Ремейк The Last of Us може вийти на консолях та PC у вересні

Підійшла чергова порція чуток про довгоочікуваний ремейк The Last of Us. Різні джерела вже говорили про те, що оновлена версія гри може вийти у 2022 році. Тепер інсайдер The Snitch відкрито натякнув на реліз гри 2 вересня. Раніше він відзначився точними прогнозами щодо анонсів із заходу State of Play, тому є шанс, що дата реальна. Також на ймовірний реліз ремейку у другій половині року раніше вказував відомий своїми сливами Том Хендерсон.

Всі пророкують вихід гри не тільки на консолях Sony, а й на ПК. Припущення про це з'явилися ще минулого року, коли Naughty Dog шукала спеціаліста з архітектури PC з досвідом роботи в DirectX 12 та Vulkan. Випуск портованої версії прямо вкладається у сучасну стратегію Sony. Нещодавно компанія звітувала про хороші показники комп'ютерного напрямку та плани щодо подальшого збільшення прибутку, що означає більше ігор від Sony на платформі PC. Серед колишніх ексклюзивів вже значиться дилогія Uncharted: Legacy of Thieves Collection, а днями анонсували комп'ютерну версію Marvel's Spider-Man Remastered.

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Ентузіаст заглянув під кришку процесора AMD Ryzen 7000 (Zen 4)

Цієї осені у продаж надійдуть процесори AMD Ryzen 7000 на базі архітектури Zen 4. Інженерні зразки CPU наразі активно тестуються як партнерами «червоного» чипмейкера, так й професійними оверклокерами. Один із них вирішив заглянути під кришку процесора AMD нового покоління.

AMD Ryzen 7000

На опублікованій світлині відбито внутрішню сторону теплорозподільної кришки процесора AM5. Чітко видно місця контакту двох 5-нм чиплетів з вісьмома ядрами Zen 4 та великої мікросхеми введення-виведення, що виготовляється за 6-нм технологією. Вона, нагадаємо, містить не лише контролери DDR5 та PCI Express 5.0, але й графічний блок RDNA 2-го покоління.

AMD Ryzen 7000

З конструктивних особливостей процесорів AM5 можна виділити порівняно велику товщину кришки, використання припою та незвичайну форму теплорозподільника, яка пояснюється розміщенням SMD-компонентів на «лицьовій» стороні текстоліту. Також додамо, що кристали з ядрами Zen 4 знаходяться біля краю кришки.

AMD Ryzen 7000

У продаж процесори Ryzen 7000 (Zen 4) та материнські плати до них, як було сказано вище, надійдуть цієї осені. Точну дату релізу AMD поки не розкриває.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Провідний економіст Китаю озвучив варіант вторгнення у Тайвань для контролю за TSMC

На тлі погіршення відносин США та Китаю з’являється більше радикальних висловлювань щодо Тайваню, який відіграє важливу роль у світовому виробництві напівпровідників. Своє бачення ситуації озвучила провідна економістка Чен Веньлін (Chen Wenling) з китайського аналітичного центру China Center for International Economic Exchanges.

Пані Чен Веньлін вважає, що Китаю та США потрібно знизити рівень ворожості у відносинах, оскільки це може призвести до катастрофічних наслідків для всього людства. За її словами, США намагається ізолювати Китай, активно просуваючи Транстихоокеанське партнерство (TPP) і Трансатлантичне торгове інвестиційне партнерство (TTIP). Китай повинен зробити відповідні кроки для безпеки своїх торгових зв'язків та ланцюжків постачання, на які намагається впливати США. У разі наростання протистояння, коли США будуть готові запровадити потужні санкції, як це було у випадку росії, Китай буде змушений забезпечити контроль над Тайванем із його напівпровідниковими виробництвами, включаючи світового гіганта TSMC.

Попри грізну заяву, йдеться про відповідну міру. І протистояння ще не досягло такого високого рівня. Також США веде активне будівництво заводів із виробництва напівпровідників на своїй території, добре розуміючи зростаючі ризики.

Джерело:
Fudzilla

Обговорити в форумі (коментарів: 64)

ASUS випускає утиліту для відеокарт GPU Tweak III

Представлено фінальну версію нової утиліти ASUS GPU Tweak III для моніторингу відеокарт та їх розгону. Насамперед утиліта розрахована для роботи з відеокартами AMD Radeon та Nvidia GeForce від компанії ASUS, але багато функцій доступні й на моделях інших виробників. На рішеннях ASUS будуть додаткові профілі розгону, передбачені виробником, і тонший контроль вентиляторів.

У новій версії ASUS GPU Tweak III оновлено інтерфейс користувача. Додано підтримку всіх актуальних на даний час відеокарт. З'явилися нові параметри моніторингу продуктивності.

Утиліта дозволяє розганяти відеокарти та використовувати тонкі налаштування Boost через Voltage-Frequency Tuner.

Доступні гнучкі налаштування вентиляторів. На відеокартах ASUS можна контролювати зовнішні вентилятори, підключені через контактні ASUS FanConenct. Вбудоване екранне меню дозволяє виводити в режимі оверлея дані моніторингу та продуктивності.

ASUS GPU Tweak III доступна для завантаження на офіційному сайті ASUS.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Бойовик Evil West від авторів Shadow Warrior виходить 20 вересня

Студія Flying Wild Hog, що представила на початку року шутер Shadow Warrior 3, готує ще один подарунок любителям брутальних бойовиків. 20 вересня у продаж надходить їх новий проєкт під назвою Evil West.

За сюжетом гри головний герой є секретним агентом таємної організації з вилову вампірів. Він протистоїть різній нечисті на Дикому Заході. Для цього герой використовує вогнепальну зброю, заряджені блискавкою рукавиці, зброю ближнього бою і вогнемети. Будуть видовищні добивання, море крові та величезні м'ясні боси.

По ходу гри можна відкривати нові вміння та покращення. Гру можна проходити одному або в кооперативі на двох гравців.

Гра створюється у співпраці із видавництвом Focus Entertainment. Evil West вийде на PC та консолях PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series. Проєкт вже доступний для попереднього замовлення у Steam.

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

DICE намагається реанімувати Battlefield 2042 — стартував перший сезон

Реліз Battlefield 2042 минулого року спричинив неоднозначну реакцію гравців. Багато недоробок, технічних проблем та загальна хаотичність відвернули від гри фанатів серії. Непогано стартувавши, Battlefield 2042 швидко втратила інтерес аудиторії, і онлайн впав нижче показників старих частин. ЕА та DICE намагаються повернути інтерес до проєкту, запускаючи перший сезон із новим ігровим контентом.

У сезоні Zero Hour буде оновлено карти. На локаціях перероблено маршрути та проходи, змінено точки респауна. Все це покликане зробити бойові дії більш насиченими та динамічними. Усі майбутні карти будуть розраховані на 64 гравці, але будуть доступні й старі карти на 128 гравців. З'явиться нова карта Exposure на 64 гравці зі складним гірським ландшафтом.

Доданий новий фахівець — Евеліна Ліс із Польщі з протитанковим озброєнням та можливістю помічати техніку. У грі з'являться гелікоптери RAH-68 Huron та YG-99 Hannibal. Нова зброя представлена арбалетом Ghostmaker R10 та снайперською гвинтівкою BSV-M. У гру введуть бойову перепустку, яка дозволить розблокувати різну зброю, транспорт та косметику. Преміальна бойова перепустка за 10 доларів відкриє унікальні елементи зовнішньої кастомізації. Також протягом першого сезону обіцяють розширити режим Portal.

Сезон офіційно стартує 9 червня.

Обговорити в форумі (коментарів: 17)