В Epic Games Store безплатно роздають три ігри про пригоди Лари Крофт

У цифровому магазині Epic Games Store добігає кінця двотижневий марафон безплатної роздачі ігор з нагоди зимового розпродажу. На завершення «епіки» вирішили порадувати геймерів набором Tomb Raider Trilogy. У нього входять Tomb Raider (2013) Game of the Year Edition, Rise of the Tomb Raider 20 Year Celebration та Shadow of The Tomb Raider Definitive Edition.

Tomb Raider

Всі три проєкти були тепло прийняті не лише критиками, а й пересічними геймерами, що підтверджують «Дуже схвальні» огляди в Steam, а також оцінка в районі 7-8 балів User Score на порталі Metacritic. З нашими оглядами пригодницьких бойовиків можна ознайомитися за посиланнями: Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider та Shadow of The Tomb Raider.

Можливість безплатно додати комплект Tomb Raider Trilogy до своєї бібліотеки є аж до наступного четверга, шостого січня. Для цього необхідно перейти за посиланнями у першому абзаці.

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

Ігровий ноутбук Acer Predator Triton 500 SE доступний в Україні

Київський офіс Acer повідомив про надходження на український ринок лінійки ноутбуків Predator Triton 500 SE з процесорами Intel Core 11-го покоління (Tiger Lake-H45). Лептопи можуть похвалитися металевим корпусом товщиною 19,9 мм, дискретною графікою Nvidia GeForce RTX 30-ї серії та акумулятором на 99,9 Вт·год, який забезпечує до 12 годин автономної роботи.

Acer Predator Triton 500 SE

Оснащення Acer Predator Triton 500 SE включає 16-дюймовий IPS-екран з роздільною здатністю 2560 x 1600 пікселів та частотою оновлення 165 Гц, до 64 Гбайт оперативної пам'яті DDR4-3200 й пару NVMe-накопичувачів з інтерфейсом PCI-E 4.0 у масиві RAID 0. За обробку графіки відповідає відеоадаптер GeForce RTX 3060, RTX 3070 або RTX 3080.

Acer Predator Triton 500 SE

Система охолодження виконана на основі п'яти теплових трубок та трьох фірмових вентиляторів AeroBlade 3D з металевими лопатями. Також є бездротовий модуль Wi-Fi 6/Bluetooth 5.2, сканер відбитків пальців, клавіатура з RGB-підсвічуванням, 2,5-гігабітний мережевий інтерфейс на контролері Killer E3100G, порти Thunderbolt 4 та HDMI 2.1.

Acer Predator Triton 500 SE

Що стосується рекомендованої ціни Acer Predator Triton 500 SE, то вона починається з 72399 гривень. У цю суму обійдеться версія з чіпом Core i7-11800H, 16 ГБ оперативної пам'яті, терабайтним SSD й відеокартою GeForce RTX 3060. Топову комплектацію, що поєднує Core i9-11900H, 32 гігабайти ОЗУ, пару NVMe-накопичувачів місткістю 1 ТБ та GeForce RTX 3080, компанія оцінила у 129 999 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Via Technologies розпродає обладнання Centaur Technology у Техасі

Близько двох місяців тому стало відомо про угоду між Intel та VIA Technologies про перехід співробітників підрозділу Centaur Technology у стан «синього» чіпмейкера. Сума угоди становила $125 млн, та її деталі були остаточно зрозумілі. У пресрелізі йшлося про персонал, але не цілий підрозділ.

Оборудование

Тепер стало відомо, що VIA Technologies продає приміщення та частину обладнання Centaur Technology з їхнього центру в Остіні, штат Техас. По суті, це означає, що VIA Technologies закриває підрозділ та припиняє будь-які дії щодо розробки та випуску мікросхем на території США.

«20 тис. квадратних футів лабораторного простору, що включає понад 1200 комп'ютерних випробувальних станцій та тисячі компонентів, — йдеться в описі аукціону. — Сервери, електронні засоби тестування та вимірювання, суперкомп'ютер Cadence, мікроскопи, камери випалу, тестери напівпровідникових пластин, засоби технічної підтримки та багато іншого».

Centaur Technology була заснована у 1995 році та стала дочірньою компанією Via Technologies у 1999 році. За ці роки вони розробили кілька проєктів, включаючи x86-процесори WinChip, Via C3, Via C7, а також виконували частину робіт із китайських чіпів Zhaoxin KaiXian. Наприкінці 2019 року Centaur Technology представила 8-ядерний процесор на архітектурі x86, але, очевидно, проєкт не набув розвитку та комерційного інтересу.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Чутки: топові ігрові відеокарти Intel Arc Alchemist вийдуть у березні

На початку наступного року Intel анонсує сімейство графічних прискорювачів Arc Alchemist на основі 6-нм відеоядер DG2. Представники чіпмейкера неодноразово обіцяли, що у продажу нові пристрої з'являться до кінця першого кварталу. Згідно з останньою інформацією, це станеться не раніше березня, причому Intel робить ставку на дві відеокарти з топовим графічним процесором DG2.

