VESA затвердила програму сертифікації дисплеїв з підтримкою Adaptive-Sync

Організація Video Electronics Standards Association (VESA) представила програму сертифікації дисплеїв зі змінною частотою оновлення. Вона покликана полегшити вибір дисплея з підтримкою технології Adaptive-Sync та включає набір більш ніж з півсотні різних тестів. Нагадаємо, що VESA зробила технологію Adaptive-Sync частиною стандарту DisplayPort ще у версії 1.2a.

Игровой монитор

Справедливо відзначити, що Nvidia та AMD вже мають власні програми сертифікації дисплеїв зі змінною частотою оновлення. Проте компанії не розкривають, які саме випробування проводять у їхніх лабораторіях. Сподіватимемося, що програма VESA Adaptive-Sync Display CTS виправить це, ставши загальноприйнятим стандартом у галузі.

Організація представила два логотипи, які можна зустріти на пристроях, що пройшли перевірку. Позначку AdaptiveSync Display зможуть отримати ігрові монітори, тоді як MediaSync Display — монітори (або екрани ноутбуків) для перегляду відеоконтенту. Головна відмінність у вимогах полягає в діапазоні частоти оновлення. У першому випадку він повинен становити щонайменше 60-144 Гц, тоді як у другому — щонайменше 48-60 Гц.

VESA Adaptive-Sync Display CTS

Що стосується інших критеріїв, то VESA перевірятиме дисплеї на пропуск кадрів, видиме мерехтіння, нестабільність частоти кадрів та час відгуку. Останній параметр повинен становити менше ніж 5 мс, проте тести організації будуть суворішими за ті, що проводять виробники. VESA враховуватиме середній час відгуку 20 різних переходів від сірого до сірого, а не вибиратиме найкращий з них.

VESA Adaptive-Sync Display CTS

Джерело:
VESA

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Загальні продажі серії Tomb Raider сягли 88 млн копій, у Deus Ex 12 млн копій

Нещодавно ми писали про покупку студій Crystal Dynamics, Eidos Montreal та Square Enix Montreal шведською компанією Embracer Group. В рамках відеотрансляції, присвяченій цій угоді, були озвучені цифри про продажі серій Tomb Raider та Deus Ex.

Загальний тираж Tomb Raider досяг 88 мільйонів копій, з яких 38 мільйонів припало на нову трилогію, запущену у 2013 році:

Окремо відзначається велика кількість завантажень мобільних ігор — 53 мільйони завантажень. До них відносяться Lara Croft and Guardian of Light, Lara Croft and The Temple of Osiris, Lara Croft: Relic Run і Lara Croft Go.

Також озвучено загальні продажі серії Deus Ex, а саме дилогії Human Revolution та Mankind Divided. На ці два проєкти припало 12 мільйонів проданих копій. Мобільні ігри Deus Ex: The Fall та Deus Ex: GO завантажені 2 мільйони разів.

Заодно випливла інформація, що представник Embracer Group в інтерв'ю журналісту Давиду Анфоссі заявив про плани на нову частину Deus Ex. Але швидко з'явилося спростування про неправильну інтерпретацію. Ймовірно керівництво розглядає цю серію як важливу, але ще зарано говорити про нові проєкти. Однак, після покупки розробників є всі шанси на відродження франшизи.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)