Ентузіасти під'єднали до Steam Deck відеокарту Radeon RX 6900 XT

Редакція YouTube-каналу ETA Prime провела експеримент зі збільшення швидкодії портативної ігрової консолі Steam Deck. Для цього закордонні колеги вирішили під'єднати до неї зовнішню відеокарту. Забігаючи наперед, зазначимо, що в результаті вдалося суттєво наростити якість графіки та частоту кадрів у AAA-проєктах, нехай і з деякими компромісами.

Steam Deck

Щоб під'єднати до Steam Deck відеокарту ентузіастам довелося використовувати роз'єм M.2, що спочатку призначався для встановлення твердотілого накопичувача. Через спеціальний адаптер вони вивели чотири лінії PCI-E 3.0 на повнорозмірний слот PCI Express x16, у якому було встановлено графічну карту. Оскільки це був єдиний роз'єм M.2, у якості сховища довелося використати карту пам'яті microSD.

Steam DeckSteam Deck

Steam DeckSteam Deck

Досліди з підключенням «зелених» 3D-прискорювачів завершилися невдало, проте відеокарти AMD Radeon, у тому числі флагманська Radeon RX 6950 XT, безпроблемно працюють у зв'язці зі Steam Deck. Це дозволило багаторазово збільшити продуктивність у тестових пакетах 3DMark, а також запускати AAA-ігри у роздільній здатності 4K. Наприклад, середня частота кадрів в The Witcher 3 та GTA V склала 108 к/с й 73 к/с відповідно.

Steam DeckSteam Deck

Обговорити в форумі (коментарів: 5)