В Epic Games Store безплатно роздають Amnesia: Rebirth

У цифровому магазині Epic Games Store стартувала чергова роздача відеоігор. На цей раз користувачам сервісу пропонують безплатно додати до своєї бібліотеки хорор Amnesia: Rebirth від шведської студії Frictional Games. Зробити це можна буде до вечора наступного четверга, 28 квітня.

Amnesia: Rebirth

Amnesia: Rebirth вийшла у жовтні 2020 року та загалом була тепло зустрінута пересічними геймерами. Зокрема, рейтинг проєкту на вебресурсі Metacritic складає 6,4 бала із 10 можливих, а Steam характеризує відгуки як «Переважно схвальні». Додамо, що хорор не має захмарних системних вимог, наприклад, рекомендованими відеокартами є GeForce GTX 680 й Radeon RX 580.

З оглядом на Amnesia: Rebirth можна ознайомитися за посиланням. Іншим проєктам Frictional Games у нас присвячений окремий матеріал.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Чергова низка обмежень для рф — тепер у сфері майнінгу та криптовалют

Під'їхала чергова порція обмежень для росії, яка, крім іншого, зачіпає операції з криптовалютами та майнінгом. Зокрема, сьогодні найбільша криптовалютна біржа Binance повідомила, що на акаунти громадян росії та осіб, які проживають на цій території, будуть накладені обмеження. Пов'язані подібні дії із п'ятим пакетом санкцій ЄС. Щоправда, це стосується лише облікових записів, на балансах яких перебуває сума активів, що перевищує еквівалент 10 тис. євро. Таким акаунтам буде обмежена можливість здійснення торгових операцій і буде доступним лише виведення власних коштів.

Binance

«Попри те, що ці заходи потенційно обмежують звичайних громадян Росії, важливо враховувати, що Binance відіграє провідну роль у реалізації всіх санкцій. Ми вважаємо, що й інші великі криптовалютні біржі будуть дотримуватися цих правил», — повідомили в Binance.

Примітно, що напередодні, Чанпен Чжао, керівник Binance, написав у Twitter повідомлення про те, що росія нібито планує легалізувати платежі в криптовалюті, проте цей твіт був через деякий час ним видалений.

Також варто зазначити, що Міністерство фінансів США внесло в останній прийнятий список санкцій компанію BitRiver та її «дочок», яка займається майнінгом криптовалют у великих масштабах, використовуючи електроенергію однієї з ГЕС, що розташовано поруч.

BitRiver

Передбачається, що ця компанія потенційно могла використовуватися для обходу санкцій.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Блоки живлення ATX 3.0 готові до відеокарт з піковою потужністю 1800 Вт

Енергоспоживання сучасних комп'ютерів постійно зростає, що особливо помітно у топових процесорів та відеокарт. Наприклад, новий флагман Nvidia GeForce RTX 3090 Ti вже сягнув рубежу в 450 Вт, і це явно не межа. За чутками, наступне покоління відеокарт візьме планку 600 Вт. Тому Intel активно запроваджує новий стандарт блоків живлення ATX 3.0. Це найбільше оновлення специфікацій та вимог до блоків живлення з 2003 року.

Спеціаліст Intel Стівен Істман у недавньому інтерв'ю для PCWorld розкрив деякі нюанси нової платформи блоків живлення. Новий 12-контактний роз'єм 12VHPWR є важливою перевагою блоків ATX 3.0, дозволяючи забезпечити живлення відеокарт до 600 Вт. При цьому пікові стрибки потужності можуть сягати 1800 Вт. Такі сплески тривають не більше 100 мікросекунд, але блок живлення повинен бути розрахований на подібні навантаження.

За оцінкою Intel, правильно спроєктований БЖ ATX 3.0 потужністю 750 Вт здатний забезпечити стабільну роботу з урахуванням цих сплесків для сучасного 300-ватного відеоадаптера у поєднанні з процесором на 300 Вт при споживанні інших компонентів на рівні 150 Вт. Якби йшлося про старий стандарт ATX 2.x, для стабільного живлення такого ж відеоадаптера міг знадобитися блок номіналом до 1100 Вт. За оцінками Intel для графічних процесорів енергоспоживанням 600 Вт, плюс ЦП на 300 Вт і 300 Вт для інших компонентів ПК, буде потрібен блок живлення ATX 3.0 потужністю 1200 Вт. При старому стандарті ATX потрібен додатковий запас потужності з урахуванням можливих стрибків.

До речі, деякі користувачі відеокарт GeForce RTX 3080 та GeForce 3080 Ti вже стикалися з певними проблемами на БЖ старого стандарту. З новими пристроями ми будемо позбавлені таких сюрпризів. І користувачам буде легше розрахувати, якої потужності блок їм необхідний.

За наявності одного кабелю живлення відеокарти можуть виникнути питання у разі БЖ невеликого номіналу. Очевидно, що пристрій на 650 Вт не розрахований на відеокарту 600 Вт. У такій ситуації відеокарта завантажиться в режимі обмеженого енергоспоживання або система відразу видасть помилку недостатньої потужності БЖ.

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

AMD вивела на ринок Radeon RX 6400 — найдоступнішу відеокарту з архітектурою RDNA 2

Компанія AMD оголосила про надходження в роздріб відеокарти Radeon RX 6400. Вона є найдоступнішим 3D-прискорювачем сімейства Navi 2X й була представлена разом з Radeon RX 6500 XT. Обидва пристрої базуються на 6-нм графічному процесорі AMD Navi 24, при цьому молодша модель відрізняється досить скромними «апетитами».

AMD Radeon RX 6400

Графічна карта AMD Radeon RX 6400 використовує ядро Navi 24 у конфігурації з 768 потоковими процесорами, 12 блоками Ray Accelerators, які відповідають за трасування променів, 16 мегабайтами Infinity Cache та 64-розрядним інтерфейсом пам'яті.

Відеобуфер набраний чотирма гігабайтами GDDR6 з ефективною частотою 14 ГГц, частотна формула GPU має вигляд 2039/2321 МГц (Game/Boost Clock). У ролі інтерфейсу підключення виступають чотири лінії PCI-E 4.0.

AMD Radeon RX 6400

Еталонна Radeon RX 6400 має однослотове низькопрофільне виконання. Щодо версій від AIB-партнерів, то тут зустрічаються і повнорозмірні двослотові моделі. Штатний рівень TBP складає всього 53 Вт, завдяки чому новинка обходиться без додаткового гнізда живлення. Для виведення картинки можна скористатися інтерфейсами DisplayPort 1.4 та HDMI 2.1.

AMD Radeon RX 6400

У закордонних магазинах відеокарти класу Radeon RX 6400 доступні за ціною від 159 доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 32)