У Steam дарують ARK: Survival Evolved

Студія Studio Wildcard представила новий трейлер виживання ARK 2 на Xbox & Bethesda Games Showcase, оголосивши про плани випустити гру у 2023 році.

ARK 2 поступить у продаж у 2023 році. А поки що стартувала акція з роздачею першої частини.

Будь-який користувач Steam до 19 червня може забрати на свій обліковий запис ARK: Survival Evolved. До основної гри додається кілька безплатних доповнень із додатковими мапами. Щоб отримати весь контент для гри, ви можете придбати Season Pass, на який діє знижка 20%.

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

AMD опублікувала характеристики відеокарти Radeon RX 6700

Компанія AMD надала офіційний статус відеокарті Radeon RX 6700. Про підготовку цієї моделі серед перших промовилася Sapphire Technology, щоправда, тоді вендор забув вказати в назві позначку «RX». Рекомендована ціна пристрою, на жаль, залишається невідомою.

Radeon RX 6700

Основою відеокарти Radeon RX 6700 послужив урізаний графічний процесор AMD Navi 22. Він оперує 36 модулями Compute Units (2304 потокових процесори), 80 мегабайтами Infinity Cache та 160-розрядним інтерфейсом пам'яті, через який GPU взаємодіє з десятьма гігабайтами GDDR6.

Частотна формула GPU Navi 22 має вигляд 1941/2174/2450 МГц (Base/Game/Boost Clock). Відеопам'ять функціонує на ефективних 16 ГГц, забезпечуючи пропускну здатність 320 Гбайт/с. Штатний рівень Typical Board Power складає 175 Вт, при цьому AMD рекомендує використовувати разом із новинкою блоки живлення потужністю від 600 Вт.

Radeon RX 6700

Враховуючи, що характеристики Radeon RX 6700 доступні на офіційному сайті AMD, власні варіанти відеокарти незабаром представлять інші AIB-партнери.

Обговорити в форумі (коментарів: 47)

The Invincible, ремейк System Shock та інші ігри, які показали на PC Gaming Show

Окрім масштабного Xbox & Bethesda Games Showcase вчора також пройшла презентація PC Gaming Show. На цьому заході переважно демонстрували невеликі проєкти, але були й цікаві анонси. Все найважливіше ми зібрали у цій добірці.

На PC Gaming Show показали новий трейлер гри The Invincible у сеттінгу ретро-футуризму. Гра створюється польськими ветеранами індустрії у рамках студії Starward Industries. Сюжет базується на романі «Непереможний» Станіслава Лема. Гра вийде у 2023 році.

Гравцям показали новий трейлер ремейку System Shock, який давно знаходиться у розробці та реліз гри постійно переноситься.

В рамках шоу анонсовано екшен Soulstice в аніме-стилістиці.

Середньовічний мережевий екшен Chivalry 2 доступний у Steam. На честь цього виходить велике оновлення для гри.

Автори This War of Mine і Frostpunk представили таємничу гру у фантастичному сетінгу — The Alters.

Розробники з Bohemia Interactive розповіли про майбутню Arma 4.

Також у рамках шоу вийшло інтерв'ю з розробниками Warhammer 40,000: Space Marine 2.

У вересні виходить фантастична пригода Deliver Us Mars від авторів Deliver Us The Moon.

Компанія Paradox Interactive представила трейлер стратегії Victoria 3, яка вийде до кінця року.

Вийшов привабливий трейлер космічної стратегії Falling Frontier.

Серед інших анонсів варто відзначити виживання у постапокаліптичному світі I Am Future. Гра виділяється своєю стилістикою та гумористичним настроєм.

Анонсовану гру Nivalis про виживання у кіберпанковому світі.

Також на шоу показали ще один трейлер Scorn у «гигеровському» стилі.

Анонсовано масштабне оновлення для виживання Icarus.

Любителі VR-ігор незабаром отримають продовження Half-Life: Alyx, але не від Valve. На PC Gaming Show показали велику користувальницьку модифікацію Half-Life Alyx: Levitation.

Не обійшлося без анонсів інді-ігор у піксельному та мультиплікаційному стилі.

