Вийшов Game Ready драйвер для GeForce 511.23 WHQL для God of War

Цього вечора Nvidia виклала у вільний доступ свіжий Game Ready драйвер. Випуск GeForce 511.23 WHQL присвячений виходу ПК-версії пригодницького екшену God of War, в якому доступні фірмові технології Nvidia DLSS та Reflex. Він також містить оптимізації для Tom Clancy's Rainbow Six Extraction, Hitman III, The Anacrusis, GRIT та Monster Hunter Rise.

God of War

Ще одним важливим новаторством релізу GeForce 511.23 WHQL стала підтримка технології згладжування Deep Learning Dynamic Super Resolution (DLDSR). Про неї ми розповідали в окремому матеріалі. До списку проблем та помилок, виправлених фахівцями Nvidia, увійшли такі пункти:

  • мерехтіння/зникнення тексту при використанні 12-бітного кольору;
  • випадкові мерехтіння верхньої частини екрана при використанні настільних програм;
  • екран блимає чорним конфігураціях з кількома моніторами;
  • довільні «заїкання» або застигання картинки в Detroit: Become Human;
  • вказівник миші застряне після увімкнення HDR в панелі керування Windows або після перемикання G-Sync в Панелі керування Nvidia.

Як завжди, завантажити актуальний пакет драйверів для «зелених» відеоадаптерів можна скориставшись пошуком на сайті Nvidia або через GeForce Experience. Супутня документація до випуску GeForce 511.23 WHQL доступна за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Технологія AMD RAMP стане відповіддю на Intel XMP 3.0

На другу половину цього року AMD запланувала вихід платформи AM5 та лінійки процесорів Ryzen 7000 (Raphael) на архітектурі Zen 4. Разом з їхнім релізом для «червоних» розпочнеться епоха оперативної пам'яті DDR5 у настільному сегменті. Тут AMD відстає від Intel, яка перейшла на новий стандарт ОЗУ минулого року та задала моду на оверклокерські профілі XMP 3.0.

DDR5

Нагадаємо, Extreme Memory Profile (XMP) є розширенням стандарту SPD для зберігання додаткової інформації про модулі пам'яті. Завдяки профілям XMP значно спрощується процес розгону ОЗП. У більшості випадків достатньо вибрати відповідну опцію в налаштуваннях UEFI материнської плати.

Разом із процесорами Ryzen 7000 компанія AMD представить технологію RAMP (Ryzen Accelerated Memory Profile). Вона стане відповіддю на Intel XMP 3.0 та дозволить з легкістю розігнати ОЗУ на новій платформі. Враховуючи, що першопрохідцем у цьому напрямку стала Intel, технологія RAMP, напевно, буде сумісна з XMP 3.0, а материнські плати зможуть автоматично «підхоплювати» потрібний профіль.

На думку закордонних колег, з релізом платформи AM5, виробники модулів оперативної пам'яті почнуть випуск комплектів DDR5, оптимізованих спеціально для процесорів Zen 4. Саме вони стануть першими носіями профілів AMD RAMP.

Джерела:
ComputerBase
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

ASUS та Gigabyte підтвердили вихід GeForce RTX 3070 Ti з подвоєним обсягом пам'яті

Відразу два виробники відеокарт підтвердили роботу над 16-гігабайтною GeForce RTX 3070 Ti. У базі даних Євразійської економічної комісії (ЄЕК) компанії ASUS та Gigabyte зареєстрували власні модифікації новинки. Крім них там перераховані альтернативні версії карт GeForce RTX 3050 та RTX 3090 Ti, анонс яких відбувся минулого тижня.

GeForce RTX 3070Ti

Оновлена GeForce RTX 3070 Ti використовуватиме той же GPU GA104, що й випущена торік версія, а всі нововведення зводяться до подвоєного обсягу буфера GDDR6X. Спочатку вважалося, що Nvidia представить новинку разом із GeForce RTX 3080 12GB. Однак із невідомої причини «зелені» вирішили не поспішати з випуском 16-гігабайтної GeForce RTX 3070 Ti.

