Американець похвалився майнінг-фермою із тисяч відеокарт

Джексон Девідсон (Jaxson Davidson) із США опублікував у Твіттері ролик з великої майнінг-ферми. За його словами, на відео зображена лише четверта частина його обладнання, а всього у розпорядженні ентузіаста знаходиться кілька тисяч відеокарт.

Майнинг

Майже всі прискорювачі представлені еталонною моделлю GeForce RTX 3070 Founders Edition. Крім того, є нереференсні варіанти GeForce RTX, а також деякі картки AMD Radeon у різних модифікаціях. Джексон орендує приміщення у місцевому центрі обробки даних у Сент-Джорджі, штат Юта, і платить кілька сотень доларів на місяць за його утримання.

Він розповів, що купив більшу частину карток у роздрібних продавців, які продавали їх у середньому по $1200 за штуку. У найближчих планах криптобізнесмена значиться перехід на спеціалізовані прискорювачі Nvidia CMP 170HX на основі графічного процесора GA100 з 8 ГБ пам'яті HBM2.

Майнинг

Після збирання нових ферм бізнесмен планує розпродати ігрові відеокарти. З урахуванням ринкової ситуації, він може реалізувати їх за тією ж ціною, за якою купив. За підрахунками інших ентузіастів, Джексон Девідсон інвестував близько семи мільйонів доларів у свою ферму і має дохід щонайменше 600–650 тис. доларів на місяць.

Обговорити в форумі (коментарів: 110)

AMD стала третім за величиною клієнтом TSMC

За оцінками галузевих фахівців, перша п'ятірка основних замовників контрактного виробника Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. виглядає так: Apple, MediaTek, AMD, Qualcomm і Broadcom. Ключова частка замовлень (понад 25%) припадає на Apple, крім того, компанія з Купертіно претендує на передові техпроцеси.

Radeon

Щодо AMD, то вона є третім клієнтом TSMC за обсягом замовлень. Водночас AMD має сильні позиції у рамках виробничої інфраструктури та тісні зв'язки з керівництвом тайванців. Вони включають знижки, кращі умови ведення бізнесу та вплив на розробку техпроцесів наступного покоління.

Клієнти TSMC Частка у виробництві
Apple 25,93%
MediaTek 5,80%
AMD 4,36%
Qualcomm 3,90%
Broadcom 3,77%
Nvidia 2,83%
Sony 2,54%
Marvell 1,39%
STMicroelectronics 1,38%
Analog Devices 1,06%
Intel 0,84%

На цей час TSMC виробляє всі CPU, GPU та SoC AMD з використанням техпроцесів N7, N6 та проміжних вузлів. Частка AMD у балансі TSMC зростатиме у міру того, як компанія розширить впровадження нових технологій упаковування, а також запустить серійний випуск процесорів на базі мікроархітектури Zen 4 на основі N5.

Внесок Intel у виторг TSMC станом на грудень 2021 року становив близько 0,84%. Втім, у разі укладання контракту на 5-нм та 3-нм техпроцеси між Intel та TSMC, «синій» чіпмейкер має всі шанси вибитися у трійку лідерів.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Intel відповість на процесори AMD Zen 3 із технологією 3D V-Cache релізом Core i9-12900KS

У найближчому майбутньому Intel випустить не тільки процесори Core 12-го покоління (Alder Lake-S) із заблокованим множником, а й флагманську модель для платформи LGA1700. Зразки Core i9-12900KS вже були розіслані партнерам чіпмейкера, повідомляє видання VideoCardz. На тлі звичайного Core i9-12900K новинка виділяється збільшеними частотами Turbo Boost.

Intel Core i9-9900KS
Intel Core i9-9900KS с частотою Turbo Boost 5,0 ГГц для всіх ядер

Intel Core i9-12900KS зможе працювати на частоті 5,2 ГГц для всіх ядер Golden Cove. Це забезпечить йому перевагу в іграх та інших задачах, де важлива не лише кількість ядер, але також їхня питома продуктивність. Частоти малих ядер Gracemont, на жаль, не уточнюються. В іншому новинка повторюватиме випущений раніше Core i9-12900K.

Вихід Core i9-12900KS стане відповіддю Intel на реліз процесорів AMD Zen 3 зі збільшеним обсягом кеш-пам'яті третього рівня. Нагадаємо, у випадку Ryzen 9 5900X з технологією 3D V-Cache «червоні» заявляли про 15% приріст ігрової швидкодії. Враховуючи, що AMD представить нові CPU на початку січня, Intel напевно не тягтиме з анонсом Core i9-12900KS

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

Стартували безплатні вихідні в Battlefield 2042 та Call of Duty: Vanguard

Любителі мережевих битв можуть випробувати головні шутери цієї осені абсолютно безкоштовно. У Steam стартував безплатний пробний період для Battlefield 2042, який триватиме до 20 грудня. Водночас на гру діє знижка 33%, і базове видання обійдеться у 989 грн.

Також стартували безплатні вихідні у мультиплеєрі Call of Duty: Vanguard. Пробний період триватиме до 21 грудня. Гравці зможуть випробувати чотири мережеві режими на 20 мапах та взяти участь у спеціальній святковій події. Щоб долучитися до гри, достатньо мати обліковий запис у сервісі Blizzard.

З моменту релізу обох ігор минуло близько місяця. Ранній запуск безплатних вихідних та додаткові знижки явно свідчать про незадовільні результати продажу.

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Опубліковано системні вимоги Dying Light 2: Stay Human

Польська студія Techland опублікувала системні вимоги майбутнього зомбі-екшену Dying Light 2: Stay Human. Гру недавно перенесли, тому вона вийде 4 лютого 2022 року на ПК, PS4, PS5, Xbox One та Xbox Series.

