В Epic Games Store дарують Maneater

У магазині Epic Games Store триває «Мегарозпродаж» з великими знижками на ігри. Тривають і щотижневі роздачі безплатних ігор. Минулого тижня роздавали шутер Wolfenstein: The New Order. Тепер всі користувачі EGS можуть отримати у свою бібліотеку екшен Maneater. Тут ми граємо за величезну акулу-вбивцю, винищуємо інших хижаків та браконьєрів, поступово вивчаємо та зачищаємо локації у великому відкритому світі.

Також під час розпродажу ви можете отримати додаткову знижку 25% зі спеціальним купоном. Цей купон можна застосувати до будь-якої гри або кількох ігор загальною вартістю від 399 гривень та вище.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Loongson обіцяє наздогнати AMD Zen 3 за показником IPC у новому поколінні процесорів

Цього тижня китайський чипмейкер Loongson офіційно представив 16-ядерний процесор 3C5000 з архітектурою власної розробки. Під час презентації компанія також поділилася амбітними планами. У найближчі місяці Loongson представить 32-ядерний процесор 3D5000, який об'єднає два кристали 3C5000 на одній підкладці, а в майбутніх чипах 6000-ї серії вона має намір наздогнати архітектуру AMD Zen 3 за числом інструкцій, що виконуються за такт (IPC).

Loongson

Актуальні процесори Loongson 5000 серії (4-ядерні 3A5000 та 16-ядерні 3C5000) використовують 64-бітні суперскалярні ядра LA464 з архітектурою LoongArch. Вони сумісні з командами MIPS й підтримують власний набір інструкцій. Згідно з тестами Loongson, 4-ядерні 3A5000 з частотою 2,5 ГГц за однопотоковою швидкодією можна порівняти з чипами ARMv8, а також Intel Core 10-го покоління (Comet Lake). Дані про багатопотокову швидкодію компанія, на жаль, не наводить.

У процесорах наступного покоління Loongson використовуватиме більш продуктивні ядра LA664. Завдяки цьому 16-ядерні чипи 3C6000 та 32-ядерні 3D6000, дебют яких очікується у 2023–2024 роках, повинні кинути виклик процесорам AMD Ryzen та EPYC (Zen 3) за швидкодією на такт.

Loongson

Для Loongson це буде важливим досягненням, яке допоможе зробити Китай менш залежним від західних технологій. Звичайно, варто враховувати, що тут йдеться про показник IPC. Щоб досягти продуктивності CPU Zen 3, компанії також необхідно наростити робочі частоти у півтора-два рази. Хай там як, цікаво буде подивитися, чи вдасться Loongson втілити свої плани в життя.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Nvidia може оснастити топові відеокарти GeForce RTX 40-ї серії кулером з трьома вентиляторами

За останні місяці в Мережі не раз з'являлася інформація про «ненажерливість» відеокарт GeForce RTX 40-ї серії. Якщо вірити неофіційним джерелам, енергоспоживання моделі GeForce RTX 4060 складе 220 Вт, GeForce RTX 4080 — 420 Вт, а флагманські рішення цей параметр перевалить за 450 Вт. Зрозуміло, їм буде потрібна потужна система охолодження та, схоже, що Nvidia вже знайшла рішення.

GeForce RTX

У еталонних відеокартах на ядрі AD102, тобто GeForce RTX 4090 (Ti), «зелені» можуть застосувати систему охолодження з трьома вентиляторами. Nvidia не чужі експерименти з конструкцією кулерів, чого тільки варті старші відеокарти GeForce RTX 30-ї серії з пропелерами на протилежних сторонах. Проте тривентиляторна система охолодження в еталонних картах раніше не використовувалася.

Слід зазначити, що подібна інформація з'являлася в Мережі незадовго до випуску лінійки GeForce RTX 3000 (Ampere). Інженерні зразки нібито оснащувалися кулером із трьома вентиляторами, але для фінальних версій карт Founders Edition компанія обрала іншу, нехай і незвичайну систему охолодження.