GeForce RTX 3070 Ti 16GB

Найімовірніше, дебют GeForce RTX 3070 Ti 16GB буде таким самим, як і у випадку 12-гігабайтної GeForce RTX 3080: без рекомендованої ціни та оглядів у день виходу.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

DeepCool випустила механічну клавіатуру KG722 формату 65%

Компанія DeepCool анонсувала надходження на український ринок своєї першої механічної клавіатури у формфакторі 65% — KG722. Вона має габарити 310(Д) x 101,6(Ш) x 39(В) мм, забезпечена RGB-підсвічуванням з можливістю налаштування кольору кожної клавіші та від'єднуваним кабелем USB Type-C.

DeepCool KG722

В основі DeepCool KG722 лежать перемикачі Gateron Red із заявленим ресурсом 50 мільйонів спрацьовувань. Серед інших особливостей новинки вендор відзначає мінімалістичний дизайн та ковпачки з ABS-пластику з лазерним гравіюванням. Для налаштування макросів, RGB-підсвічування та інших параметрів використовується фірмове програмне забезпечення DeepCool.

DeepCool KG722

В українських магазинах клавіатура DeepCool KG722 з'явиться у середині цього року. Рекомендована ціна пристрою — 2199 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Попередні характеристики недорогих процесорів AMD Renoir-X для платформи AM4

Вихід молодших процесорів Intel Core 12-го покоління не залишився непоміченим у «червоному» таборі. Як відповідь на недорогі CPU Alder Lake-S компанія AMD готує лінійку чіпів Renoir-X для платформи AM4. Попередні характеристики нових «камінців» вже доступні в Мережі.

AMD Renoir

Процесори AMD Renoir-X засновані на тому ж кристалі, що і гібридні чіпи Ryzen 4000G (Renoir) з мікроархітектурою Zen 2. Головна відмінність у деактивованому графічному ядрі. Судячи з усього, в AMD накопичилися значні запаси APU Renoir з дефектним iGPU, що дозволило випустити на їх основі окрему лінійку процесорів.

Цілком очікувано, що за технічними характеристиками чіпи AMD Renoir-X будуть близькими до гібридних процесорів Ryzen 4000G. Вони запропонують максимум вісім ядер Zen 2, вісім мегабайт L3-кеша та двоканальний контролер DDR4-3200. Робочі частоти x86-ядер будуть майже такими, як у попередників.

AMD Renoir-X

Щодо термінів релізу процесорів AMD Renoir-X інформації не надходило.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 58)

Der8auer заглянув під кришку серверного процесора Intel Sapphire Rapids

Німецький оверклокер Роман «der8auer» Хартунг, відомий своєю любов'ю до «скальпування» процесорів, днями добрався до CPU Sapphire Rapids. Він придбав інженерний зразок з маркуванням «Xeon vPRO XCC QWP3» на майданчику eBay та відразу почав вивчати, що знаходиться у нього під теплорозподільною кришкою.

Intel Sapphire Rapids

Нагадаємо, серверні процесори Intel Sapphire Rapids виготовляються за 10-нм технологією та призначені для платформи LGA4677 з 8-канальною пам'яттю DDR5. Відмітною рисою нового покоління CPU Xeon є багаточипове компонування, причому деякі моделі також мають вбудований буфер HBM2E. У продаж чіпи Sapphire Rapids надійдуть до кінця цього року.

Intel Sapphire Rapids

«Скальпування» процесора LGA4677 виявилося непростим завданням. Зрештою Роману вдалося зняти теплорозподільну кришку, але при цьому інженерний зразок CPU Sapphire Rapids був пошкоджений. Втім, збереження його працездатності не було першочерговою задачею.

Intel Sapphire Rapids

Під кришкою Xeon vPRO XCC QWP3 були виявлені чотири окремих кристали площею близько 400 мм², об'єднаних через шину EMIB. Одна така мікросхема містить 16 ядер Golden Cove, що теоретично дозволяє налагодити випуск 64-ядерних процесорів. Попри це, у топових CPU Sapphire Rapids чіпмейкер залишить активними 56 ядер, тобто по 14 ядер на кристалі.

Intel Sapphire Rapids

Офіційна презентація нового покоління серверних процесорів Intel Xeon має відбутися ближче до середини цього року. Варто додати, що компанія також працює над сімейством Sapphire Rapids-X для нової HEDT-платформи. Вона замінить собою довгожительку LGA2066 (Basin Falls), випущену у 2017 році.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)