Вийшов драйвер GeForce 511.79 WHQL з оптимізаціями для Elden Ring

Графічний драйвер Nvidia GeForce оновився до версії 511.79 WHQL. Свіжий випуск належить до розряду Game Ready та містить оптимізації для ігор Elden Ring, GRID Legends, Total War: Warhammer III й Martha is Dead, а також аддону Destiny 2: The Witch Queen та останнього оновлення iRacing з підтримкою технології Nvidia Reflex.

Elden Ring

Список проблем, усунених у драйвері GeForce 511.79 WHQL, містить такі пункти:

  • спотворення картинки або чорний/білий екран в Call of Duty: Vanguard та Assassin's Creed Valhalla;
  • кольорові спалахи на екрані у Battlefield 2042;
  • неможливо запустити Corel Paint Shop Pro XI;
  • не вдається активувати G-Sync на моніторах класу G-Sync Compatible після ручного вимкнення синхронізації у Панелі керування Nvidia;
  • скидаються налаштування цифрової інтенсивності, коли монітор переходить у режим сну.

Як завжди, завантажити актуальний пакет драйверів для «зелених» відеоадаптерів можна через програму GeForce Experience або скориставшись пошуком на сайті Nvidia. Супутня документація до випуску GeForce 511.79 WHQL доступна за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Флагманський процесор Intel Core i9-12900KS помічено з ціною близько $780

У плани Intel на цей квартал входить реліз флагманського процесора Core i9-12900KS для платформи LGA1700. Від випущеного раніше Core i9-12900K новинка відрізняється більшими тактовими частотами, що має забезпечити їй звання найшвидшого процесора для ігор. Відомо, що максимальний показник Turbo Boost становитиме 5,5 ГГц.

Intel Core i9-12900KS

Закордонні рітейлери вже почали готуватися до старту продажів Intel Core i9-12900KS, додавши його до прайс-листів. Найпотужніший процесор для платформи LGA1700 коштуватиме близько $780. Це на 27% більше, ніж просять Core i9-12900K.

Разом із тактовими частотами зростуть «апетити» новинки. Параметр Processor Base Power в Core i9-12900KS складе 150 Вт проти 125 Вт у випадку Core i9-12900K. Поки що залишається невідомим значення Maximum Turbo Power, однак у нинішнього флагмана з частотами до 5,2 ГГц воно становить 241 Вт.

Intel Core i9-12900KS

Грубо кажучи, Core i9-12900KS є відповіддю Intel на AMD Ryzen 7 5800X3D зі збільшеним обсягом кеш-пам'яті L3. Обидві новинки претендують на звання найшвидшого процесора для ігор, а хто з них виявиться переможцем, стане відомо цієї весни.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

AMD завершила поглинання виробника FPGA-матриць Xilinx

Сьогодні AMD відзвітувала про успішне поглинання виробника FPGA-матриць Xilinx. Ця угода дозволить «червоному» чипмейкеру посилити свої позиції в області ресурсомістких та адаптивних обчислень, а також скласти конкуренцію Intel в ще одному сегменті ринку. Нагадаємо, що у 2015 році Intel придбала розробника FPGA-рішень Altera.

AMD

Наміри поглинути Xilinx компанія AMD оголосила у жовтні 2020-го. Минулого тижня стало відомо про отримання всіх необхідних дозволів, після чого залишалися невеликі формальності.

У 2020 році сума угоди оцінювалася на рівні $35 мільярдів, при цьому AMD вдалося обійтися без фактичних грошових виплат — компанії просто обмінялися акціями. За її підсумками акціонерам AMD дісталися 74% об'єднаної фірми, тоді як 26% контролюють колишні акціонери Xilinx.

Генеральний директор Xilinx Віктор Пен (Victor Peng) займе в AMD пост глави новоствореного підрозділу Adaptive and Embedded Computing Group.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Nvidia все ще відмовляється коментувати затримку виходу GeForce RTX 3090 Ti

В рамках виставки CES 2022 компанія Nvidia анонсувала флагманську відеокарту з архітектурою Ampere — GeForce RTX 3090 Ti. «Зелені» обіцяли розкрити нові подробиці про неї до кінця січня, проте цього так і не сталося. З того часу Nvidia зберігає мовчання та не поспішає розповідати, чим саме обумовлена затримка виходу GeForce RTX 3090 Ti.

«В цей час у нас немає додаткової інформації про RTX 3090 Ti, але ми зв'яжемося з вами, коли вона з'явиться», — заявив представник Nvidia виданню The Verge.

Від AIB-партнерів Nvidia відомо, що реліз відеокарт GeForce RTX 3090 Ti спочатку був запланований на 27 січня. Цього дня мали вийти перші огляди, а магазини — почати приймати замовлення. Офіційних коментарів щодо перенесення дати виходу так і не було.

З іншого боку, одразу кілька джерел повідомили про проблеми з програмним та апаратним забезпеченням нового флагмана. Зокрема, йшлося про проблеми з 2-гігабайтними чіпами Micron GDDR6X, через які Nvidia попросила вендорів почекати з випуском GeForce RTX 3090 Ti. Очікується, що конвеєр новинка повернеться після святкувань китайського Нового року, тобто у другій половині лютого.

GeForce RTX 3090 Ti

GeForce RTX 3090 Ti використовує графічний процесор Nvidia GA102 у конфігурації з 10 752 ядрами CUDA, 336 тензорними, 84 RT-ядрами та 384-розрядною шиною пам'яті. Відеобуфер представлений 24 ГБ пам'яті GDDR6X з ефективною частотою 21 ГГц та пропускною здатністю 1008 Гбайт/с, а рівень грубої обчислювальної потужності досягає 40 Тфлопс. Штатний показник TGP складає 450 Вт.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Telemart пропонує оригінальну продукцію Thermal Grizzly: термопасти, рідкий метал та термопрокладки

На правах реклами

Інтернет-магазин Telemart налагодив офіційні поставки термоінтерфейсів виробництва німецької компанії Thermal Grizzly. Ця фірма цікава тим, що розробила окремий вузькоспеціальний продукт під кожне завдання — від простого офісного використання до екстремального оверклокінгу.

