У другому кварталі флеш-пам'ять NAND подорожчає на 5-10%

Інцидент на фабриках Western Digital та Kioxia, про який стало відомо напередодні, змусив аналітиків переглянути прогнози щодо вартості мікросхем NAND у найближчі кілька місяців. Замість падіння цін у другому кварталі експерти TrendForce тепер очікують на подорожчання флешпам'яті на 5-10%.

3D NAND

Добра новина полягає в тому, що прогнозоване підвищення вартості NAND просто поверне її до рівня осені 2021-го. Це означає, що вищезгаданий інцидент не повинен сильно вплинути на роздрібні ціни твердотілих накопичувачів.

Цена NAND

З іншого боку, для Kioxia та Western Digital, це серйозний удар. В опублікованому пресрелізі йдеться про збиток мінімум 6,5 Ебайт флешпам'яті. Це приблизно 13% всього обсягу мікросхем 3D NAND, який Western Digital та Kioxia розраховували поставити у поточному кварталі, або 3% сукупного річного обсягу.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Wargaming вперше проводить «вихідні видавця» у Steam

Wargaming вперше запустила в Steam акцію «Вихідні видавця», запропонувавши геймерам безліч знижок та бонусів. «Вас чекають величезні знижки, безплатні роздачі, ексклюзивні набори та нові DLC, — розповідає пресслужба компанії. — Найголовніший бонус — ексклюзивний набір із контентом для World of Tanks, World of Warships, World of Tanks Blitz та World of Warplanes з мегадискаунтом у 95%!»

Wargaming

Всі гравці World of Tanks отримають у подарунок спеціальний безплатний набір із колісним легким танком Франції, навченим на 100% екіпажем, трьома днями танкового преміум-акаунта та слотом в ангарі. Wargaming також пропонує кілька ексклюзивних наборів, куди входять преміум-танки та різне внутрішньоігрове майно.

Wargaming

На любителів World of Warships чекає безплатний комплект з трьома днями преміум-акаунту, одним контейнером Steam й трьома камуфляжами Steam. Зі знижкою 25% буде доступний новий Starter Pack, куди виходять HMS Dreadnought та USS Charleston, три дні преміум-акаунта та 15 камуфляжів Steam.

Wargaming

Всі шанувальники World of Tanks Blitz зможуть отримати безплатний Steam Pack з додатковими преміум-днями, спеціальним аватаром та бустерами до кредитів. У World of Warplanes можна забрати набір з літаком Полікарпов І-5 ШКАС, днями преміум-акаунту, срібними та сталевими трофеями, а також іншими подарунками.

В рамках «Вихідних видавця» колекція класичних ігор від Wargaming пропонуватиметься зі знижкою 85%. До неї входять оригінальна трилогія Master the Orion, Master of Orion: Conquer the Stars, Total Annihilation та обидві Massive Assault. Більш детальна інформація доступна на сторінці Steam.

Обговорити в форумі (коментарів: 44)

Minisforum запропонує неттоп з платформою AMD B550 та підтримкою зовнішніх відеокарт

Гонконзька компанія Minisforum підготувала до випуску незвичайний мінікомп'ютер із підтримкою процесорів AMD AM4. Пристрій використовує набір системної логіки B550 й, на перший погляд, мало відрізняється від багатьох інших неттопів, доступних на ринку. «Фішка» пристрою полягає у можливості підключення дискретної відеокарти.

Minisforum B550 Mini-PC

На одну із граней Minisforum B550 Mini-PC виведено інтерфейс PCI Express 3.0 x16. За допомогою спеціального адаптера до мінікомп'ютера можна під'єднати повнорозмірну відеокарту. Щоправда, для цього також потрібно встановити блок живлення формату ATX або SFX.

Minisforum B550 Mini-PC

Сам мінікомп'ютер виконаний у корпусі із габаритами 166,5 x 158 x 67 мм. Він підтримує 65-ватні процесори AM4 та поставлятиметься з чіпами на зразок Ryzen 5 5600G або Ryzen 5 5600X. У другому випадку використання дискретної відеокарти стане обов'язковим через відсутність вбудованого iGPU.

