Diablo Immortal вийде на PC та мобільних платформах 2 червня

Компанія Blizzard оголосила точну дату виходу Diablo Immortal. Проєкт, що розробляється спільно з китайською NetEase, раніше був заявлений лише для мобільних платформ. Але в результаті гра вийде для iOS, Android та PC.

Заявлено кросплей для всіх платформ. Версія для персональних комп'ютерів підтримуватиме управління з клавіатури та миші або за допомогою геймпада. У грі буде шість класів та велика різноманітність ворогів.

Diablo Immortal розповсюджується за моделлю Free to Play. На офіційному сайті вже доступна попередня реєстрація. Повноцінний реліз намічено на 2 червня.

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Чутки: GeForce RTX 4090 не підтримуватиме PCI-E 5.0

Настав час нових чуток про майбутній флагман Nvidia на базі графічного процесора GPU AD102. Очікується, що потенційна відеокарта GeForce RTX 4090 отримає до 18432 потокових процесорів та 24 ГБ відеопам'яті GDDR6 у поєднанні з 384-бітною шиною. Серйозні технічні характеристики поєднуються із монструозним енергоспоживанням на рівні 600 Вт. Від передового продукту очікуєш на підтримку всіх передових інтерфейсів, включаючи PCI Express 5.0. Це виглядало логічним на тлі наявності роз'єму живлення нового типу 12VHPWR для відеокарт PCI Express 5.0, де передбачено навантаження до 600 Вт.

Nvidia GeForce RTX

Однак днями з'явилася цікава інформація від інсайдера Kopite7Kimi, який відомий точними зливами про новинки Nvidia. Згідно з його даними, флагман на GPU AD102 обмежиться інтерфейсом PCI Express 4.0. Пропускна здатність інтерфейсу стандарту 5.0 передбачає 32 GT/s (гігатранзакцій в секунду), що вдвічі вище за швидкість передачі даних за інтерфейсом стандарту 4.0. При цьому анонсований у березні прискорювач обчислень на архітектурі Hopper підтримує PCI Express 5.0. Тому до заявленої інформації потрібно ставитися з обережністю та чекати на офіційні дані.

Можливі характеристики майбутніх флагманів Nvidia та AMD наведені в таблиці:

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

PC-версія Uncharted: Legacy of Thieves Collection може вийти 20 червня

Незабаром користувачі ПК зможуть долучитися до однієї з головних ігрових серій Sony PlayStation. У січні на PS5 вийшла збірка Uncharted: Legacy of Thieves Collection, до якої увійшли покращені версії Uncharted 4: A Thief's End та Uncharted: The Lost Legacy. Одночасно було заявлено версію для ПК, але без чітких дат виходу.

Очікування буде недовгим. Дата засвітилася у плані релізів магазину Epic Games Store — це 20 червня цього року. При цьому дилогія виходить у всіх великих цифрових магазинах, у гри давно є своя сторінка в Steam. Системні вимоги та вартість гри не оголошені. На тлі такого релізу постає очікуване питання про порти перших трьох ігор серії, але подібні плани Sony ніде не озвучувала.

Останнім часом стратегія Sony помітно змінилася, багато відомих проєктів згодом виходять на ПК. І компанія планує приділяти цій платформі ще більше уваги. Про це свідчить і той факт, що компанія офіційно шукає керівника для розвитку PC-напрямку.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Платформа AMD AM5 та процесори Ryzen 7000 позбавлені підтримки оперативної пам'яті DDR4

Однією з головних подій другої половини 2022-го зі світу комп'ютерного «заліза» стане дебют платформи AMD AM5 та процесорів Ryzen 7000 (Raphael) з архітектурою Zen 4. У нових CPU чипмейкер реалізує підтримку оперативної пам'яті DDR5, причому судячи зі свіжої документації, стандарт Double Data Rate 5 стане безальтернативним вибором.

AMD AM5

В опублікованому документі відсутні будь-які згадки про DDR4, а значить охочим оновитися до процесорів Zen 4 доведеться розщедритися на комплект оперативної пам'яті DDR5. Серед інших особливостей новинок AMD можна відзначити підтримку інтерфейсу USB 4, вбудований графічний блок й технологію EXPO (EXtended Profiles for Overclocking), яка має спростити розгін оперативної пам'яті.

AMD AM5

Модулі DDR5 з підтримкою AMD EXPO отримають два додаткові профілі. Перший містить параметри, оптимізовані для максимальної пропускної здатності ОЗУ, а другий — для мінімальних затримок підсистеми пам'яті. Другий профіль буде опціональним. Додамо, що раніше представники AMD обіцяли «зробити фурор» з розгоном оперативної пам'яті на платформі AM5.

Набор логики AMD B450
Мікросхема логіки AMD B450

Крім того, в Мережі все частіше з'являється інформація, що в наборі системної логіки X670 компанія AMD об'єднає дві мікросхеми від чипсета B650. Завдяки цьому флагманський хаб забезпечить роботу вдвічі більше інтерфейсів та портів, ніж середньорівневе рішення. Розробка нової логіки була доручена давньому партнеру «червоних» ASMedia Technology.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 21)