Prey — чергова безкоштовна гра в Epic Games Store

У магазині Epic Games Store триває зимовий розпродаж разом із безплатною роздачею ігор, які змінюються щодня. Зараз ви можете безплатно отримати шутер Prey від Arkane Studios. Це атмосферний immersive sim з глибоким сюжетом та різноманітним геймплеєм. Яскрава незвичайна гра, яка не поступається іншим проєктам Arkane Studios і досі виглядає стильно та симпатично. Докладніше в нашому огляді Prey. Безплатна пропозиція актуальна до 26 грудня 18:00.

Також Epic Games Store пропонує багато інших відмінних ігор з хорошими знижками. Усі покупці отримують купон на 300 грн, який можна застосувати до будь-якої покупки вартістю понад 399 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

AMD готує двосокетну HEDT-платформу: перші тести зв'язки Ryzen Threadripper Pro 3995WX

Найближчим часом можуть з'явитися материнські плати із двома сокетами для процесорів Ryzen Threadripper. Одна з таких новинок із парою 64-ядерних процесорів Ryzen Threadripper Pro 3995WX відзначилася у тесті PassMark.

Ryzen Threadripper Pro 3995WX

Якщо брати загальну оцінку, то перевага двопроцесорної зв'язки над одним Ryzen Threadripper Pro 3995WX склала 44%. Але в окремих тестах та задачах перевага могла бути дворазовою або більше.

 Ryzen Threadripper Pro 3995WX

AMD ніколи офіційно не згадувала та не натякала на підтримку двох Ryzen Threadripper на одній материнській платі. Технічно це зробити нескладно, але в цьому випадку працює диференціація із серверними процесорами EPYC.

Якщо AMD зважиться на подібний крок, це відкриє нові можливості для створення найпотужніших робочих станцій. У разі використання двох Ryzen Threadripper Pro 3995WX користувач може отримати 128 ядер/256 потоків та до 4 ТБ оперативної пам'яті.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

TSMC розділить початкові 3-нм потужності між Apple та Intel

TSMC розпочне комерційне виробництво мікросхем за 3-нм технологією у четвертому кварталі 2022 року, повідомляє видання DigiTimes. Початкові потужності будуть рівно розділені між Apple та Intel. Це означає, що недавній візит генерального директора Intel Пета Гелсінджера (Pat Gelsinger) на Тайвань виявився успішним і сторони змогли домовитись про умови контракту.

TSMC

Що стосується AMD, то наступного року вона перейде на 5-нм техпроцес N5, який звільниться після міграції Apple на 3-нм норми. На цей час жодних відомостей про плани компанії щодо 3-нм або 4-нм технології TSMC відсутні. З чуток, AMD серйозно розглядає послуги іншого контактного чіпмейкера Samsung Foundry для отримання доступу до передових вузлів менше 5-нм.

Кілька тижнів тому TSMC анонсувала виробничий процес N4P (4 нм+), який обіцяє підвищити продуктивність на 11% у порівнянні з N5 та на 6% у порівнянні з N4. Крім того, N4P також забезпечує підвищення енергоефективності на 22% та збільшення щільності транзисторів на 6% щодо N5. Всі ці техпроцеси (N5, N4, N4P) належать загальному пулу 5-нм вузлів.

Джерело:
DigiTimes

Обговорити в форумі (коментарів: 43)

Ryzen 9 6900HX: специфікації топового процесора AMD для ноутбуків

Редакція WCCFTech через власні джерела з'ясувала характеристики флагманського мобільного процесора AMD Ryzen 96900HX. Цей APU відноситься до 6-нм сімейства Rembrandt і послужить основою високопродуктивних ігрових ноутбуків. Офіційний анонс лінійки процесорів Ryzen 6000 відбудеться на презентації AMD четвертого січня.

AMD Ryzen

У розпорядженні AMD Ryzen 9 6900HX є вісім ядер Zen 3+ із підтримкою технології SMT, 16 Мбайт кеш-пам'яті третього рівня, графічний блок RDNA 2-го покоління та контролер пам'яті DDR5-4800. Максимальна частота boost-режиму становить 4,6 ГГц, а штатний рівень TDP знаходиться у 45-ватної позначки.

З релізом APU Rembrandt компанія AMD запровадить нову схему маркування вбудованої графіки. У випадку Ryzen 9 6900HX інтегрований GPU отримав назву Radeon 680M. Судячи з усього, таким чином AMD хоче додатково підкреслити спорідненість вбудованих і дискретних відеоядер RDNA 2-го покоління.

AMD Ryzen 9 6900HX

Що стосується ноутбуків на базі гібридних чіпів AMD Ryzen 6000 серії, то вони будуть представлені в першій половині січня. Наприклад, вищезгаданий Ryzen 9 6900HX послужить основою оновлених ASUS ROG Strix Scar 15 та ROG Zephyrus Duo 16.

Обговорити в форумі (коментарів: 18)