В Epic Games Store дарують BioShock: The Collection

У магазині Epic Games Store триває великий «Мегарозпродаж» з великими знижками на ігри. Одночасно користувачі сервісу можуть отримати безплатні ігри у свою бібліотеку. Минулого тижня роздавали Borderlands 3. Тепер користувачам дарують збірку BioShock: The Collection. До цього видання входять BioShock Remastered, BioShock 2 Remastered, BioShock Infinite та додаткові DLС для цих ігор. Дана пропозиція діє до 18:00 2 червня, після чого в магазині почнуть роздавати нову гру.

Також під час розпродажу ви можете отримати додаткову знижку 25% зі спеціальним купоном. Цей купон можна застосувати до будь-якої гри або кількох ігор загальною вартістю від 399 гривень та вище.

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Чутки: гра Returnal вийде у Steam

Сьогодні Sony опублікувала дані про продаж своїх ігор на платформі PC. Компанія націлена на зростання прибутків наступного фінансового року на цьому ринку, що натякає на розширення списку ігор, які втратять ексклюзивний статус. Серед них може виявитися Returnal — атмосферний «рогалик», поки доступний тільки на консолі Sony PlayStation 5. У базі SteamDB виявили проєкт під кодовою назвою Oregon, який імовірно є адаптованою версією Returnal. В описі згадуються ідентичні назви локацій та жінка-протагоніст. Також дана гра раніше згадувалася у великому витоку Nvidia.

Варто зазначити, що найближчим релізом Sony на ПК стане збірка Uncharted: Legacy of Thieves Collection. У презентації магазину Epic Games Store згадувалася дата релізу 20 червня.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Sony розкрила продажі своїх ігор на PC

Компанія Sony поділилася інформацією про успіхи підрозділу PlayStation PC. За останні два роки компанія портувала три колишні ексклюзиви PlayStation для платформи PC. Найбільший успіх мав екшен Horizon Zero Dawn, який розійшовся тиражем 2,49 млн копій. Це відмінний результат для гри, яка стартувала у 2020 році, майже на три роки пізніше реліза на PlayStation 4. Вона принесла понад 60 млн доларів чистого доходу. Гра Days Gone, що вийшла для ПК рік тому, розійшлася тиражем у 852 тис. копій, принісши дохід 22,7 млн доларів.

Комп'ютерна версія God of War, що вийшла у січні, вже продалася в кількості 971 тисяча копій, принісши 26 млн доларів.

Sony очікує зростання доходу від комп'ютерного напрямку у 2022 фінансовому році. Цьому допоможе швидкий вихід Uncharted: Legacy of Thieves Collection на PC, але однією грою Sony явно не обмежиться.

Для якісного портування своїх проєктів минулого року Sony придбала компанію Nixxes з багаторічним досвідом по перенесенню ігор з консолей на ПК.

Також Sony почала активно вкладатися в телесеріали за мотивами своїх ігрових франшиз. Вже йде знімання серіалу The Last of Us, стартували роботи над Ghost of Tsushima та Twisted Metal. А тепер підтверджено плани на серіал Horizon Zero Dawn від Netflix та God of War від Amazon Prime Video.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Nvidia оновила захист від майнінгу у свіжому драйвері

Nvidia поки що не готова визнати поразку у боротьбі з добувачами криптовалют. На початку місяця майнерам вдалося обійти LHR-захист відеокарт GeForce RTX 30-ї серії, який протримався близько року. «Зелені» провели роботу над помилками та усунули лазівку у свіжому наборі графічних драйверів.

Хуанг

Драйвер GeForce 512.95 WHQL для ОС Windows містить оновлені алгоритми Lite Hash Rate та не дозволяє відеокартам видобувати криптовалюту Ethereum на повній швидкості. Наприклад, GeForce RTX 3060 забезпечує хешрейт близько 25 MH/s замість максимальних 48–50 MH/s. Дворазове падіння швидкодії в майнінгу Ethereum характерне і для інших відеокарт Nvidia Ampere сімейства LHR.

Nvidia LHR

З іншого боку, щоб обійти обмеження, досить просто встановити старий драйвер, на зразок GeForce 512.77 WHQL. Найбільше клопоту це додасть пересічним геймерам, які запускають програму-майнер у вільний час. Тепер їм доведеться вибирати між оптимізаціями для нових ігор та видобуванням Ethereum на повній швидкості.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

MSI показала, як виглядає «двоголовий» чипсет AMD X670

Компанія AMD розпочала цей тиждень з анонсу процесорів Ryzen 7000 (Zen 4) та наборів системної логіки для платформи AM5. Незабаром після презентації чипмейкер підтвердив інформацію, що в материнських платах X670 та X670E буде фактично розпаяно дві мікросхеми-хаби. Це не тільки забезпечить роботу великої кількості інтерфейсів, але й дозволило компанії заощадити під час створення чипсетів для нової платформи.

AMD X670

Розробку нової логіки AMD доручила тайванській фірмі ASMedia Technology. На цей раз їй було поставлено завдання створити одну мікросхему, яка зможе працювати як окремо (B650), так і в парі з ще одним таким чипом (X670 та X670E). Завдяки такому підходу чипсети для топових материнських плат AM5 здатні забезпечити роботу вдвічі більше інтерфейсів та портів, ніж середньорівневе рішення.

AMD X670

Під час останньої трансляції MSI Insider представники вендора показали, як виглядає «двоголовий» хаб AMD X670(E). Для його охолодження компанія застосувала радіатор із мідною теплотрубкою. Судячи з анонсів MSI та інших виробників, активне охолодження топовому набору логіки не потрібно, а отже чипсетний вентилятор, знайомий з багатьох плат AM4/X570, залишиться в минулому.

AMD X670

Детальні характеристики системної логіки 600-ї серії компанія AMD обіцяє оприлюднити до кінця літа.

Обговорити в форумі (коментарів: 44)