fest порадувала геймплейним трейлером свого нового проєкту Warhammer 40,000 Darktide. Студія вже відзначилася добротними кооперативними екшенами Vermintide та Vermintide 2 у сетингу середньовічного Warhammer. Ігри отримали визнання з боку фанатів цього всесвіту.

Тепер нас порадують кооперативним «м'ясом» у космічному сетингу Warhammer 40K. Команда гравців протистоятиме силам Хаосу на тлі індустріальних пейзажів міста Тертіум. Гра поєднує рукопашний бій та стрілянину. Буде кілька класів з унікальними навичками. По ходу гри можна покращувати спорядження та змінювати зовнішній вигляд бійця.

Darktide виглядає брутально та соковито, демонструючи хорошу деталізацію та освітлення. Досягти чудової візуалізації допомагає співпраця з компанією Nvidia. Результатом цієї кооперації стала інтеграція трасування променів для системи глобального освітлення RTX Global Illumination (RTXGI) та більш реалістичних віддзеркалень. Також гра підтримуватиме інтелектуальне масштабування Nvidia DLSS для досягнення оптимальної продуктивності. Технологія Nvidia Reflex дозволить зменшити системні затримки для кращої реакції на команди гравця.

Warhammer 40,000: Darktide надійде у продаж 13 вересня. Якщо у вас немає потужного ПК, до гри можна буде долучитись через хмарний сервіс Nvidia GeForce NOW.

Джерело:
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Основою відеокарти Glenfly Arise GT10C0 став графічний процесор Zhaoxin

Ще у 2020 році китайський чипмейкер Zhaoxin поділився планами налагодити випуск графічних процесорів власної розробки та відеокарт на їх основі. Дебютним пристроєм можна вважати 3D-прискорювач Glenfly Arise-GT10C0. Його фотографіями поділився один із користувачів китайського веб-ресурсу Bilibili.

Zhaoxin Glenfly Arise GT10C0

Детальні характеристики відеокарти Glenfly Arise-GT10C0, на жаль, не розкриваються. Відомо, що новинка оснащена інтерфейсами HDMI та VGA, 2-гігабайтним буфером та визначається Windows 10 як «Zhaoxin VGA Bios». У бенчмарку Geekbench OpenCL китайський відеоадаптер приблизно в 65 разів повільніший, ніж GeForce GTX 1650.

Zhaoxin Glenfly Arise GT10C0

Нагадаємо, що для випуску графічного процесора Zhaoxin планувала використовувати 28-нм технологію TSMC, а відеокарта на його основі запропонувала повноцінну підтримку DirectX 11.1 або DirectX 12 при 70-ватному рівні TDP. Сьогодні цей китайський GPU придатний тільки для базових завдань.

Zhaoxin Glenfly Arise GT10C0

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

AMD Ryzen 3 7320U — перший представник сімейства гібридних чипів Mendocino

В базі тестового пакета UserBenchmark було виявлено процесор AMD Ryzen 3 7320U. Це перший представник лінійки Ryzen 7000, помічений у «дикій природі». Щоправда, базується цей процесор не на перспективній мікроархітектурі Zen 4, а на вже знайомій Zen 2. Це означає, що AMD знову змішуватиме архітектури в рамках однієї серії.

AMD Ryzen 7 7320U є 4-ядерним/8-потоковим мобільним чипом з тактовою частотою від 2,4 до 4,1 ГГц. Він має конструктивне виконання FT6 та оснащений вбудованим графічним блоком. Такі характеристики відповідають гібридним процесорам сімейства Mendocino, які AMD анонсувала під час виставки Computex 2022.

AMD Ryzen 3 7320U

Специфікаціям AMD Mendocino ми присвятили окремий матеріал. Це APU початкового рівня, розраховані на використання у ноутбуках ціною від 399 до 699 доларів. Для більш вимогливих користувачів на початку 2023 року AMD випустить мобільні процесори Ryzen 7000 з архітектурою Zen 4: Phoenix Point та Dragon Range.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Resident Evil 2, 3 та 7 отримають покращену графіку

Компанія Capcom вирішила оновити три сучасні частини серії Resident Evil, випустивши для них спеціальне оновлення з покращенням графіки. Апдейт отримають Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake та Resident Evil 7. Схоже, їх переведуть на нову версію рушія RE Engine. З'явився трасування променів, яке ми могли спостерігати в Resident Evil Village. Також згадується покращений звук.

Оновлення вийде для ігор на консолях PlayStation 5, Xbox Series та платформі PC. Покупці комп'ютерних версій отримають оновлення безоплатно.

Після оновлення гри позбавляться підтримки DirectX 11. У мінімальних системних вимогах вже значаться DirectX 12 і Windows 10. Це серйозний мінус для слабких ПК, оригінальні версії ігор демонстрували відмінну оптимізацію з гарною графікою в старому API. Тепер потрібна відеокарта не слабша за GeForce GTX 960, а краще GeForce GTX 1060. Оновлені системні вимоги вже вказані на сторінках ігор в Steam. Патч з оновленням стане доступним вже сьогодні.

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Обвал продовжується. Курси криптовалют летять униз

Тенденція до зниження курсу криптовалют продовжується, виправдовуючи всі негативні очікування. Якщо місяць тому Bitcoin торгувався на позначці $30 тисяч, що вже викликало панічні настрої, то тепер його вартість впала нижче $23 тисяч. А вночі було падіння нижче рівня в $21 тисячу. 2021 року валюта мала злети аж до $60 тисяч і вище.

Разом з Bitcoin вниз летять й інші криптовалюти. Зараз Ethereum торгується на рівні 1,2 тисячі доларів, а вночі було падіння майже до $1 тисячі.

Все це безпосередньо вплине на майнінг та ринок відеокарт. Впаде попит на нові рішення з боку добувачів «крипти», а на вторинному ринку з'явиться багато пропозицій із продажу відеокарт старих поколінь.

Обговорити в форумі (коментарів: 134)

Resident Evil 4, Exoprimal та інші ігри, які показали на Capcom Showcase

Після багатьох великих презентацій свою конференцію провела і компанія Capcom. Усі анонси з цього заходу у цій добірці.

Шоу почалося з анонсу нової гри Monster Hunter Rise: Sunbreak, яка виходить на PC та Switch. Гра запропонує нову сюжетну лінію та нових монстрів.

Не забуто й оригінальну Monster Hunter Rise. Гра отримає кілька великих оновлень до кінця року, перше додасть нового монстра.

Анонсовано кооперативний екшен Exoprimal, у якому герої в екзоскелетах борються проти динозаврів. Вихід гри заплановано на 2023 рік.

Анонсовано спеціальне «золоте» видання Resident Evil: Village. Ця версія отримає режим від третьої особи, доповнення Shadows of Rose та режим Mercenaries.

Показали нові кадри з ремейку Resident Evil 4. Повна презентація гри у нижньому відеоролику:

Оновлена версія Resident Evil 4 надійде у продаж 24 березня наступного року.

Також анонсовано next-gen оновлення з покращенням графіки для Resident Evil 2, 3 та 7. Насамперед оновлення розраховане на нові консолі PlayStation 5 та Xbox Series. Власники ігор на PC отримають оновлення безплатно одночасно з консолями. Це додасть в ігри ефекти на основі трасування променів.

Повна презентація Capcom представлена нижче.