Arc Alchemist

Старший 3D-прискорювач отримає GPU на 512 виконавчих блоків (Execution Units, EU), оснащується 16-гігабайтним відеобуфером GDDR6 та має скласти конкуренцію GeForce RTX 3070 Ti. Друга новинка оперує 384 EU та отримала 12 Гбайт пам'яті GDDR6. Її найближчим суперником має стати GeForce RTX 3060 Ti.

У планах Intel також є реліз порівняно недорогої відеокарти Arc A350 на основі графічного процесора DG2-128. Попередні характеристики всіх новинок зібрані у таблиці нижче.

Intel Arc Alchemist

Офіційні подробиці про відеоадаптери Arc Alchemist будуть оприлюднені під час презентації Intel четвертого січня.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

Завершено перший етап угоди між Intel та SK Hynix із продажу бізнесу NAND

Intel оголосила, що закрила першу фазу продажу свого бізнесу з випуску пам'яті NAND компанії SK Hynix та отримала початковий транш у розмірі 7 млрд доларів США. Водночас SK Hynix анонсувала створення дочірньої компанії Solidigm для управління виробництвом мікросхем та твердотілих накопичувачів.

Intel 665p

Нову компанію в якості генерального директора очолить ветеран індустрії Роб Крук (Rob Crooke), який раніше обіймав посаду старшого віцепрезидента та генерального директора підрозділу Intel Non-Volatile Memory Solutions Group.

Нагадаємо, повністю угода оцінювалася в $9 млрд. Перший етап включає передачу SK Hynix фабрики Intel у Даляні, Китай, частини персоналу та певної інтелектуальної власності, що належить до виробництва мікросхем NAND та твердотілих накопичувачів. Всі наявні SSD-накопичувачі Intel тепер будуть вироблятися та продаватися під маркою Solidigm.

Другий етап заплановано на 2025 рік. До цього часу Intel, як і раніше, вироблятиме пластини NAND на заводі в Даляні, й збереже частину своїх розробок та бізнесу. Однак після завершення другого етапу Intel переведе співробітників, що залишилися, з дослідницьких та виробничих відділів в SK Hynix й припинить випуск продукції на фабриці.

«Solidigm готова стати провідною напівпровідниковою компанією у світі, яка перебуватиме на вістрі технічного прогресу в індустрії пам'яті та зберігання даних. Ми непохитні у нашому прагненні вести індустрію вперед та сприяти розвитку людства», — заявив Крук.

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

ASUS відреагувала на повідомлення про проблеми з деякими платами ROG Maximus Z690 Hero

ASUSTeK Computer відреагувала на повідомлення про проблеми з материнською платою ROG Maximus Z690 Hero для процесорів Intel Core 12-го покоління. Компанія визнала, що на деяких платах є дефект, пов'язаний з неправильною установкою конденсатора на одній з виробничих ліній. Найближчим часом вендор розпочне кампанію з відкликання потенційно проблемних плат.

ROG Maximus Z690 Hero

«Під час поточного розслідування ми попередньо визначили потенційну проблему з перевернутим конденсатором пам'яті в ході збірки на одній із виробничих ліній, яка може призвести до помилки 53, відсутності POST або пошкодження компонентів материнської плати. Проблема потенційно торкається пристроїв, виготовлених у 2021 році з номером деталі (Part. No.) 90MB18E0-MVAAY0 та серійним номером, що починається з MA, MB або MC», — йдеться в офіційній заяві ASUS.

ROG Maximus Z690 Hero

Наразі відомо, що проблемні системні плати ASUS ROG Maximus Z690 Hero були помічені на ринку Північної Америки. Цілком можливо, що інші регіони, зокрема Україну, дефектні плати оминули. У своїй заяві ASUS обіцяє провести ретельну перевірку з метою виявити всі проблемні материнські плати:

«Станом на 28 грудня 2021 року у Північній Америці було зареєстровано кілька інцидентів. Надалі ми продовжимо ретельну перевірку з постачальниками та клієнтами, щоб виявити всі проблемні материнські плати ROG Maximus Z690 Hero на ринку, та працюватимемо над програмою заміни».

Обговорити в форумі (коментарів: 31)