Minisforum B550 Mini-PC

Орієнтовна ціна та терміни виходу Minisforum B550 Mini-PC поки що тримаються в секреті.

Minisforum B550 Mini-PC

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

MSI випустила в Україні механічну клавіатуру Vigor GK50 Low Profile TKL

Український офіс Micro-Star International повідомив про надходження у продаж механічної низькопрофільної клавіатури Vigor GK50 Low profile TKL. Вона позбавлена блоку цифрових клавіш, комплектується знімним кабелем USB Type-C та оснащена індивідуальним RGB-підсвічуванням кожної клавіші. З нашим оглядом клавіатури можна ознайомитись за посиланням.

GK50 Low Profile TKL

В основі новинки лежать перемикачі Kailh Low Profile (Choc PG1350 White) із заявленим ресурсом 50 мільйонів натискань. Для них характерне зусилля від 40 до 60 грамів, загальний хід клавіші 2,5-3 мм й нелінійний хід спрацьовування 1-2 мм. Є підтримка повноцінного NKRO-антигостингу, що дозволяє активувати всі кнопки одночасно та в будь-якому поєднанні. Розміри клавіатури становлять 354 х 140 х 33 мм при масі 560 грамів.

GK50 Low Profile TKL

В українських магазинах MSI Vigor GK50 Low profile TKL доступна за рекомендованою ціною 2299 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

AMD може випустити платформу AM5 та CPU Ryzen 7000 до кінця літа

На другу половину цього року AMD запланувала реліз масової платформи AM5 та процесорів Ryzen 7000 (Raphael) за допомогою оперативної пам'яті DDR5. Спочатку вважалося, що придбати CPU Zen 4 можна буде не раніше четвертого кварталу. Згідно з останньою інформацією, AMD явить світові свою відповідь на платформу Intel LGA1700 вже влітку.

AMD AM5

Точні терміни дебюту процесорів AMD Ryzen 7000 (Raphael), на жаль, не уточнюються. На думку закордонних колег, «паперовий» анонс нової платформи може відбутися на виставці Computex 2022, яка відбудеться з 24 по 27 травня. Як мінімум нові подробиці про процесорну архітектуру Zen 4 команда Лізи Су напевно розкриє. Додамо, що незадовго до цього відбудеться реліз найшвидшого ігрового процесора для платформи AM4 — Ryzen 7 5800X3D.

AMD AM5

У процесорах Ryzen 7000 (Raphael) компанія AMD не тільки перейде на оперативну пам'ять DDR5, але й відмовиться від PGA-сокету на користь гнізда типу LGA (Land Grid Array). Число контактних майданчиків на «черевці» процесорів складе 1718 штук. Ще одним важливим новаторством стане підтримка високошвидкісного інтерфейсу PCI Express 5.0.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 68)

У процесорах Intel Alder Lake-N залишаться тільки енергоефективні ядра Gracemont

Модельний ряд процесорів Intel Alder Lake в найближчому майбутньому поповниться лінійкою чіпів початкового рівня Alder Lake-N. Вони прийдуть на зміну CPU Jasper Lake та призначені для використання у хромбуках, недорогих лептопах й міні-комп'ютерах. Випускатимуться вони під брендами Celeron та Pentium Silver.

Intel Alder Lake

У процесорах Alder Lake-N чипмейкер повністю відмовиться від високопродуктивних ядер Golden Cove, залишивши лише енергоефективні Gracemont. В арсеналі новинок значаться до восьми x86-ядер без підтримки Hyper-Threading та вбудована графіка Xe-LP на 32 виконавчі блоки. Додамо, що вбудований iGPU підтримує кодування/декодування більшості актуальних відеоформатів.

Щодо термінів виходу процесорів Intel Alder Lake-N інформації не надходило.

Джерело:
Liliputing

Обговорити в форумі (коментарів: 59)