Розробники SiSoftware опублікували прев'ю 24-ядерного/32-потокового Intel Core i9-13900

Розробники тестового пакета SiSoftware Sandra опублікували попередній огляд одного зі старших процесорів Intel Core 13-го покоління. У своєму матеріалі вони постаралися зібрати результати бенчмарків інженерної версії CPU Raptor Lake-S, щоб дати уявлення про швидкодію умовного Core i9-13900. Нагадаємо, що у продаж такі чипи надійдуть у другій половині цього року.

Raptor Lake

Процесори Intel Core 13-го покоління успадкують конструктивне виконання LGA1700 та підтримуватимуться раніше випущеними платами на чипсетах 600-ї серії (за умови оновлення прошивки UEFI). Серед головних особливостей майбутніх процесорів Raptor Lake-S можна назвати:

  • наявність до восьми ядер Raptor Cove та до 16 ядер Gracemont;
  • штатна підтримка оперативної пам'яті DDR5-5600;
  • збільшений на 20% обсяг кеш-пам'яті L3 й сумарно вдвічі більший L2-кеш;
  • підтримка інструкцій AVX/AVX2 енергоефективними ядрами та відсутність AVX-512.

Raptor Lake

Якщо говорити про результати бенчмарків SiSoftware, то 24-ядерний/32-потоковий зразок Core i9-13900 у тестах ALU/FPU виявився на 33-50% швидше за Core i9-12900. У бенчмарках SIMD, де велика кількість енергоефективних ядер впливає менше, його перевага склала 5-8%. Варто додати, що представник сімейства Raptor Lake-S працював на скромних 2,76/3,7 ГГц (малі/великі ядра).

Raptor LakeRaptor Lake

Офіційний дебют процесорів Intel Core 13-го покоління (Raptor Lake-S), згідно з неофіційними джерелами, відбудеться у середині осені.

Джерела:
SiSoftware
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl тихо перенесли на 2023 рік

На минулому заході Xbox & Bethesda Games Showcase не було презентації S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. І це дуже дивно, адже гра мала стати одним з головних релізів для Xbox цього року. Проте щодо попередньої дати релізу у грудні вже були сумніви. Різні інсайдери на початку року вказували на те, що проєкт є далеким від фінальної стадії. А після початку війни в Україні компанія GSC Game World явно не могла працювати у звичайному режимі. Розробники офіційно заявляли про продовження розробки, але не коментували чутки про перенесення релізу. Тепер компанія Microsoft включила S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl до плану релізів на наступний рік. Відповідним підтвердженням є слайд знизу.

Будемо сподіватися, що це останнє перенесення, і фанати зможуть поринути у світ Зони у 2023 році.

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Нові подробиці про Starfield

Захід Xbox & Bethesda Games Showcase запам'ятався по великій презентації Starfield, яку провів особисто Тодд Говард, провідний гейм-дизайнер Bethesda Game Studios. Це найбільший та амбітний проєкт студії з часів Skyrim.

Нам вперше показали реальні ігрові кадри з дослідженням чужої планети, космічними перельотами та перестрілками.

Гра вражає своїм розмахом. У Starfield буде понад 100 зіркових систем, на яких для висадки та дослідження доступно понад 1000 планет. Деякі планети покриті густонаселеними містами, інші покриті пустелями та населені небезпечними істотами. Сюжет побудований навколо пошуку артефактів, які допоможуть розкрити таємниці всесвіту.

Для подорожей використовують космічні кораблі різної конструкції. Гравець зможе збирати свій транспортний засіб із різних блоків, модифікувати його та змінювати зовнішній вигляд. У кораблів буде різноманітне озброєння та щити. Будуть і космічні битви. Також кораблі можна стикувати між собою та висаджуватися на борт. Стрілянина на планетах нагадує останні частини Fallout, але без тактичної паузи.

На планетах ми будемо зводити бази та видобувати ресурси. Будівництву та крафтингу приділено особливу увагу. Коштом нових ресурсів можна покращувати свою техніку та зброю. Для обслуговування баз можна наймати NPC, яких ми зустрічаємо під час своїх подорожей.

Буде просунутий редактор персонажів, який дозволить тонко налаштовувати зовнішній вигляд. Залежно від обраної передісторії, герой отримає різні стартові навички.

Гра надійде у продаж у 2023 році.

Обговорити в форумі (коментарів: 20)