Netflix незабаром покаже аніме-серіал за мотивами Cyberpunk 2077

Приємна новина для фанів Cyberpunk 2077. У далекому 2020 році в рамках Night City Wire був анонсований аніме-серіал за мотивами ігрового всесвіту. Довгий час про проєкт нічого не було чути, але серіал засвітився в офіційному анонсі Geeked Week 2022 від Netflix.

З 6 по 10 червня стрімінговий сервіс Netflix проведе презентацію нових проєктів, серед яких серіал Cyberpunk: Edgerunners. У ролику представлено лише кілька коротких кадрів та назву серіалу. Він створюється Studio Trigger, яка раніше подарувала глядачам Kill la Kill та Little Witch Academia. Серіал запропонує самостійну історію у світі Cyberpunk 2077. Відомо, що до роботи над саундтреком залучено Акіру Ямаоку, легендарного композитора ігрової серії Silent Hill. Все це вселяє надії на круту візуальну пригоду.

Також Netflix готує мультиплікаційний серіал за мотивами гри Cuphead та кіносеріал за мотивами Resident Evil.

Серед інших довгоочікуваних прем'єр новий сезон Stranger Things, Umbrella Academy та багато інших приємних сюрпризів.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Гра Dolmen першою отримає підтримку масштабування Intel XeSS

Найближчими днями виходить гра Dolmen від Massive Work Studio. Це фантастичний екшен-RPG з елементами хорору. Гра надихнута серією Dark Souls. Судячи з відеороликів, на нас чекає зачистка локацій від різноманітних монстрів із продуманою бойовою системою, яка поєднує ближній та дальній бій.

Деякі подробиці проєкту розкрив представник видавничої компанії Koch Media в інтерв'ю WCCFTech. Гра підтримуватиме трасування променів на PC, на консолях PS5 та XSX ця технологія активна тільки в якісному режимі при 30 кадрах. Також заявлено про підтримку технологій масштабування AMD FSR та NVIDIA DLSS.

Заодно підтверджено підтримку нової технології Intel Xe Super Sampling (XeSS). Цей метод близький до DLSS, він використовує масштабування та згладжування на базі технології штучного інтелекту. Технологія матиме п'ять режимів якості. Intel XeSS доступна на відеокартах Intel Arc та інших GPU із підтримкою Microsoft Shader Model 6.4.

Dolmen має стати першою грою з повноцінною підтримкою Intel XeSS. Спочатку представник Koch Media сказав, що технологія працюватиме з моменту запуску гри 20 травня, але пізніше прийшло уточнення, що Intel XeSS не додадуть у гру до кінця літа. Не виключено, що технологія швидше з'явиться в інших іграх. За попередніми даними, серед них будуть Shadow of the Tomb Raider, Hitman III, The Settlers і Ghostwire: Tokyo.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Intel розкрила склад настільної лінійки відеокарт Arc Alchemist

Днями корпорація Intel випустила новий графічний драйвер для відеоадаптерів сімейства Arc Alchemist. Він приніс оптимізації для ігор Vampire: The Masquerade Bloodhunt, Evil Dead: The Game та Dolmen, усуває кілька проблем та, як з'ясувалося пізніше, містить згадки про майбутні 3D-прискорювачі, у тому числі для настільних комп'ютерів.

Intel Arc

У десктопну серію відеокарт Intel Arc Alchemist, згідно зі свіжими даними, увійдуть моделі A770, A750, A580, A380 та A310. Разом із ними до релізу готуються професійні 3D-прискорювачі Arc Pro A40 й A50, а також A30M для ноутбуків. Враховуючи появу в графічному драйвері, презентація новинок не забариться.

Intel Arc
Специфікації мобільних відеоадаптерів Intel Arc A-серії

Нагадаємо, що 30 березня Intel випустила дебютні відеоадаптери Arc Alchemist, а саме A350M та A370M для ноутбуків. До кінця поточного кварталу вийдуть настільні відеокарти, щоправда, спочатку вони будуть доступні в складі готових комп'ютерів від китайських OEM-виробників. Як самостійний продукт новинки, судячи з усього, вийдуть у липні-вересні.

Intel Arc
Попередні специфікації десктопних відеокарт Intel Arc A-серії

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Відеокарти GeForce RTX 40-ї серії можуть бути представлені на початку наступного кварталу

Останнім часом все більше джерел ділиться подробицями про майбутнє покоління відеокарт Nvidia на базі архітектури Ada Lovelace. Згідно з останньою інформацією, лінійка відеокарт GeForce RTX 4000 може бути представлена на початку третього кварталу. Про це повідомив ентузіаст kopite7kimi, який у минулому неодноразово ділився точними відомостями про продукти Nvidia.

GeForce RTX

Якщо говорити про характеристики майбутніх відеокарт, то неофіційні джерела приписують їм майже дворазове зростання числа обчислювальних блоків щодо нинішніх рішень GeForce RTX 30-ї серії. Зокрема, флагманська GeForce RTX 4090 на процесорі Nvidia AD102 отримає близько 18 432 ядер CUDA проти 10 752 ядер у GeForce RTX 3090 Ti. Розплачуватися за приріст швидкодії новинки будуть рівнем TDP — до 600 Вт.

GeForce RTX

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 46)

Чутки: Bloober Team працює над ремейком Silent Hill 2

Дедалі більше чуток про відродження серії Silent Hill. На днях ми писали, що інсайдер Dusk Golem злив скриншоти з білда нової гри версії 2020 року. Він же стверджує, що в розробці знаходиться відразу три або чотири проєкти Silent Hill. Твердження цього інсайдера мають певну вагу, оскільки він раніше відзначався точними чутками про Resident Evil Village. Тепер до нього приєднався блогер Nate the Hate — за його даними над однією з ігор працює відома польська студія Bloober Team, і це ремейк Silent Hill 2.

Тут варто зазначити, що минулого року Konami та Bloober Team офіційно оголосили про співпрацю. Очевидно, що ця студія є найкращим кандидатом на відродження легендарної серії. За плечима Bloober Team вже багато відомих представників жанру (Layers of fear, Observer, Blair Witch і The Medium), які щодо сюрреалізму та психологічного символізму не поступаються напруженню японських хорорів. Що стосується Silent Hill 2, то гра вважається найкращою в серії. Головний герой Джеймс Сандерленд отримує листа від померлої дружини, в якому вона запрошує його приїхати в маленьке містечко Сайлент Хілл, де вони колись провели час. Тут герою доведеться зіткнутися з моторошними паранормальними кошмарами, які є проявом його підсвідомості та приглушеного почуття провини. Саме друга частина зробила серію культовою. Вона запам'яталася гравцям не лише глибокою психологічною історією, а й привабливою музикою Акіри Ямаокі, який пізніше створив ще багато чудових композицій для продовжень.

Ремейк другої частини зміг повернути серії популярність напередодні виходу інших проєктів. У версії від Bloober Team будуть перероблені головоломки та нові кінцівки. Про візуальне виконання можна не хвилюватися. Ігри Balir Witch та The Medium показали, що польські розробники вміють створювати страшні історії із передовою графікою.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)