Еталонна відеокарта GeForce RTX 4090 Ti отримає кулер на кшталт GeForce RTX 3090 Ti

Один з користувачів китайського форуму Chiphell поділився цікавими світлинами, на яких нібито показано систему охолодження еталонної GeForce RTX 4090 Ti. Судячи з них, майбутній флагман Nvidia зовні нагадує відеокарти GeForce RTX 3090 (Ti) у модифікації Founders Edition.

GeForce RTX 3090 Ti

Для GeForce RTX 4090 Ti «зелений» чипмейкер підготував трислотову систему охолодження з вентиляторами на протилежних сторонах. Серед особливостей радіатора можна виділити великі габарити та збільшену площу контактної площинки для охолодження GPU та мікросхем пам'яті. Як і у випадку GeForce RTX 3090 (Ti), серцем кулера є випарна камера.

GeForce RTX 4090 Ti Founders Edition

GeForce RTX 4090 Ti Founders Edition

GeForce RTX 4090 Ti Founders Edition

Згідно з останньою інформацією, відеокарти GeForce RTX 40-ї серії будуть представлені на початку третього кварталу. Їхньою основою послужать графічні процесори на архітектурі Ada Lovelace, наприклад, топові прискорювачі GeForce RTX 4090 (Ti) отримають кристал AD102. Примітною особливістю нових карт стане не лише рекордна кількість GPU-блоків (за неофіційними даними, аж до 18 432 ядер CUDA), але й рівень TGP в районі 450–600 Вт.

GeForce RTX 4090 Ti Founders Edition

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

AMD: відеокарти серії Radeon RX 6000 обходять рішення Nvidia за швидкодією на долар

Минулого тижня компанія AMD вивела на ринок лінійку відеокарт Radeon RX 6x50 XT. Щоб підігріти інтерес до 3D-прискорювачів Navi 2X чипмейкер найближчим часом відновить програму лояльності Raise the Game, забезпечивши покупців безплатними іграми. Також компанія вирішила нагадати, що відеокарти Radeon RX 6000-ї серії обходять «зелених» конкурентів за продуктивністю на долар.

AMD Navi 2X

Відповідну таблицю виклав у Twiiter глава ігрового підрозділу AMD Френк Азор (Frank Azor). Стверджується, що перевага «червоних» відеокарт над рішеннями Nvidia щодо швидкодії на долар досягає 89%, на додачу майже всі моделі виявляються енергоефективнішими. При складанні таблиці AMD взяла найнижчу ціну в магазині Newegg на 10 травня.

AMD против Nvidia

До даних у таблиці є чимало запитань. Зрозуміло, AMD бажає виставити свої продукти у кращому світлі, та результати незалежних джерел напевно відрізнятимуться. Хай там як, активність маркетингового відділу «червоних» підтверджує пожвавлення ринку відеокарт, повернення конкуренції та близьких до MSRP роздрібних цін. Цікаво буде подивитися, чим відповість команда Дженсена Хуанга.

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

ASUS випускає GeForce RTX 3080 у модифікації Noctua Edition

ASUS та Noctua офіційно представили відеокарту GeForce RTX 3080 Noctua Edition, яку вони з гордістю називають найтихішою у своєму класі. Відмінною рисою новинки стала потужна система охолодження, яка займає 4,1 слота розширення. Загальні габарити пристрою становлять 306,2 x 144,8 x 82,6 мм.

ASUS GeForce RTX 3080 Noctua Edition

При створенні відеокарти ASUS GeForce RTX 3080 Noctua Edition за основу було взято модель серії TUF Gaming. Друкована плата успадкована без істотних змін, тоді як радіатор переробили. Він збільшився у розмірах, більш ефективно відводить тепло від мікросхем пам'яті GDDR6X та обдується двома 120-мм вентиляторами NF-A12x25.

ASUS GeForce RTX 3080 Noctua EditionASUS GeForce RTX 3080 Noctua Edition

У своєму пресрелізі Noctua заявляє про перевагу GeForce RTX 3080 Noctua Edition над аналогом TUF Gaming не лише за рівнем шуму, але й за робочими температурами GPU та пам'яті. Докладніша інформація стане доступною з виходом оглядів. До речі, GeForce RTX 3070 у виконанні Noctua Edition встигла побувати у нашій тестовій лабораторії.

ASUS GeForce RTX 3080 Noctua EditionASUS GeForce RTX 3080 Noctua Edition

Графічний процесор Nvidia GA102 отримав заводський розгін — параметр Boost Clock збільшено до 1815 МГц. Ефективна частота 10 Гбайт відеопам'яті GDDR6X становить 19 ГГц. На торці відеокарти розпаяно два 8-контактні роз'єми додаткового живлення, а для виведення зображення можна скористатися інтерфейсами HDMI 2.1 (x2) і DisplayPort 1.4a (x3).

ASUS GeForce RTX 3080 Noctua EditionASUS GeForce RTX 3080 Noctua Edition

Рекомендована ціна ASUS GeForce RTX 3080 Noctua Edition, на жаль, оголошена не була.

ASUS GeForce RTX 3080 Noctua Edition

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

MSI Ukraine влаштовує благодійний розіграш унікальних драконів

Українське представництво компанії MSI розіграє трьох унікальних драконів із лімітованої серії, випущених спеціально до 35-річчя компанії. Це металевий дракон на п'єдесталі заввишки 31 см, шириною 24 см та вагою 3 кг.

Умови акції прості. Щоб стати учасником розіграшу, потрібно перевести від 100 гривень та більше за посиланням. У коментарі до переказу вкажіть ім'я та телефон для зв'язку. Кількість переказів від одного учасника не обмежена. Більше переказів — більше шансів на приз.

Усі зібрані кошти підуть до благодійного фонду «Повернись живим» та Фонду Сергія Притули. Підсумки буде підбито увечері 23 травня.

Обговорити в форумі (коментарів: 34)