Джерело також поділилося свіжою інформацією щодо термінів виходу 3D-прискорювачів GeForce RTX 40-ї серії. Nvidia не поспішатиме з їх релізом, через що первісток в особі GeForce RTX 4090 надійде у продаж не раніше жовтня. Ймовірною причиною затримки є великі запаси карт GeForce RTX 30-ї серії, розпродати які стає все складніше.

GeForce RTX

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Starlink отримала офіційну ліцензію оператора в Україні

З початку війни в Україні активно використовується обладнання супутникового інтернету Starlink, зокрема Збройними силами. Тепер Starlink набуває офіційного статусу. Міністр цифрової інформації Михайло Федоров заявив про видачу ліцензії компанії Starlink Ukraine. Компанія внесена до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг за номером 1.

Також заявлено, що незабаром в Україні розпочне роботу офіційне представництво компанії SpaceX. Результатом співпраці зі SpaceX вже є один успішний запуск супутника «Січ-2-30». 13 січня апарат було виведено на орбіту ракетою Falcon 9.

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Вийшли огляди відеоадаптера Intel Arc A730M. Новинка поступається мобільній GeForce RTX 3060

Без зайвого шуму в Китаї розпочався продаж ноутбуків зі старшими 3D-прискорювачами Intel Arc Alchemist, зокрема Arc A730M. Зустріти новинку, наприклад, можна в ігровому лептопі Machenike Discovery Edition 2022, який потрапив на огляд закордонним колегам.

Intel Arc A730M

Нагадаємо, що відеоадаптер Intel Arc A730M є передтоповим рішенням лінійки. Він базується на урізаному кристалі DG2-512 з 384 виконавчими блоками (Execution Units) або 3072 шейдерними процесорами. Відеобуфер набраний 12 ГБ пам'яті GDDR6 зі 192-розрядним інтерфейсом, а паспортний рівень TGP знаходиться в діапазоні від 80 до 120 Вт.

Arc A730M

Для зручності результати з кількох джерел зібрані нижче. Виходячи з характеристик Intel Arc A730M, її найближчим суперником мала стати мобільна версія GeForce RTX 3060. Попри це, в більшості ігрових та синтетичних тестів «зелений» візаві виявляється швидше. Винятком можна назвати лише Metro Exodus Enhanced Edition.

Intel Arc A730M

Intel Arc A730M

Втім, незадовільною ігровою продуктивністю недоліки Intel Arc A730M не обмежуються. Деякі ігри зовсім відмовляються запускатися або видають помилку, так що фахівців чипмейкера чекає чимала робота над графічним драйвером. Ймовірно, нестабільне програмне забезпечення стало однією з головних причин затримки релізу відеокарт Intel Arc Alchemist.

Джерела:
ITHome
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Опубліковано тизер-трейлер аніме Cyberpunk: Edgerunners

Фанати Cyberpunk 2077 та аніме незабаром зможуть насолодитися серіалом Cyberpunk: Edgerunners. Проєкт створюється ексклюзивно для Netflix відомою студією Studio Trigger. До шоу увійде 10 епізодів.

Опубліковано хвилинний тизер-трейлер із нарізкою різних сцен із серіалу.

Також опубліковано короткий епізод, у якому героїня видовищно шинкує банду Мальстрем.

Cyberpunk: Edgerunners стартує на Netflix у вересні цього року.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Перший повноцінний трейлер Call of Duty: Modern Warfare II. Гра виходить у Steam!

Компанія Activision представила повноцінний трейлер нового шутера Call of Duty: Modern Warfare II із кадрами з майбутньої гри. Це продовження гри 2019 року, яка стала м'яким перезапуском серії Modern Warfare.

У відео показані кадри з бойовими сценами у різних куточках світу. Також ми бачимо знайомих персонажів — капітана Прайса, Соупа та Гоуста.

Гра надійде у продаж 28 жовтня цього року на PC та консолях. Підтвердилася чутка про реліз у сервісі Steam — тут вже з'явилася відповідна сторінка. Гра доступна для замовлення за ціною у 2339 грн. Бонусом до попередньої покупки стане доступ до ранньої бета-версії.

Обговорити в форумі (коментарів: 15)