CD Project RED анонсувала нового «Відьмака», AMD випустила лінійку процесорів EPYC Milan-X, підтримка України від Humble Bundle та Epic Games

Чотири тижні Україна героїчно чинить опір окупації з боку російської федерації. На жаль, війна ще не закінчена, і нам поки що важко в цей нелегкий час продовжувати працювати в старому та звичному для нас ритмі. Але щоб легше було переносити тягар воєнного стану, як нам, так і нашим читачам, з цього моменту ми намагатимемося збільшити кількість матеріалів у стрічці новин. Отже, що ж у нас сьогодні на порядку денному?

Ukraine

Закордонні цифрові магазини відеоігор продовжують надавати всіляку підтримку українському народові. Зокрема, сервіс Humble Bundle пропонує купити за ціною від $40 благодійний набір Stand With Ukraine Bundle, куди входять Satisfactory, Back 4 Blood, Metro Exodus, Max Payne 3 та багато інших відомих проєктів. Усі отримані кошти він направить на гуманітарну підтримку України. Додамо, що на цей час збори перевалили за $12 мільйонів.

Stand With Ukraine Bundle

Epic Games тим часом надішле весь дохід, який принесе Fortnite з 20 березня по 3 квітня, у вигляді гуманітарної допомоги потерпілим від війни українцям. Зробить вона це через такі організації: Direct Relief, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП). Станом на 21 березня «епікам» вдалося зібрати 36 мільйонів доларів.

Fortnite

Студія CD Projekt RED напередодні анонсувала наступну AAA-гру у всесвіті «Відьмака». На жаль, розробники поки що не готові ділитися подробицями про новий проєкт. Відомо, що він створюється на базі рушія Unreal Engine 5, причому Epic Games допоможе полякам адаптувати його під роботу з відкритим світом, а керувати розробкою буде Джейсон Слама (Jason Slama), який раніше обіймав посаду геймдиректора карткової гри Gwent.

Ведьмак

AMD надала офіційного статусу лінійці серверних процесорів EPYC Milan-X з технологією 3D V-Cache. Вона представлена чотирма моделями із кількістю ядер Zen 3 від 16 до 64 штук, при цьому всі вони можуть запропонувати 768 Мбайт кеш-пам'яті третього рівня. Наростити обсяг L3-кешу «червоним» вдалося шляхом додаткової мікросхеми поверх чиплета з ядрами Zen 3. Ця ж технологія також використовується у споживчому Ryen 7 5800X3D для платформи AM4.

EPYC Milan-X

Ентузіасти цими днями зазирнули всередину робочої станції Apple Mac Studio, побудованої на базі однокристальної системи M1 Ultra. З'ясувалося, що комп'ютер оснащений двома роз'ємами для твердотілих накопичувачів, що потенційно дозволить збільшити обсяг внутрішнього сховища. Привертає до себе увагу теплорозподільна кришка SoC M1 Ultra. Під нею знаходяться два 5-нм процесорні кристали та мікросхеми оперативної пам'яті сумарним об'ємом до 128 Гбайт.

Apple Mac Studio

Найближчим часом Nvidia явить світові першого представника сімейства GPU Hopper — процесор GH100. Він розрахований на сферу ресурсомістких обчислень і послужить серцем низки нових прискорювачів, у тому числі оновленого суперкомп'ютера DGX. Для випуску GH100, за попередньою інформацією, використовується 5-нм технологія TSMC, а буфер представлений шістьма стеками багатошарової пам'яті HBM.

Nvidia GH100

Обговорити в форумі (коментарів: 45)