Alienware представила Concept Nyx — ігровий сервер для дому

За останні роки було багато розмов про хмарні ігрові сервіси, які мають перевернути світ відеоігор та апаратного забезпечення. Microsoft просуває Project xCloud, Google запустила Stadia, а Nvidia тривалий час розвиває GeForce Now, де з недавніх пір можна орендувати GeForce RTX 3080. Однак всі вони часто страждають від високої затримки, яка безпосередньо залежить від відстані до серверів.

Concept Nyx

Alienware знайшла спосіб розв'язувати цю проблему в рамках Concept Nyx. По суті, це сервер із потужною графічною підсистемою, аналогічний тим, що інші компанії пропонують у хмарних ігрових сервісах. Його головна перевага криється в безпосередній близькості до користувача, що суттєво знижує затримки та покращує загальну стабільність ігрового процесу.

Обчислювальна потужність Concept Nyx буде розподілена між кількома користувачами, які зможуть транслювати ігровий процес на ноутбук, десктоп, телевізор або інший пристрій. Alienware обіцяє реалізувати можливість запуску до чотирьох різних ігор та підтримку популярних цифрових магазинів, зокрема Steam та Epic Games Store.

Concept Nyx

На сьогодні Concept Nyx далекий від фінального пристрою, тому Alienware не надала жодних подробиць про ціну або «начинку» комп'ютера.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 60)

Samsung планує підвищити ціни на твердотілі накопичувачі

Samsung Electronics вирішила розпочати 2022 рік із підвищення цін на твердотілі накопичувачі, повідомляє тайванське вебвидання DigiTimes. Особливо цікавим є той факт, що деякі інші виробники SSD мають намір знизити їх майже на 10%, щоб залучити більше замовлень на тлі млявого попиту.

Samsung SSD

Підвищення цін відбудеться протягом першого кварталу, щоправда, як подорожчають твердотілі накопичувачі Samsung, джерело не уточнює. Південнокорейська фірма є найбільшим виробником флешпам'яті NAND та випускає SSD на контролерах власної розробки, що дозволило їй міцно закріпитися у галузі та свідомості споживачів. Саме це дозволяє Samsung рухатися проти загальних тенденцій ринку.

Варто додати, що Samsung нещодавно довелося скоротити виробництво мікросхем NAND у китайському місті Сіань. Через обмеження, викликані спалахом коронавірусу, компанія була змушена перевести фабрики в екстрений режим роботи та оптимізувати виробництво. За оцінками експертів, на заводах у Сіані виробляється понад 40% усієї NAND-пам'яті Samsung.

Джерела:
DigiTimes
ElChapuzasInformatico

Обговорити в форумі (коментарів: 42)

Ігрові десктопи Intel NUC 12 Extreme виконані на платформі LGA1700

У плани Intel на найближче майбутнє входить випуск ігрових десктопів NUC 12 Extreme. Вони продовжать використовувати модульну конструкцію, але разом з цим чіпмейкер має намір відмовитися від мобільних процесорів на користь настільної платформи LGA1700. Іншими словами, NUC 12 Extreme можна буде оснастити 16-ядерними/24-потоковими CPU Core i9 сімейства Alder Lake-S.

Intel NUC 12 Extreme

Основні елементи комп'ютерів Intel NUC 12 Extreme винесені на плату Compute Element. На «лицьовій» стороні PCB розпаяно процесорне гніздо LGA1700, (10+1)-фазна система живлення, два роз'єми під модулі оперативної пам'яті SO-DIMM DDR4, пара слотів M.2, а також різноманітні інтерфейси. Чи можна використати нову плату Compute Element у старих системах NUC Extreme, на жаль, не уточнюється.

Intel NUC 12 Extreme

Як вважають закордонні колеги, Intel може анонсувати лінійку ігрових комп'ютерів NUC 12 Extreme під час виставки CES 2022, яка стартує цього тижня.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Відеокарта EVGA GeForce RTX 3090 Ti K|ngp|n отримає два 12-контактні роз'єми живлення

AIB-партнери Nvidia з нетерпінням чекають анонсу відеокарти GeForce RTX 3090 Ti, готуючись представити власні варіанти топового 3D-прискорювача Ampere. Зокрема, компанія EVGA запропонує новинку у модифікації K|ngp|n. Ця модель розрахована на любителів оверклокінгу та буде оснащена парою 12-контактних роз'ємів додаткового живлення.

EVGA GeForce RTX 3090 K|ngp|n Hybrid
EVGA GeForce RTX 3090 K|ngp|n Hybrid

Вищезгаданий роз'єм додаткового живлення, згідно зі специфікацією, розрахований на передачу до 600 Вт потужності. Неважко підрахувати, що GeForce RTX 3090 Ti K|ngp|n теоретично зможе споживати до 1275 Вт (по 600 Вт з роз'єму + 75 Вт з PCI-E). Втім, наблизитися до цього показника буде складно навіть за екстремального оверклокінгу.

EVGA завершила проєктування друкованої плати GeForce RTX 3090 Ti K|ngp|n й наразі працює над прошивкою. Офіційний продаж відеокарти почнеться не раніше березня, при цьому її рекомендована ціна виявиться вищою, ніж в аналогічної версії GeForce RTX 3090 ($2000). Гібридна система охолодження на базі 360-мм СЖО Asetek буде успадкована від попередниці.

Офіційна презентація відеокарти GeForce RTX 3090 Ti відбудеться вже завтра ввечері. Вона отримає графічний процесор Nvidia GA102-350 з 10752 ядрами CUDA і 384-розрядною шиною пам'яті, а також 24-гігабайтний відеобуфер, набраний чіпами Micron GDDR6X з ефективною частотою 21 ГГц. Штатний рівень TGP (Total Graphics Power), за чутками, зросте до 450 Вт.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 46)

Монітор Samsung Odyssey Neo G8 поєднує роздільну здатність 4K, частоту 240 Гц та підсвітку Quantum Mini LED

Samsung Electronics вирішила не чекати відкриття виставки CES 2022 та анонсувала 32-дюймовий ігровий монітор Odyssey Neo G8. В його основі лежить вигнута РК-панель з підсвічуванням Quantum Mini LED, роздільною здатністю 3840 x 2160 пікселів та максимальною частотою оновлення 240 Гц.

Samsung Odyssey Neo G8

Для монітора Samsung Odyssey Neo G8 заявлена пікова яскравість 2000 кд/м² та час відгуку 1 мс (від сірого до сірого), а завдяки підсвічуванню Quantum Mini LED коефіцієнт контрастності вдалося підвищити до 1 млн до 1. Радіус кривини матриці становить 1000 мм. З іншого також варто відзначити підтримку AMD FreeSync Premium Pro та Nvidia G-Sync. Набір відеовходів представлений двома HDMI 2.1 та одним DisplayPort 1.4.

Samsung Odyssey Neo G8

Щодо ціни та термінів виходу ігрового монітора Samsung Odyssey Neo G8, на жаль, інформації не надходило.

Джерело:
Samsung

Обговорити в форумі (коментарів: 94)