Dying Light 2: Stay Human

Щоб пограти в роздільній здатності Full HD при 30 кадрах на секунду потрібна порівняно бюджетна система з відеокартою GeForce GTX 1050 Ti або Radeon RX 560. Процесор повинен бути не гіршим за Intel Core i3-9100 або AMD Ryzen 3 2300X, а обсяг оперативної пам'яті — мінімум 8 ГБ.

Dying Light 2: Stay Human

Для запуску Dying Light 2 на високих налаштуваннях при 60 fps вже знадобиться сильніша машина: Intel Core i5-8600K або AMD Ryzen 5 3600X, GeForce RTX 2060 або Radeon RX Vega 56, а також мінімум 16 ГБ ОЗП. Якщо ж хочеться трасування променів, то творці рекомендують використовувати мінімум GeForce RTX 2070, а краще GeForce RTX 3080.

Нагадаємо, що історія Dying Light 2: Stay Human відбуватиметься через 20 років після першої частини, де вірус знищив 98% людей і перетворив їх на зомбі. Протистояти їм може лише одне місто, де залишилися останні представники людства. Щоб зрозуміти сюжет, проходити першу частину необов'язково. Головним героєм зробили мандрівника, який подорожує по зруйнованому світу в пошуках близької людини.

Джерело:
Hardwaretimes

Обговорити в форумі (коментарів: 51)

Corsair випустила 32-гігабайтні набори Dominator Platinum RGB DDR5-6200 та DDR5-6400

Лінійка оперативної пам'яті Corsair Dominator Platinum RGB DDR5 поповнилася комплектами з ефективною частотою 6200 та 6400 МГц. Вони набрані двома 16-гігабайтними планками та, як запевнив виробник, будуть доступні для придбання найближчим часом.

Corsair Dominator Platinum RGB DDR5

Модулі Dominator Platinum RGB DDR5 мають алюмінієвий радіатор з прорізами у верхній частині, через які видно елементи RGB-підсвічування. Разом з новими комплектами Corsair випустила додаток iCue з вбудованим XMP Manager, який дозволяє зберігати власні налаштування XMP 3.0 безпосередньо в модуль ОЗП.

Для рішень DDR5-6200 характерна формула затримок 36-39-39-76 та штатна напруга 1,3 В, тоді як набір DDR5-6400 функціонує з таймінгами 38-40-40-84 та напругою 1,35 В. З інших особливостей можна виділити довічну гарантію виробника.

Corsair Dominator Platinum RGB DDR5

Що стосується ціни, то 32-гігабайтний набір Corsair Dominator Platinum RGB DDR5-6200 обійдеться щонайменше в 515 доларів. Реліз комплекту DDR5-6400 аналогічного обсягу відбудеться трохи пізніше.

Джерело:
Corsair

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

GSC Game World скасувала всі NFT-активності у S.T.A.L.K.E.R. 2

Кілька днів тому студія GSC Game World оголосила про створення NFT-предметів з гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl та розробку власного метавсесвіту S.T.A.L.K.E.R. Metaverse. Сьогодні у Твіттері розробників вийшов пост, в якому розповідалося про «плюшки» з продажу NFT. Всього через годину він був видалений, а GSC Game World опублікувала заяву зі скасуванням усієї кампанії.

S.T.A.L.K.E.R. 2

Розробники почули гравців і вирішили скасувати всі пов'язані з NFT активності у S.T.A.L.K.E.R. 2. Зроблено це на основі реакції геймерів та фанатів, що є пріоритетом для команди. Також GSC Game World ще раз наголосили, що роблять проєкт виключно для фанатів, тому якщо NFT-токени та інші сучасні тренди гравців не хвилюють, то розробникам тоді вони також не потрібні.

S.T.A.L.K.E.R. 2

Нагадаємо, що S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl виходить 28 квітня 2022 року на ПК та консолях Xbox Series. Також очікується пізніший реліз на PS5.

Джерело:
Twitter

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Зимовий розпродаж в Epic Games Store розпочався роздачею Shenmue III

На календарі вже пройдено пів грудня, а це означає, що улюблені кожним свята стають дедалі ближчими. У магазині Epic Games Store до серії зимових подій присвятили Святковий розпродаж 2021 року. Крім приємних знижок, геймери зможуть отримати більше десятка безплатних ігор, першою з яких стала Shenmue III.

Sale

Святковий розпродаж в Epic Games Store відбувається з 16 грудня 2021 року по 6 січня 2022 року. Усім користувачам сервісу буде нараховано купон Epic номіналом 300 гривень або $10. Він сумується зі знижками, що вже представлені в магазині, за умови покупок на суму від 399 гривень ($14,99). Щоразу при здійсненні відповідної вимогам транзакції ви отримаєте ще один купон.

Безплатна копія Shenmue III доступна протягом доби з вечора 16 грудня. За чутками, Epic Games роздаватиме безплатні ігри до Нового року. Це означає, що любителів «халяви» можуть очікувати близько п'ятнадцяти ігор. Знаючи принципи Epic Games, можна говорити, що роздачі будуть продовжені після 1 січня, ймовірно, у форматі щотижневих активностей.

Повертаючись до розпродажу, в Epic Games Store можна знайти навіть нові проєкти зі знижками. Наприклад, Battlefield 2042 за 989 гривень, Marvel's Guardians of the Galaxy за 909 гривень або Disciples Liberation за 431 гривню. Нагадуємо, що з вказаних цін можна відняти 300 гривень за допомогою купону.

Обговорити в форумі (коментарів: 22)