Thermal Grizzly

В асортименті Telemart є кілька видів термопаст Thermal Grizzly (Kryonaut, Hydronaut й Aeronaut), відомий більшості ПК-ентузіастів рідкий метал Conductonaut, а також різноманітні термопрокладки, включаючи Carbonaut на основі вуглецевого полімеру. Вони запропоновані в декількох розмірах й позиціонуються як багаторазова альтернатива традиційним термопастам.

«Термопасту Thermal Grizzly магазин TELEMART.UA отримує безпосередньо від виробника та гарантує її оригінальність. Термоінтерфейси від Thermal Grizzly є одними з найбільш теплопровідних й довговічних серед доступних на ринку», — повідомляє ритейлер.

Обговорити в форумі (коментарів: 46)

Вийшли огляди Horizon Forbidden West. Критики залишилися задоволені

Цієї п'ятниці, 18 лютого, відбудеться реліз пригодницького екшену Horizon Forbidden West. Гра є продовженням Horizon Zero Dawn, тираж якої на ПК й консолях PlayStation на сьогодні перевалив за 20 мільйонів копій. Напередодні релізу видавництво Sony Interactive Entertainment зняло заборону публікації оглядів нового проєкту Guerrilla Games.

Horizon Forbidden West

Всі критики відгукуються про Horizon Forbidden West вкрай позитивно, що підтверджує висока оцінка на сайті Metacritic — 89 балів. Гру називають одним із найкращих сиквелів усіх часів. Серед переваг Horizon Forbidden West відзначається величезний відкритий світ, відмінний сюжет, покращені головоломки та бойова система, а також чудова графіка на консолі PlayStation 5.

Справедливо відзначити, що пограти в Horizon Forbidden West можуть і власники приставок PlayStation 4. Однак у разі консолей минулого покоління доведеться змиритися з низкою компромісів, на кшталт меншої роздільної здатності, гіршої якості тіней, текстур і так далі. Порівняти графіку на PlayStation 4 (Pro) та PlayStation 5 можна на відеоролику.

У цифровому магазині PlayStation Store пригодницький екшен Horizon Forbidden West доступний для замовлення за ціною від 1999 гривень. Щодо релізу на ПК, на жаль, поки що інформації не надходило.

Обговорити в форумі (коментарів: 61)

У Європі відеокарти Radeon RX 6000 та GeForce RTX 30-ї серії продовжують дешевшати

Вебресурс 3DCenter опублікував нову статистику щодо стану європейського ринку графічних прискорювачів. З початку року намітилася тенденція покращення не тільки доступності, але й роздрібних цін відеокарт. Сьогодні за актуальні моделі графічних адаптерів AMD Radeon та Nvidia GeForce в середньому доведеться викласти 145% й 157% від рекомендованої вартості (MSRP).

AMD Radeon RX 6900 XT
AMD Radeon RX 6900 XT. Фото TechPowerUp

Не в останню чергу зниження роздрібних цін на відеокарти пов'язане із падінням курсів більшості криптовалют. Разом зі зниженням прибутковості майнінгу впав попит на відеокарти з боку «кіберстарателів». Для наочності на опублікованому графіку німецькі колеги також наводять курс Ethereum, найпопулярнішої валюти у GPU-майнерів.

Цены видеокарт

Варто додати, що в статистиці тепер враховуються відеокарти Radeon RX 6500 XT та GeForce RTX 3050. На тлі старших моделей вони виділяються меншою націнкою щодо MSRP: 17% та 49% відповідно. На жаль, ціни багатьох інших відеокарт все ще залишають бажати кращого. Зокрема, за Radeon RX 6800 та GeForce RTX 3080 10GB доведеться викласти приблизно 173% від рекомендованої виробником ціни.

Обговорити в форумі (коментарів: 257)

Чутки: нові HEDT-процесори Intel вийдуть у другій половині 2022 року

Цього року компанія Intel планує вивести на ринок перспективні сімейства 10-нм серверних процесорів Sapphire Rapids-SP (Scalable Performance) та Sapphire Rapids-AP (Advanced Performance). З чуток, архітектура Sapphire Rapids-AP ляже в основу нової лінійки настільних HEDT-процесорів Xeon Workstation під кодовою назвою Fishhawk Falls.

Sapphire Rapids

На цей час HEDT-платформа Intel представлена 14-нм сімейством Cascade Lake-X з кількістю ядер від 10 до 18. Ця лінійка була випущена у 2019 році та за великим рахунком є покращеними версіями Skylake-X зразка 2017 року. Пройшло чимало часу й, очевидно, HEDT-платформа потребує оновлення.

Очікується, що кількість ядер Golden Cove у Fishhawk Falls становитиме до 28-36 штук. На відміну від своїх серверних побратимів, HEDT-процесори працюватимуть із набагато вищими тактовими частотами до 4,5–5,0 ГГц у динамічному розгоні. При цьому їх номінальний TDP складе близько 300 Вт та, ймовірно, до 400 Вт у топової моделі.

З точки зору можливостей платформи, очікується 8- та 4-канальні конфігурації DDR5 з 64 лініями PCIe Gen 5.0 на сокет. За чутками, Intel випустить сімейство HEDT-процесорів наступного покоління в третьому-четвертому кварталі 2022 року, приблизно в той же час, як і лінійку настільних процесорів Core 13-го покоління (Raptor Lake).

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 20)