Найближчі релізи відеокарт GeForce RTX 3090 Ti та процесора Intel Core i9-12900KS, NFT-музей війни, блокування GSC Game World та інше

news

Продовжуємо добірку останніх новин. Днями в Мережі з'явилася інформація про можливий переїзд української студії GSC Game World до Чехії. Про це написало кілька закордонних ЗМІ, пославшись на переговори із Чеською асоціацією розробників ігор. Самі автори S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl віддають перевагу мовчанню, але в нинішній ситуації такий крок виглядає цілком логічним. До речі, у країні-агресорі сайт GSC Game World був заблокований за рішенням місцевої влади.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

На початку місяця корпорація Microsoft повідомила про зупинення продажу та роботи сервісів на території російської федерації. Днями наслідки цього рішення відчув російський інтернет-холдинг VK, який опинився без доступу до «хмари» софтверного гіганта, а користувачі Mail.ru зіткнулися з проблемами поштового сервісу. Додамо, що список компаній, які повністю зупинили свою діяльність в росії, продовжує зростати та, наприклад, поповнився стрімінговим сервісом Spotify.

Microsoft

Міністерство цифрової трансформації України та спільнота NFT-художників запустили перший NFT-музей війни. Мета проєкту полягає у поширенні правдивої інформації серед світової спільноти та зборі коштів для підтримки України. Гроші від продажу NFT-токенів буде перераховано на офіційний Ethereum-гаманець Мінцифри та направлено на гуманітарні потреби.

NFT

Intel нарешті оголосила дату релізу флагманського процесора для платформи LGA1700 — Core i9-12900KS. У продаж він надійде 5 квітня за рекомендованою ціною від 739 доларів. Нагадаємо, що головна відмінність Core i9-12900KS від звичайного Core i9-12900K полягає у збільшених робочих частотах: до 5,5 ГГц на «великих» ядрах.

Core i9-12900KS

AIB-партнери Nvidia активно готуються до релізу топової відеокарти GeForce RTX 3090 Ti. Цей 3D-прискорювач отримає новий 16-контактний роз'єм додаткового живлення та претендує на звання «відеообігрівача». Штатний рівень TGP складе значні 450 Вт, через що багато моделей будуть оснащені 3- або навіть 4-слотовими кулерами.

MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X
MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X

MSI GeForce RTX 3090 Suprim X
MSI GeForce RTX 3090 Suprim X

Конкуренти Nvidia теж не сидять склавши руки. Цієї середи, 30 березня, Intel явить світові лінійку мобільних відеоадаптерів Arc Alchemist. Компанія AMD тим часом готує оновлену серію відеокарт на графічних ядрах RDNA 2-го покоління. Утиліта GPU-Z вже отримала підтримку моделей Radeon RX 6950 XT і RX 6750 XT.

Radeon RX 6900 XT

Турецька компанія Baykar представила новий безпілотник Bayraktar Kızılelma, який оснащуватиметься українськими реактивними двигунами АІ-25ТЛТ або АІ-322Ф, залежно від конфігурації. Максимальна швидкість цього БПЛА становитиме 900 км/год, максимальна висота — до 12000 м, а корисне навантаження — до 1500 кг. Виготовлення першого прототипу вже почалося, а введення в експлуатацію розраховують зробити вже наступного року.

Bayraktar Kızılelma

Крім того, кожен охочий може завести свій особистий «Байрактар» та знищувати окупантів. Щоправда, поки що віртуальний та у додатку «Дія» для смартфонів. У розділі «Послуги» достатньо вибрати пункт «єБайрактар» і вам стане доступне управління легендарним безпілотником TB2.

еБайрактар

А ось кому імпонують українські тракторні війська, можуть насолодитися захопленням ворожих танків та знищенням гвинтокрилів банками консервованих огірків у грі Farmers Stealing Tanks.

Farmers Stealing Tanks

А ще наш ресурс переступив 16-річну позначку свого існування.

Overclockers.ua

Обговорити в форумі (коментарів: 20)